Karadeniz'e Komşu Batum'da Gezilmesi Gereken En İyi 18 Yer

Batum'a gittiğinizde nereleri gezmeniz gerektiğini merak ediyorsanız eğer içeriğimizde yer alan listeye göz atabilirsiniz.
Karadeniz'e Komşu Batum'da Gezilmesi Gereken En İyi 18 Yer

Kafkas Dağlarının dibinde, Karadeniz kıyısında kurulmuş tatil kent olan Batum, Gürcistan‘ın Acara Özerk Cumhuriyeti’nin en güzel ve en eski şehri olma özelliğine sahip. Türkiye’nin Sarp sınır kapısından 22 kilometre içeride yer alan Batum'a gitmek için vize ve pasaport gerektirmediğinden dolayı özellikle ülkemizdeki Karadenizlilerin günü birlik tatil yerleri arasında bulunuyor.

Batum, sahil boyunca uzanan yemyeşil parkaları, koşu ve bisiklet yolları ile, insanına doğa ile iç içe bir yaşam sunuyor. Parklarda yoğunlaşan yeşil; kentin içinde, geniş caddelerin çevresinde, az katlı yapıların arasında ve meydanlarda sürüp gidiyor. Doğasıyla tarihiyle ve Türkiye'ye olan yakınlığıyla kesinlikle gidilmesi gereken şehirler arsında yer alan Batum, birçok turistlik noktasıyla harika bir tatil sunuyor. Bundan yola çıkarak hazırladığımız içeriğimiz ise Batum'a gittiğiniz de görmeden dönmemeniz gereken en iyi yerlerden bir liste içeriyor.

Batum'da Gezilecek Yerler Listesi

SıraMekanÖne Çıkan
1Europe SquareMağazalar
2Batum BulvarıBitki Çeşidi
3Batum Botanik BahçesiPeyzaj
4Ali ve Nino HeykeliHikayesi
5Orta CamiiMimari
6Batum Arkeoloji MüzesiEserler
7Alfabe KulesiMimari
8Astronomik SaatMimari
9St. Nicholas KilisesiTarihi/Mimari
10Meryem Ana KatedraliTarihi/Mimari
11Poseidon /Neptün ÇeşmesiMimari
12PiazzaMağazalar
13Sarpi BeachDenizi
14Gonio KalesiTarihi
15Argo TeleferiğiManzara
16Miracle ParkYürüyüş Alanları
17Adjara Art MuseumTarihi/Eserler
18Batumi TheatreMimari

Batum'da Gezilecek En İyi 18 Yer

İşte Batum'a gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerler...

1. Europe Square

Batum'da Gezilecek Yerler

Batum’un en işlek meydanlarından biri olan Europe Square (Avrupa Meydanı), özellikle geceleri rengarenk ışıklarıyla görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Meydanın bazı bölgeleri ışıl ışıl olmasına rağmen birkaç noktası hala eski yerleşim alanlarından oluşuyor. Birbirinden lüks giyim mağazalarının bulunduğu bu meydan, turistlerin hem yeme içme hem de alışveriş için en çok tercih ettiği noktalar arasında yer alıyor.

Saat24 Saat Açık
Adres29 Memed Abashidze Ave, Batumi, Gürcistan

Google Yorumları

? Avrupa meydanı. Batumda gezilecek yerler arasında olan mitolojik altın post heykelinin de bulunduğu eskitme binaların olduğu bir alan.

? Akşam çok renkli bir yaşam var. Güven içinde istediğiniz gibi yürüyüş yapıp gezip görebilirsiniz.

2. Batum Botanik Bahçesi

Batum'da Gezilecek Yerler

Batum’un doğal güzellikleri içerisinde eşsiz bir yere sahip olan Botanik Bahçe binlerce bitki türüne ev sahipliği yapıyor. Dünya'nın en büyük botanik bahçeleri arasında bulunan Batum Botanik Bahçesi, Batum seyahatlerinin unutulmaz noktaları arasında yer alıyor. Çok geniş bir alana kurulan bahçe, yıllardır korunmuş ve daha da güzelleştirildiğinden burada atacağınız her adımda alacağınız her nefeste huzuru tadacaksınız.

Telefon+995 422 27 00 33
Saat09:00-19:30
AdresGreen Cape, Batumi, Gürcistan

Google Yorumları

? Kendi aracınız ile gitmediğiniz sürece biraz ulaşıma ve batumi ye uzak bir yer biz uber kullandık 15 lariye gittik fakat ulaşım olmadığı için 25 lariye taksi ile döndük. Görülmesi gereken bir yer çok güzel.

? Batumda görülmesi gereken yerlerden bir tanesi. Çok çeşitli bitki örtüsü ve devasa ağaçlarla çevreli bir orman.

3. Batum Bulvarı

Batum'da Gezilecek Yerler

Her gün binlerce insanın geldiği Batum Bulvarı, şehirlilerin en sevdiği bölgelerin başında geliyor. Buradaki bisiklet ve yürüyüş yolları insanların keyifli dakikalar geçirmesini sağlarken, peyzaj çalışmalarıyla rengarenk bir kimliğe bürünen Batum Bulvarı’nda dinlenebileceğiniz kafe ve restoranlar da bulunuyor. Bu mekanlardan birinde bir şeyler içerek Batum'da hayatın akışını izleyebilirsiniz.

Saat24 Saat Açık
Adres1 Nikoloz Baratashvili Street, Batumi, Gürcistan

Google Yorumları

? Güzel bir alan. Sahilin hemen yanında yürümek ve kafa dinlemek için mutlaka gidilmesi gereken yerler arasında.

? Temiz ve hijyenik bir yürüyüş yolu. Peyzaj düzenlemeleri harika yapılmış. Ben Mart ayında ziyaret ettim. O soğuk havada bile muhteşemdi yazın daha iyi olduğuna hiç şüphe yok.

4. Ali ve Nino Heykeli

Batum'da Gezilecek Yerler

1937 yılında yayınlanan Ali ve Nino adlı romanın kahramanlarını aksettiren bu heykeller, bölgenin en dikkat çekici yapılarından biri. Ölümsüz bir aşkı anlatan bu heykellerin gece görüntüsü ziyaretçileri büyülüyor. Filmi de yayınlanan bu aşk hikayesini bilenlerin heykelleri gördükleri anda hikayenin tekrar gözde canlanmasını sağlıyor. Heykeller kurulan sistem sayesinde 10 dakikada bir hareket ederek yakınlaşıp uzaklaşarak akşam 7'de kavuşup ayrılıyor.

Saat24 Saat Açık
AdresMJ4V+66Q, Batumi, Gürcistan

Google Yorumları

? Görülmesi gereken bir sanat eseri.. çok anlamlı ve romantik.

? Ali ve Nino, Harika bir hikayesi olan Batum'un simgesi haline gelmiş muazzam bir sanat eseri. Gürcü Heykeltıraş Tamara Kvesitadze tarafından inşa edilmiş harika bir eser. Batum'a gidip Ali ve Nino'yu görmemek olmaz. Gidin görün eminim ki seveceksiniz. Ayrıca Ali ve Nino büyük sevginin sembolü olarak kabul edilir.

5. Orta Camii

Batum'da Gezilecek Yerler

Batum’da Osmanlı’dan kalan tek cami olmasından dolayı birçok Türk turist tarafından ziyaret edilen Orta Camii, bölgede yaşayan Müslümanların da tek ibadet yeridir. Kapılarındaki tahta işlemeler, içerisindeki rengarenk duvar süslemeleriyle Osmanlı mimarisini her adımda aksettiren bu camide İbadet serbest olsa da ezan okunması yasak. Bu sebeple yolunuz Batum'a düşerse ecdadımızın yadigarı olan bu mütevazı ibadethaneyi görmenizi tavsiye ederiz.

Saat24 Saat Açık
AdresJJXV+CGV, Kutaisi St, Batumi, Gürcistan

Google Yorumları

? Batum'un merkezdeki tek cami. Farklı bir mimarisi var. Cemaati sıcak kanlı, Batum'a gelenin ziyaret etmesi gereken önemli bir cami.

? Batum’da Türk mahallesinde yer alan bir cami. İçerisi çok renkli kendinizi sanki Hindistan’da gibi hissediyorsunuz.

6. Batum Arkeoloji Müzesi

Batum'da Gezilecek Yerler

1994 yılında faaliyete başlayan Batum Arkeoloji Müzesi’nde Batum ve çevresinden çıkarılan arkeolojik kalıntılar sergileniyor. Bölge tarihini en iyi yansıtan eserlerin yer aldığı bu arkeoloji müzesi Batum'un geçmişini öğrenmek isteyenlerin kesinlikle gitmesi gereken noktalar arasında yer alıyor.

Telefon+995 577 54 10 30
Saat10:00-18:00
Adres77 Chavchavadze St, Batumi 6000, Gürcistan

Google Yorumları

? Tarihi görsellerle anlatan bir yer insan kafatasında çanak çömleğe kadar her şey var gerçekten güzel bir yer.

? Kesinlikle gezilmeye değer mekan.

7. Alfabe Kulesi

Batum'da Gezilecek Yerler

Batum'un simgeleri arasında yer alan Alfabe Kulesi, DNA sarmalı şeklindeki yapısıyla dikkat çekiyor. Gürcü insanının ve alfabesinin benzersiz olmasına vurgu yapan bu kule, üzerinde 30 Gürcü alfabe harfi barındırıyor. 130 metre yüksekliğe sahip olan bu küle, turistlerin de ilgi gösterdiği noktalar arasında yer alıyor.

Saat24 Saat Açık
AdresAlfabe Kulesi, Miracle Park, Batum

8. Astronomik Saat

Batum'da Gezilecek Yerler

Avrupa Meydanında yer alan Astronomik Saat, 2010 yılında şehrin belediyesi tarafından Almanya'da yaptırılmış. Aslında oldukça yakın tarihli bir yapı olmasına rağmen mimarisinden dolayı turistleri kendisine çekmeyi başaran bu saat, Prag'da yer alan Astronomik Saat ile bire bir aynıdır.

Saat24 Saat Açık
Adres25 Memed Abashidze Ave, Batumi, Gürcistan

Google Yorumları

? Görsel ve mimari ile bulunduğu meydanla muhteşem uyumlu. Mutlaka ziyaret edin.

? Çok hoş anlamlı bir mekan mutlaka görülmeye değer.

9. St. Nicholas Kilisesi

Batum'da Gezilecek Yerler

150 yıllık geçmişe sahip olan St. Nicholas Kilisesi , şehrin en eski yapıları arasında bulunuyor. Osmanlı zamanında kentte yaşayan Rumlar tarafından yapılan bu kilise, büyük kubbesiyle dikkat çekiyor. Bizans mimarisine olan benzerliğiyle beğeni kazanan bu yapının iç duvar resimleri ise 2002 yılında yapılmış.

Saat24 Saat Açık
Adres16 Parnavaz Mepe St, Batumi, Gürcistan

Google Yorumları

? Gerçekten çok güzel ama akşam kapanmadan hemen önce giderseniz kimse olmuyor çok daha sakin. Batumi Piazzanın hemen yanında zaten.

? Hem dış yapısı hem de içerisi gerçekten çok güzel. İbadet edilen bir ana denk geldik, izleme şansımız oldu.

10. Meryem Ana Katedrali

Batum'da Gezilecek Yerler

Gürcü Ortadoks kilisesi olan Meryem Ana Katedrali, 20 yüzyılın başlarında inşa edilmiş oldukça büyüleyici bir yapı. Neo-Gotik mimariye sahip olan bu kilise, Gürcistan'ın en güzel kiliseleri arasında yer alıyor. 3 büyük kubbeye sahip olan bu kilise, Sovyetler zamanında bile yıkılmayarak arşiv ve laboratuvar olarak kullanılmış. Günümüzde Batum'un en büyük Katedrali olan bu kilise Batum'da en çok ziyaret edilen yerler arasında bulunuyor.

Saat08:30-19:00
AdresN 51 Demetre Tavdadebuli St, Batumi, Gürcistan

Google Yorumları

? İçi ve dışı gerçekten muazzam bir ibadethane kesinlikle etkileyici. Biz gittiğimizde pazar günüydü ve pazar ayinine denk geldik insanlar başka bir dinden olduğumuzu anladıkları halde içeri girmemize karışmadılar benim için güzel bir deneyimdi.

? Dış yapısı son derece ihtişamlı. İçine girdiğimiz zaman da aynı etkiyle karşılaşıyoruz. Görülmeden geçilmemeli.

11. Poseidon / Neptün Çeşmesi

Batum'da Gezilecek Yerler

Batum Tiyatro binasının hemen önünde yer alan Neptün Çeşmesi , heykellerin yer aldığı oldukça etkileyici bir çeşme. Etrafında dört adet deniz kızına sahip olan bu heykel de sular kızların göğüslerinden çıkmaktadır buda bereketi ve doğurganlığı simgelemektedir. Bolonya'da bulunan Neptün heykelinin bir kopyası olan bu heykel, turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir.

Saat24 Saat Açık
AdresMJ2P+XW7, რუსთაველის გამზირი, Batumi, Gürcistan

Google Yorumları

? Kişisel olarak en beğendiğim yerdi. Opera binasının hemen önünde. Avrupa meydanının hemen arkasında. Muhteşem bir yapıt ve altın kaplama yol rotanızda mutlaka olmalı.

? Çok güzel bir tasarıma sahip. İnsanda, etrafındaki bir bankta oturup uzun uzun izleme isteği uyandırıyor.

12. Piazza

Batum'da Gezilecek Yerler

Batum'un yine önemli meydanları arasında yer alan Piazza, mozaik ve vitray sanatının en iyi örneklerine sahip. Batum'un en lüks ve en önemli otellerinin, kafelerinin ve restoranlarının bulunduğu bu meydan, gece ışıklandırmasıyla harika bir ambiyans sunmasının yanı sıra zaman zaman dünyaca ünlü yıldızların konserlerine ev sahipliği yapmaktadır.

Saat24 Saat Açık
Adres12 Parnavaz Mepe St, Batumi, Gürcistan

Google Yorumları

? Resmen italya havası var. Biz çok beğendik.. Mekanlarda gayet ekonomik.

? Muhteşem bir alan. Tek kelime ile küçük bir Avrupa kesiti. Görülmeye değer.

13. Sarpi Beach

Batum'da Gezilecek Yerler

Gürcistan'ın en temiz denizine sahip olan Sarpi Beach, Türkiye veGürcistan sınırında yer alan otoyolun kenarında bulunuyor. 1 kilometre sahil şeridine sahip olan bu plaj, yaz aylarında Gürcistan halkının serinlemek için tercih ettiği ilk yerler arasında bulunuyor. Turistlerinde yaz aylarında gitmeyi tercih ettiği bu plaj, şezlong hizmeti ve kafeleriyle de beğeniliyor.

Saat24 Saat Açık
AdresSarpi Beach, Batumi, Gürcistan

Google Yorumları

? Bu kumsalda hissettiğim huzur inanılmazdı. Türkiye sınırını görmek güzeldi.

? Çok güzel bir yer, temiz plaj.

14. Gonio Kalesi

Batum'da Gezilecek Yerler

Türkiye Gürcistan sınırının 4 kilometre güneyinde bulunan Gonio Kalesi, Ajdara bölgesinde bulunan bir roma suru. Milattan sonra 1. yüzyılda yapıldığı söylenen bu kale, bir zamanlar Osmanlı topraklı içinde yer alıyordur. Ayrıca on iki havari arasında bulunan Aziz Matthias'ın hem evinin hem de mezarının yer adlığı söylendiğinden dolayı turistler tarafından oldukça yoğun ilgi gören bu yer. Batum'da kesinlikle gidilmesi gerekenler arasında bulunuyor.

Saat18:00-00:00
AdresGonio, Gürcistan

Google Yorumları

? Tarih olarak çok eskiye dayanıyor ancak yabancı diliniz varsa gezerken gayet keyifli oluyor ancak dil bilginiz yoksa sadece kalıntıları izlemek durumunda kalıyorsunuz.

? Gonio Kalesi Osmanlının savaşmadan antlaşma ile verdiği kalelerden biri. Kalede kazılar devam ediyor ve kazıdan çıkan eşyalar bir odada sergileniyor. Ufak güzel bir yer.

15. Argo Teleferiği

Batum'da Gezilecek Yerler

Şehri tepeden görmenizi sağlayan Argo Teleferiği, Batuma'a gidenlerin mutlaka ziyaret ettiği yerler arasında bulunuyor. Şehre hakim Anuria dağına çıkarak manzaranın keyfini çıkarmanızı sağlayan bu teleferik, özellikle gün batımında yoğun ilgi görüyor.

Telefon+995 593 35 29 08
Saat10:00-22:00
AdresGogebashvili St, Batumi, Gürcistan

Google Yorumları

? Batum’un en turistik aktivesidir. Tavsiye ediyorum en tepeye çıkış 15 dakika kadar sürüyor. Gidiş dönüş ücreti 30 lari biraz sallanıyor ama batumu kuş bakışı izlemek için idealdir.

? Bindiğim en uzun teleferik yolculuğuydu, şehri yukarıdan izlemek oldukça keyifliydi. Gezdiğimiz yerleri anlamak ve şehrin görünmeyen yerlerini deneyimlenmek güzel oldu.

16. Miracle Park

Batum'da Gezilecek Yerler

Batum'da mutlaka görülmesi gereken noktalar arasında bulunan Miracle Park, şehre giden her turist tarafından ziyaret ediliyor. İçerisinde şehre ait birçok simgeye sahip olan Miracle Park, doğrudan Batum körfezine ve meydanına çıktığından dolayı da oldukça merkezi bir konumda bulunuyor. Batum'da sakince yürüyüş yapıp kafa dinlemek istediğinizde tercih edeceğiniz bu parkın içerisinde hayvanat bahçesi de yer alıyor.

Saat24 Saat Açık
AdresMJ4Q+GX6, Batumi, Gürcistan

Google Yorumları

? Batumun simgelerinin bir çoğunun bulunduğu ve modern yüzünü görebildiğimi; gününüzü keyif alarak geçirebileceğiniz güzel, bakımlı ve büyük bir park.

? Şehir manzarası için dönme dolabı kullanmak muhteşem..

17. Adjara Art Museum

Batum'da Gezilecek Yerler

1908 yılında kurulan Adjara Art Museum, Gürcistan'da bulunan en eski bilimsel eğitim kurumları arasında yer alıyor. İçerisinde birbirinden farklı oldukça güzel eserlere sahip olan bu müze, 180 bini aşkın eser barındırıyor. Eğer sanata hayranlığınız varsa kesinlikle görmeniz gereken bu müze, Batum'un en güzel müzeleri arasında bulunuyor.

Telefon+995 422 27 62 28
Saat10:00-18:00
Adres8 Zurab Gorgiladze St, Batumi, Gürcistan

Google Yorumları

? Güzel sanatlarla ilgilenenler için harika ve görülmeye değer bir yer …

? İyi tematik sergiler. Yetkili personel. Her şey çok yüksek düzeyde

18. Batumi Theatre

Batum'da Gezilecek Yerler

Batum'un en sevilen noktaları arasında bulunan Batum Drama Tiyatrosu, 1884 yılında sipariş edilmiş. Roma mimarisiyle dikkatleri üzerine toplayan bu tiyatro, mimarisinin yanı sıra oynan tiyatrolarla da herkesten beğeni topluyor. Bütün oyunların Gürcü dilinde sergilendiği bu tiyatro salonu, 2018 yılında modern tekniklerle yeniden restore edildiğinden dolayı eski ihtişamına kavuşmuş.

Telefon+995 555 36 63 99
Saat10:00-18:00
Adres1 Rustaveli Ave, Batumi, Gürcistan

Google Yorumları

? Batum'un simge binalarından tiyatro binası önündeki göz alıcı heykel ile daha gösterişli..

? Batumun tiyatrosu mimarisi harika.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Gürcistan'da Gidilecek YerlerTiflis'te Gezilecek En İyi Yerler

Batum'da gezilecek yerler neresi?

Batum'da mutlaka gezmeniz gereken yerler arasında; Europe Square, Batum Bulvarı, Batum Botanik Bahçesi, Ali ve Nino Heykeli, Orta Camii, Batum Arkeoloji Müzesi, Alfabe Kulesi, Astronomik Saat, St. Nicholas Kilisesi , Meryem Ana Katedrali batum, Poseidon / Neptün Çeşmesi , Piazza batum, Sarpi Beach, Gonio Kalesi, Argo Teleferiği, Miracle Park, Adjara Art Museum ve Batumi Theatre Batum'un en iyi yerleri arasında bulunuyor.

Batum'un neyi meşhur?

Batum'un neyi meşhur diye merak ediyorsanız eğer; haçapuri, ponçiki, hinkal, lobio, Gürcü turşusu, ostri ve sulguni peyniri Batum'un en iyi lezzetleri arasında bulunuyor.

Batum bir günde gezilir mi?

Batum'un doğal güzellikleri, tarihi yerleri ve meydanlarını doya doya gezmek için üç gün ayırmanız gerekiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.