Bükreş'te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Romanya'nın başkenti Bükreş yaklaşık 2 milyon nüfuslu büyük bir şehirdir. Bükreş'te tarihi, turistik alanlar hayli fazladır. İşte, Bükreş'in gezilecek yerleri...
Bükreş'te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Romanya Parlamento Sarayı

Dünya’nın en büyük binası olarak bilinen Pentagon’un ardından ikinci sırada yer almaktadır. Bu yapı 86 metre yüksekliğindedir ve tam 1.100 odası bulunmaktadır. 1983 yılında yapımına başlanılan bina tam 6 yıl sonra tamamlanabilmiştir. Romanya Parlamento Sarayı’nın ihtişamı ilk bakışta göz kamaştırıyor. Binaya girip çatısından Bükreş manzarasını seyretmeyi deneyebilirsiniz. Ancak Parlamento Sarayı’na girişte görevliler pasaport talep ediyor. Bu yüzden bu devasa binayı ziyaretinizde yanınızda pasaportunuzu da götürmeyi unutmayın.


Köy Müzesi

Çok ilginç gelebilir ama burada Romanya’nın farklı köylerine ait evler sergileniyor. Evler sökülerek bu müzeye getiriliyor ve insanların beğenisine sunuluyor.

koy-muzesi-001.jpg

Bu bakımdan bu açık hava müzesinde dolaşırken kendinizi bir köyde hissedebilirsiniz. Aynı zamanda Köy Müzesi’nde köylülerin kullandığı araç ve gereçler de sergileniyor. Köy Müzesi’ne giriş ücretli olup 10 Lei’dir (8 TL).


Herastrau Parkı

herastrau-parki-001.jpg

Romanya’nın doğal güzelliklerinden Herastrau Gölü’nü çevreleyen parktır. Yapılan ıslah çalışmalarıyla 1936’da park haline getirilen alan başkentlilerin en önemli dinlenme alanlarından biridir. Parkın etrafında insanlara hizmet sunan kafe ve restoranlar da faaliyet göstermektedir. Çeşit çeşit ağaçların yaydığı oksijen ve Herastrau Gölü’nün berraklığı insanın içini açıyor.


Romanya Ulusal Sanat Müzesi

romanya-ulusal-sanat-muzesi.jpg

Avrupa’nın en güzel müzelerindendir. Müze binası da eski kraliyet sarayı olması bakımından hayli değerlidir. Saraydaki eserler iki gruba ayrılmış şekilde sergileniyor. Bir grupta Romen sanatçıların eserleri beğeniye sunulurken diğer grupta Avrupalı sanatçıların eserleri sergileniyor. Buradaki heykellere ve çizimlere bayılacaksınız.


Cotroceni Sarayı

cotroceni-sarayi--.jpg

Müze olarak hizmet verene Cotroceni Sarayı şehre gelen herkesin ilk ziyaret alanlarından biri oluyor. Ancak iyi bir rehber eşliğinde giderseniz saraydaki eserlerle ilgili doğru bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca müze giriş ücreti son derece uygun. Sadece müze içerisinde bir kare fotoğraf bile çekilmesine izin verilmiyor. Cotroceni Sarayı’na rağbet o kadar fazla ki, gitmeden önce rezervasyon yaptırmanız ve pasaportunuzu da yanınızda götürmeniz gerekiyor.


Patriarchal Katedrali

patriarchal-katedrali-.jpg

Hem katedral hem de patrikhane olarak hizmet veren bina Bükreş halkının dini yaşamının en önemli merkezi olarak kabul edilmektedir. Patriarchal Katedrali’ne girdiğiniz andan itibaren sessiz bir ortam ve huzur dolu bir alanla karşılaşıyorsunuz. Avrupa’daki birçok şaşalı ibadethaneden farklı olarak dar ve küçük bir yapı olsa da görülmesi gereken yerlerden biridir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.