Zürih'te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

2 milyonu bulan nüfusuyla İsviçre'nin en büyük kentidir. Zürih'e yapacağınız gezilere rehber olmak adına sizlere şehrin en turistik alanlarını sunuyoruz. İşte, Zürih'in gezilip görülecek yerleri...
Zürih'te Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Zürih Gölü

Zürih Gölü şehrin merkezinde bulunan ve eşsiz güzelliğiyle insanları kendine çeken tam bir doğa harikasıdır. Kuğular, tekneler, martılar ve ördekler gölün güzelliğine güzellik katıyor. Bir banka oturup suyun berraklığını seyrederken kuğu, ördek ve martıların sesleri eşliğinde kahvenizi yudumlamak size terapi gibi gelecektir. Gölü gezmek için feribot ve tekne turlarına katılabilirsiniz.

zurih-golu-002.jpg


Zürih Sanat Müzesi

zurih-sanat-muzesi-002.jpeg

Zürih Sanat Müzesi birçok sanat dalını içinde barındırır. Şehrin merkezine de yakın olması sebebiyle turistlerin ilgisini çekmektedir. Tarihi ve çağdaş eserlerin bulunduğu müze gezilip görülmeye değer. İlginç eserleriyle dikkat çeken müze şehrin cazibe merkezlerinden biridir. Müzedeki tarihi ve sanatsal eserleri gördükten sonra müze içindeki donanımlı tesisleri de ziyaret etmenizde fayda var.


Bizim Leydi Kilisesi

bizim-leydi-kilisesi-002.jpg

Vitray pencereleri ile dikkat çeken kilise tarihi bir binadır. Avrupa’nın en güzel kiliselerinden olan Bizim Leydi Kilisesi hikayesiyle de dikkat çekiyor. Katedralleri, çanı ve değişik mimarisiyle Zürih’in görülmesi gereken güzellikleri arasındadır. Çok eski bir yapıya sahip kilisenin alanı açık küçük bir bahçesi vardır.


Grossmunster

grossmuenster-002.jpg

Burası bir Protestan kilisesidir. Farklı tarzdaki lekeli camları, oyma ahşap kapılarıyla ve mimari yapısıyla da dikkat çekiyor. Kiliseyi şehri dolaşırken her yerden görebilirsiniz. Bu kilisede yer alan kuleye çıktığınızda şehir ayaklarınızın altına seriliyor ve muhteşem manzara ile karşılaşıyorsunuz. İnsana huzur veren bir yapıya sahip olan kilise şehre gelen turistlerin dikkat merkezinde yer alıyor.


Zürih Botanik Bahçesi

zurih-botanik-bahcesi.jpg

Bu botanik bahçe soğuk bir iklime sahip olan Zürih’in içinde oluşturulan bir vaha özelliğindedir. Pek çok bitki türüne ev sahipliği yapan bahçe bakımlı ve düzenli bir yapıya sahiptir. Bahçe şehir merkezinden tramvayla rahatlıkla ulaşabileceğiniz yerdedir. Ailenizle güzel vakit geçirebileceğiniz çocuklarınız için çok eğlenceli bir yerdir. Girişlerin de ücretsiz olması her kesim vatandaşın bahçeyi görebilmesine olanak sağlıyor. 


Sihl Nehri

sihl-nehri-.JPG

Limmat Nehri'nin 73 km uzukluğa sahip olan kollarından biridir. Göl akışının süratli olması burada hidroelektrik santrallerinin çokça kurulmasına neden olmuştur. Sihl Nehri'ni büyüleyici bir bitki örtüsü takip etmektedir. Özellikle haftasonlarında nehrin kenarı şehrin stresini üzerinden atmak ve piknik yapmak isteyenlerle doluyor. Tertemiz suyu ve çevresindeki ormanlık alanlarla Sihl Nehri onbinlerce Zürihlinin nefes alma yeridir. Kopenhag seyahatiniz yaz aylarına tekamül ederse bu bölgeyi gezmeyi unutmayın.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.