Erivan'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Ermenistan'ın başkenti Erivan Dünya'nın en eski yerleşim yerlerinden biridir. Erivan'ın tarihi ve turistik yerlerini yazımızda bulabilirsiniz.
Erivan'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Cumhuriyet Meydanı

Erivan’ın en köklü ve canlı meydanıdır. Bölgede ulaşmak isteyeceğiniz tarihi ve turistik yerlere de çok yakındır. Parkta bulunan havuzlar ve su fıskiyeleri ünlüdür. Bu alanda oturabileceğiniz kafe ve restoranlar, fotoğrafını çekmek isteyeceğiniz bir sürü mimari eser bulunmaktadır. Erivan seyahatinizde şehrin ve ülkenin en meşhur meydanını gezmeyi unutmayın.

cumhuriyet-meydani.jpg


Zafer Parkı

zafer-parki.jpg

Bölgenin en güzel doğal alanlarından biridir. Yeşilin her tonunu burada bulabilirsiniz. Ayrıca hemen yanına kurulu olduğu göl de Zafer Parkı’na daha muhteşem bir görünüm kazandırıyor. Bu alana Zafer Parkı adının koyulması Sovyetlerin 2. Dünya Savaşı’ndaki başarısına yardımcı olmak için bölgeden katılan birliklerin anısına olmuştur.


Matenadaran – Antik El Yazmaları Müzesi

matenadaran-002.jpg

Adından da anlaşıldığı gibi burada Antik Ermeni yazıları arşivlenmiş olarak ziyaretçilere sunulmaktadır. Müzede binlerce el yazması yer alıyor. Ayrıca müzeyi ziyaret edenlere sunulmayan pek çok arşiv var. Buradaki tarihi el yazması koleksiyonlarını mutlaka görmelisiniz.


Ermenistan Tarih Müzesi

erenistan-tarih-muzesi.jpg

Ermenilerin köklü tarihini en iyi öğrenebileceğiniz nokta Ermenistan Tarih Müzesidir. Müzede pek çok eser olmasına rağmen tercüme konusunda zaman zaman sorunlar yaşanabiliyor. Bu yüzden iyi bir rehber eşliğinde müzeye giderseniz ve tercüme konusunda sorun yaşamazsanız müze ziyaretinizden çok fazla keyif alabilirsiniz.


Gök Camii

gok-camii-001.jpg

1765 yapımı olan Gök Camii o zamanlar bölgede ikamet eden Azerbaycan Türklerinin yaptığı bir ibadethanedir. Bu tarihi cami Erivan’da yaşayan Müslüman Azerbaycanlıların Karabağ hadiseleri sonrasında bölgeden göçe zorlanmasıyla ibadete kapanmış oldu. Dört minaresi olan ve İslami mimarisiyle dikkat çeken Gök Camii’nin günümüzde yalnız bir minaresi kalmıştır. Son yıllarda birkaç kez restore edilmiştir. Erivan seyahatinizde soydaşlarımızın inşa ettiği bu nadide ibadethaneyi kesinlikle ziyaret edin.


Alagöz Dağı

alagoz-dagi.jpg

Burası faaliyeti sonlanmış bir yanardağdır. Ülkenin sembol noktalarından biridir. Zirvesi tam 4.090 metre yüksekliğindedir. Bu yönü Alagöz Dağı’nı dağcılık sporu meraklılarının uğrak mekanlarından biri haline getirmiş. Alagöz Dağı kış turizmi açısından tercih edilen bir yerdir. Bölgeye gelen turistlerin en fazla ilgi gösterdiği doğal alanların başında gelmektedir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.