Tahran'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Tahran İran'ın başkenti ve 15 milyonu aşan nüfusuyla Ortadoğu'nun en büyük şehirlerinden biridir. Tahran seyahatinizde gezip görmeniz gereken bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini sizler için derledik.
Tahran'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Tahran Hakkında Bilgi

  • İran'ın başkenti ve en büyük şehridir.
  • 15 milyonu aşan metropol nüfusu vardır.
  • Hazar denizine yaklaşık 100 km uzaklıktadır.
  • Elburz Dağlarının güney yamaçlarında yer alır.
  • 730 km2 alana sahiptir.
  • Tahran ülkenin en zengin şehirlerinden biridir.

Tahran Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde Tahran'da gezip görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  • Tahran'da ki gezilecek yerler listesi
  • Tahran müzeleri
  • Tahran'da yer alan tarihi mekanlar
  • Tahran'da ki turistik noktalar
  • Tahran otel önerileri
  • Tahran'da nerede ne yenir?
  • Tahran'da ulaşım nasıl sağlanır?
  • Tahran'a ne zaman gidilir?
  • Tahran festivalleri nelerdir?

Tahran gezilerinize rehber olabilmek için ülkenin gezilip görülmesi gereken yerlerini sizlere sunuyoruz.

Gülistan Sarayı

İran’da Kaçar Hanedanı’ndan kalan yapıların en önemlisi olarak bilinen Gülistan Sarayı, Tahran’ın güney kısmında yer alan Erg Meydanı civarında bulunmaktadır. Birçok hanedan tarafından ev olarak kullanılan bu yapıt günümüzde müze olarak hizmet vermektedir. İran’a gelen bütün turistlerin dikkatini çeken bu dev mimari yapı mutlaka ziyaret edilmelidir.

gulistan-sarayi.jpg

Azadi Kulesi

Tahran’ın en ünlü meydanlarının başında gelen Azadi Meydanı’nda (Özgürlük Meydanı) bulunmaktadır. Bu meydan Tahran halkının en fazla ilgi gösterdiği alanlar arasında yer almaktadır. Azadi Meydanı’nı vazgeçilmez kılan unsurlarının başında Azadi Kulesi gelmektedir. İran mimarisinin en eşsiz yapıtlarından biri olan Azadi Kalesi’nde İslam öncesi ve sonrası motifler aksettirilmiştir. Azadi Meydanı 50 bin metrekarelik dev bir alana kuruludur ve Azadi Kulesi de meydanın tam ortasında 48 metre yüksekliğiyle ziyaretçilerini büyülemektedir.

azadi-kulesi.jpg


Milad Kulesi

Bu kule gökdelen şeklinde yapılmış bir yapıdır ve 435 metre yüksekliğiyle Dünya’nın en yüksek 5 gökdeleninden biri olma özelliği taşımaktadır. 2008’de hizmete sunulan Milad Kulesi Tahran’ı şehir sakinlerinin ve turistlerin ayakları altına seriyor. Tahran gezinizde Milad Kulesi’nden şehri izlemeyi ve buradan bol bol fotoğraf çekmeyi ihmal etmeyin.

milad-kulesi.jpg


Sadabat Sarayı

Pehlevi ve Kaçar Hanedanı tarafından ikametgah olarak kullanılan Sadabat Sarayı yaklaşık 3000 dönümlük devasa bir alana kurulmuştur. Ayrıca sarayın etrafı ormanlık alanlar, çeşitli su kaynaklarıyla doludur. Sadabat Sarayı’nı gören herkesin zihninde buranın cennetten bir armağan olduğu kanısı oluşmaktadır. Sarayın mimarisi de çok çeşitlilik göstermektedir. 1918’de yapımına başlanan saray 1970’li yılların başında tamamlanmıştır.

sadabat-sarayi.jpg


Tahran Çağdaş Sanat Müzesi

1977 senesinde hizmete giren Tahran Çağdaş Sanat Müzesi çok önemli Batı eserlerinin sergilendiği bir kurumdur. 4 binin üzerinde sanat eserinin ziyaretçilere sunulduğu müzede eserler heykel ve resimlerden oluşmaktadır. Ayrıca müzedeki resimlerin geneli İranlı ressamlar tarafından yapılmıştır. Eşsiz güzellikteki bu eserleri Tahran seyahatinize ekleyin.

tahran-cagdas-sanat-muzesi.JPG


İran Ulusal Müzesi

1937 yılında hizmete giren İran Ulusal Müzesi İslamiyet öncesi ve sonrası eserlerin sergilendiği iki ayrı binadan oluşmaktadır. Başkentin en önemli alanlarından biridir. Burada arkeolojik araştırmalar sonucunda elde edilen birçok kalıntı sergilenmektedir. Perslerden Medlere kadar İran Antik tarihine ait eserler İran Ulusal Müzesi’nde ziyaretçilere sunuluyor. Müzedeki eski çanak çömlekler, metal eşyalar büyük ilgi görmektedir.

iran-ulusal-muzesi.jpeg


Mellat Park

Her şehrin bir nefes alma mekanı vardır. Bu mekan Tahranlılar için Mellat Parkı’dır. Tahranlıların gözbebeği olan Mellat Parkı zengin bitki örtüsü, uzun yürüyüş yolları ve birçok kuş çeşidiyle insanların stres atma alanıdır. Tahranlılar genel olarak Mellat Parkı’nı piknik yapmak amacıyla kullanır. Bölgede bir şeyler yiyip içmek için birçok kafe ve restoran da mevcuttur. Ayrıca Mellat Parkı'nın yanı başındaki göle sandal kiralayarak girip keyifli anlar yaşayabilirsiniz.

mellat-park.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.