ASUS'tan Isınma Sorununa Son Veren Laptop

ASUS, soğutma ünitesi ile donatılmış ASUS GX700 dizüstü bilgisayar üretti.
ASUS'tan Isınma Sorununa Son Veren Laptop

Tayvan’ın teknoloji devi ASUS, bu yıl düzenlenen IFA 2015 fuarında son teknoloji ürünlerini tanıttı. Bu ürünler arasında ön plana çıkan GX700 dizüstü bilgisayar, özellikle dikkat çekti.  Gelişmiş bir performans özelliklerine sahip ASUS GX700 dizüstü bilgisayar, kendi bünyesinde bulunan soğutma sistemine sahip. Yapılan tanıtımda özellikle oyun severlerin ve büyük çapta program kullananların ortak olarak dizüstü bilgisayarlarda yaşadıkları ısınma sorunu için büyük bir çözüm olduğu belirtildi.

asus-gx70.jpg

Masaüstü Bilgisayarlarla Eşit Performans

IFA 2015’te yapılan tanıtımlarda son teknolojik ürünlerini tanıtıp birçok alanda büyük bir adım atan ASUS, GX700 dizüstü bilgisayarıyla büyük bir soruna el attı. Bu dizüstü bilgisayara harici bir soğutma ünitesi ekleyerek bu alanda bir ilki gerçekleştirdi. ASUS, bilgisayarların performansını artırmayı, artan performanslarında ısınmadan dolayı düşmesini engelleme amacıyla bu projeyi geliştirdi. Tam bir soğutma sistemi ünitesine sahip bu bilgisayarın ısınma problemini kolay kolay yaşamayan masaüstü bilgisayarlara göre eşit bir performans sergileyebilmesi amaçlanıyor.

asus-laptop.jpg

Gelişmiş Özelliklere Sahip

ASUS GX700 dizüstü bilgisayar, bilgisayarla gün içerisinde sürekli içli dışlı olan kişiler için büyük bir merak konusu oldu çünkü tüm dizüstü bilgisayarlar, belli bir kullanımdan sonra ısınmadan kaynaklı olarak performans kaybı yaşar. Bu sorun üzerine tasarlanan ASUS GX700 hakkında verilen diğer özellik bilgileri ise kısıtlı. Yetkililerin verdiği bilgiler dahilinde bu bilgisayar, 4K çözünürlükte ve K- serisinin son işlemcisi Intel Skylake’ı destekliyor. 17 inç boyutunda bir ekrana sahip bu bilgisayarın NVIDIA GTX serisi grafik kartı kullanılıyor. Bilgisayarın fiyatı ve piyasaya sürüleceği tarih açıklanmadı. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.