St. Petersburg'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

St. Petersburg Rusya'nın en büyük metropollerinden biridir. Nüfusu 5 milyonu aşan St. Petersburg'un gezilip görülmesi gereken yerlerini sizler için derledik.
St. Petersburg'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Ermitaj Müzesi

1764 yılında inşa edilen Ermitaj Müzesi çok heybetli ve geniştir. 1852 senesinden bu yana hizmet veren müzede 3 milyonun üzerinde eser sergilenmektedir. Muhteşem tablo ve çizimlerin beğeniye sunulduğu çok geniş koleksiyonlara sahip olan bu müzeyi Petersburg ziyaretlerinizde mutlaka ziyaret etmelisiniz.


Peterhof Sarayı

Yaklaşık 310 yıllık bir maziye sahip olan Peterhof Sarayı Avrupa’daki en şaşalı saraylardan biri olarak anılmaktadır. St. Petersburg’un sembol yapılarından biridir. Bahçesindeki yapay havuzdaki fıskiyeler çok dikkat çekmektedir. Bahçenin toplam alanı tam 12 bin dönümdür. Peterhof Sarayı’nın bahçesinde dolaşırken zamanın nasıl geçtiğini fark edemeyeceksiniz.

peterhof-sarayi.jpg


Voskresenia Khristova Kilisesi

voskresenia-khristova-kilisesi.jpg

Bu mükemmel kilisenin yapımı 1907 yılında tamamlansa da yapımı 1883 yılında tam 24 yıl önce başlanmıştır. Voskresenia Khristova Kilisesi’nin yapımının bu kadar uzun sürme sebebi ise maddi sebeplerden kaynaklanmaktadır. Griboedov Kanalı’na sıfır olarak yapılan ibadethane Ortodoks Kilisesi’dir. Kubbelerinin rengarenkliği, yüksekliği ve eşsiz mimarisiyle keşfedilmesi gereken değerlerden biridir.


Rus Devlet Müzesi

rus-devlet-muzesi.jpg

1895’ten bu yana hizmet veren Rus Devlet Müzesi önceleri Mihail Sarayı olarak faaliyet göstermekteydi. Müzede çok değerli eserler bulunuyor. Özellikle geçtiğimiz yüzyıllara ait heykel ve çizimlerin sergilendiği müze şehre gelen turistlerin en fazla ziyaret ettiği yer pozisyonunda. Rus sanatçıların eşsiz eserlerini burada tanıma fırsatı bulabilirsiniz.


Kazan Katedrali

kazan-katedrali-001.jpg

Rusya’daki en özel ibadethanelerden biridir. Kazan Katedrali’nin sütunlarının mimarisi eşsiz bir biçimde düşünülmüş. Ayrıca çok ihtişamlı bir ibadethane olmasının yanı sıra burası hala ibadethane olarak kullanılmaktadır. Özellikle ayinlerde burası muhteşem bir kimliğe bürünüyor. Girişlerde hiçbir ücret ödemiyorsunuz.


Peter ve Paul Kalesi

peter-ve-paul-kalesi.jpg

1740 yılından günümüze hizmete devam eden Peter ve Paul Kalesi harika bir görüntüye sahiptir ve aynı zamanda katedraldir. Kalenin içerisinde eski Rus çarlarının kabirleri var. Bir ada üzerinde bulunan Peter ve Paul Kalesi eskiden askeri bölge olarak kullanılmış aynı zamanda mahkumların tutulduğu bir hapishane görevi de üstlenmiştir. 


Ermitaj Müzesi

ermitaj-muzesi.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.