Asus’tan Dünyanın En Hızlı Wi-Fi Router’ı

IFA 2015 Fuarı’nda Asus dünyanın en hızlı Wi-Fi router’ını tanıttı.
Asus’tan Dünyanın En Hızlı Wi-Fi Router’ı

IFA 2015 Fuarı’nda dünya teknoloji devleri bilgisayar, tablet, akıllı telefonun dışında yan donanımları da ziyaretçilere tanıtıyor. Bunlardan en çok dikkat çeken ürün ise Asus’un yeni router’ı oldu.

Asus RT-AC5300

RT-AC5300 olarak adlandırılan yeni router 4K video izleyen, online olarak oyun oynayan ve akıllı ev aletleri kullananlar için birebir olarak gösterildi. Üzerinde Google’ın yakın zamanda duyurduğu OnHub isimli router’a sahip olan yeni cihaz aynı zamanda  bu router’ın dışında olarak sekiz harici çift band anten taşıyor ve böylece interneti çok hızlı sürede kullanıcısına ulaştırıyor.

Sekiz sökülebilir anten sayesinde oldukça geniş alana yayılabilen sinyaller üretebilen router, üç bantlı router’lardan yüzde 67 daha hızlı performansa sahip olduğu açıklandı. 2,4 GHz ve 5 GHz desteğe sahip olan cihaz 2,4 Ghz’de 1 Gbps, 5 Ghz’de ise 2,167 Gbps internet hızına ulaşabiliyor.

Asus RT-AC5300

Cihazda 128 MB dahili hafıza bulunuyor. 256 MB RAM’i de bulunan router dört adet Ethernet ve bir adet USB 3.0 bağlantısına sahip. Ayrıca bir adet eski tarz USB 2.0’da bulundurduğu bağlantılara sahip.

IFA’da ziyaretçilere duyurulan Asus RT-AC5300’ün ne zaman satışa çıkartılacağı ve fiyatı hakkında bir açıklama yapılmadı. Teknoloji uzmanları ürünün bu sene sonu satışa çıkabileceğini vurguladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.