Kopenhag'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Danimarka'nın başkenti Kopenhag yaklaşık 2 milyon nüfusu barındıran önemli merkezlerden biridir. Kopenhag'ın tarihi ve turistik alanlarını yazımızda bulabilirsiniz.
Kopenhag'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Tivoli Bahçeleri

Kopenhag’ın en güzel dinlenme, eğlence ve gezi alanlarının başında gelmektedir. Tivoli Bahçeleri olarak anılan alanda birçok kafe, restoran mevcut olduğu gibi bir de lunapark bulunmaktadır. Bu bahçe bitki örtüsü bakımından da çok zengindir. Burada yüz binlerce çiçek türüne rastlayabilirsiniz. Ayrıca Tivoli Bahçeleri’nin büyük bölümü ağaçlarla kaplı bir alandan oluşmaktadır.

tivoli-bahceleri-002.jpeg


Rosenborg Kalesi

rosenborg-kalesi-002.jpg

Yapımı 1624 yılında tamamlanan Rönesans Dönemi mimarisinin eşsiz örneklerinden biridir. Her yeri tarih kokan Rosenborg Kalesi Kopenhag’a seyahat edenlerin mutlaka ziyaret ettikleri mekanlar arasında yer almaktadır. Kopenhag gezinizde Rosenborg Kalesi’ni gezip burada bol bol fotoğraf çektirmeyi unutmayın. Bu kaleye 1 saatinizi ayırırsanız pişman olmazsınız.


Danimarka Milli Müzesi

danimarka-milli-muzesi.jpg

Ülkenin ulusal kimliğini aksettiren araç ve gereçlerin sergilendiği bir müzedir. Şehrin en değerli yapılarından biridir. Özellikle buradaki minyatür evler ve Vikingler ile Eskimolara ait eserler kesinlikle görülmeye değerdir. Danimarka tarihi ile ilgili ayrıntılı bilgilere burada kolayca ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca müzeye girerken kuruş ödemiyorsunuz.


Nyhavn

nyhavn.jpg

Nyhavn’ın kelime manası ‘meydan’ demektir. Danimarka’nın en önemli meydanı olarak bilinir. Bu bölgeyi önemli yapan detaylar rengarenk evlere sahip olmasıdır. Burayı gördüğünüzde kendinizi masallar diyarında gibi bir yerde hissedebilirsiniz. Meydanın önünde bir kanal var ve buradan teknelerle bölgeyi gezme imkanı bulabilirsiniz. Rengarenk evlerin altındaki restoranlarda yemek yeme fırsatı da bulacaksınız.


Christiansborg Sarayı

christiansborg-sarayi.jpg

Avrupa saray kültürünün en değerli yapıları arasında gösterilmektedir. Yapımına 1773 yılında başlanan saray 1928 yılından bu yana aktiftir. Christianborg Sarayı’nın kulesi de var. Buraya çıkma imkanı da buluyorsunuz. Mimarisi, şehir manzarası bakımından eşsiz bir saraydır. Kopenhag gezinizde buraya ayrı bir parantez açmalısınız.


Frederik Kilisesi

frederik-sarayi.jpg

Avrupa’daki birçok kilise gibi bu da Barok tarzda inşa edilmiştir. 1894 yılında inşa edilen Frederik Kilisesi 89 metre yüksekliğe sahiptir. Muhteşem bir mimarisi olan kilise şehrin en merkezi yerinde bulunuyor. Bu bakımdan ziyaret edilmesi çok kolay. Üstelik fotoğraf çekimi konusunda sorun olmuyor. Hiçbir ücret ödemeden kısa sürede burayı keşfetmenin mutluluğuna varabilirsiniz.


Stroget

stroget.jpg

Kopenhag’ın hatta Danimarka’nın en işlek caddesidir. İstanbul’un İstiklal’inden daha da kalabalık bir cadde düşünebilirsiniz. Burada harika giyim mekanları, restoranlar, kafeler hizmet veriyor. Ayrıca birbirinden lüks eğlence mekanları da var. Şehrin kalbi Stroget’te atıyor. Kopenhag’a yolunuz düşerse Stroget’e mutlaka uğrayın. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.