Hamilelikte Saç Boyanır Mı? Zararlı Mı ve Ne Zaman Yapılır?

Kadınların sürekli olarak kullandığı saç boyaları hamilelikte zararlı mı? İçeriğimizde hamilelikte saç boyatmak hakkında bilinmesi gerekenlere yer verdik.
Hamilelikte Saç Boyanır Mı? Zararlı Mı ve Ne Zaman Yapılır?

Gebelik döneminde saç boyatma konusunda kadınların kafası oldukça karışıktır. Çünkü saç boyalarının içerisinde bulunan birçok kimyasal maddenin, anne vücuduna geçerek bebeğe ulaşması çok fazla endişe yaşanıyor. Bu içeriğimizde hamilelik döneminde saç boyatmak zararlı mı, neden zararlı ve ne zaman yapılır gibi soruların cevabını vereceğiz.

İşte hamilelik döneminde saç boyatmak hakkında her şey...

Hamilelikte Saç Boyatmak Zararlı mı?

Hamilelikte Saç Boyatmak

Anne adaylarının merak ettikleri saç boyatma konusunda ne olumlu ne de olumsuz bir durum var. Yapılan incelemelerde herhangi bir zarar bulgusuna rastlanmasa da bazı uzmanlar gebelik döneminde saç boyamaya dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Hamilelikte Saç Ne Zaman Boyanabilir?

Hamilelikte Saç Boyatmak

Gebeliğin ilk 3 ayı bebeklerin organ gelişimi için çok önemlidir. Bu nedenle uzmanlar, tedbir amaçlı olarak saç boyatmalarını hamileliğin 4. ayından itibaren yapılması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca saç boyası olarak da kimyasal maddeler içermeyen organik saç boyaları tercih edilmeli.

Hamilelikte Saç Boyatırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Hamilelikte Saç Boyatmak

Gebelerin saçlarını boyatmadan önce dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Bu ipuçlarına uyduğunuz takdirde hem kendi hem de bebeğinizin sağlığını koruyabilirsiniz. Bunlardan ilki saç boyatılacaksa gebeliğin 4. ayından sonra boyatılması gerekliliğidir.

Bunun dışında gebeler saç boyasını kesinlikle solumamalıdır. Bu nedenle saç boyasının yapıldığı ortam havadar olmalı ve süreçte organik saç boyaları tercih edilmelidir. Bu konuda doğal kına oldukça sağlıklıdır.

Hamilelik döneminde saç boyama konusunda dikkat etmeniz gerekenlerden bir diğeri ise saçı boyarken ellere kesinlikle eldiven giyilmesidir. Daha sonra içeriğinde amonyak olan boyalar kullanılmamalı, saç boyandıktan sonra saç dipleri bol su ile durulanmalı ve boya kaş ve kirpiklere kesinlikle sürülmemelidir.

Gebelikte En Güvenli Saç Boyası Hangisi?

Hamilelikte Saç Boyatmak

Gebelikte saç boyasına son derece dikkat edilmelidir. Bu konuda en güvenli yöntem kınadır. İçeriğinde herhangi bir kimyasal bulundurmadığı gibi saçları da korur. Toz kına kullanmak yerine kına yaprağı kullanmak bu süreçte sizin için çok daha iyi olacaktır.

Kına yaprağı ile saçınızı boyamak için demir bir kaba ılık su ekleyin. Sonra içerisinde kına yapraklarını bir gece bekletin. Ardından mutfak robotunda iyice karıştırın. Bu karışımı saç fırçası kullanarak saçınıza eşit miktarda sürün. Daha iyi bir sonuç için kına yapraklarına yumurta özü ilave edebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Gebelik Haftası HesaplamaGebelikte Zeka Testi
Hamilelikte Hepatit BHamilelikte Aşerme
Aşırı Kilo Gebeliği Etkiler Mi?Yaşlara Göre Hamile Kalma Olasılığı
Gebelikte Kordon DolanmasıHamilelikle İlgili Yanlış Bilinenler
Hamilelikte Cinsel YaşamHamilelikte Beslenme
Hamile PilatesiHamilelikte Kan Pıhtılaşması

Gebelik döneminde saç düzleştiricileri kullanmak zararlı mı?

Saç düzleştirici ürünlerin içerisinde birçok kimyasal bulunuyor. Bu konuda araştırmalar yapan Teratoloji Uzmanları Örgütü, gebelikte saç düzleştirici ürünler kullanmanın erken doğum ya da düşük yapmaya neden olmadığını belirtti. Ancak araştırmada doğuştan bozukluklarla ilgili herhangi bir inceleme yapılmadığı için yine de dikkat etmek gerek.

Saç boyatmak bebeğe zarar verir mi?

Saç boyasından kana geçen kimyasallar plesentadan ilerleyerek fetüse ulaşabilir. Yapılan araştırmalara göre hamileliğin ilk 3 ayında bu kimyasallara maruz kalan bebeklerde konjenital katarakt ve nöroblastom görülme sıklığı daha fazladır. Dolayısıyla hamileliğin ilk 3 ayında yapılan saç boyatmalarının zararlı olduğunu söyleyebiliriz.

Hamile iken hangi saç boyası kullanılır?

Hamileyken boya yapacağınız zaman kesinlik yarı kalıcı boyaları kullanmanız gerekiyor. Bu boyalardan da amonyak ve ağartıcı içermeyen olanlarını tercih edin. Bunun yanında bitkisel saç boyalarını veya kınaları da kullanabilirsiniz.

Hamilelikte 3 aydan sonra saç boyatılır mı?

Gebelerin ilk 3 ya da 4 ay boyunca saç boyası kullanması önerilmemektedir. Bu süreçten sonra boyayı kullanabilirsiniz ancak saç derisine ve diplerine fazla temas etmemesi gerekir. Boyama işlemini de mutlaka bol havadar bir alanda yapmalısınız.

Saç boya kokusu hamilelere zararlı mı?

Bebeğin organları ilk 3 ayda oluşmaktadır. Bu yüzden kesinlikle hamile kişinin saç boyasının akciğerlerine girmesini engellemesi gerekiyor. Kişinin bulunduğu ortamda kesinlikle saç boyası ya da boya yaptıran kişinin bulunmaması büyük önem taşıyor.

Saç boyası kana karışır mı?

Saç boyasının içerisindeki bazı kimyasal maddeler saçlı deriden emilmektedir. Buradan da kana karışmaktadır.

Hamilelikte bitkisel boya ile saç boyanır mı?

Uzmanlar hamilelikte bitkisel boya kullanımında bir problem olmadığını belirtmektedirler. Yine de ilk 3 aydan sonra bu boyayı kullanmak sizin için daha iyi olacaktır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.