Huawei Force Touch Destekli Telefonunu Duyurdu

Çinli teknoloji devi Huawei dünyanın ilk Force Touch destekli telefonu olan Mate S’i tanıttı.
Huawei Force Touch Destekli Telefonunu Duyurdu

Çin’in bir numaralı, dünyanın ise Apple ve Samsung’dan sonra üç numaralı teknoloji devi Huawei dünyanın ilk Force Touch telefonu unvanını alan Mate S telefonunu tanıttı.

IFA 2015 Fuarı'yla birlikte teknoloji severler adeta doydu. Dünyanın en büyük teknoloji devlerinin katıldığı fuar adeta yarışma halini aldı. Firmalar duyurdukları ürünlerle birbirlerine meydan okudular. Etkinlik kapsamında tanıtılan cihazların en çok dikkat çekeni ise Force Touch özelliğe sahip olan yeni Huawei Mate S oldu.

Bilindiği gibi Apple iPhone 6S serisinde Force Touch özelliğini kullanacaktı. Teknoloji severler bu özelliğe ait ilk telefon olarak iPhone 6S’i bekliyordu ancak Huawei Apple’dan önce davranıp sessiz sedasız Force Touch eklediği telefonu duyurdu.

                                            Huawei Mate S

Daha çok fiyat performans odaklı olarak telefon üreten Huawei bu kez üst sınıflara oynayan bir cihazla geldi. Tüm malzemeleri kaliteli olan cihaz performansıyla ve donanımıyla da göz doldurdu.

Cihaz 5.5 inçlik ekran taşıyor. 1920x1080 çözünürlüğünde kalite sunan ekran 2.5D AMOLED olarak kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Sadece 2.6 mm çerçeveye sahip cihaz tümüyle metal kasadan oluşuyor. Bu da telefonun son derece kuvvetli olmasını sağlıyor.

Cihaz gücünü Kirin 935 işlemciden alacak. 8 çekirdekli olan işlemci Mali T628 grafik işlemcisiyle birlikte çalışacak. Böylesine güçlü bir 3GB kapasitesinde RAM destekleyecek. Böylece cihaz işlem yaparken hiç zorlanmayacak.

                                Huawei Mate S

Telefonun kameralarında da son derece ileri teknoloji kullanılmış. Arka kamerası 13 megapiksel olan cihazı çift LED flaş destekliyor. Ön kısımda ise 8 megapiksellik kamerada yine LED flaş bulunuyor. 32, 64 ve 128GB dahili hafızası olan cihaz kullanıcılarını son derece mutlu edeceğe benziyor.

IFA 2015 Fuarı'nda tanıtılan cihazın fiyatlandırma sistemi de dahili hafızasına göre oldu. Dahili hafızanın artmasıyla birlikte 650 Avro ve 700 Avro olarak fiyatlandırılan cihazın çıkış fiyatı şu an için hazırlanmadı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.