Göz Şişmesine Ne İyi Gelir? Göz Şişmesini Geçiren 10 Yöntem

Özellikle yaz mevsiminde ortaya çıkan ve yaşantımızı olumsuz etkileyen şişmesini geçirecek yöntemleri içeriğimizde detaylıca inceledik.
Göz Şişmesine Ne İyi Gelir? Göz Şişmesini Geçiren 10 Yöntem

Alerji, kozmetik, hastalıklar, uykusuzluk ve diğer birçok nedenlerden gözlerinizde şişme meydana gelebilir. Problem yüzünüzde olduğu için sosyal hayatınızı da olumsuz etkiler. Gözdeki şişme çoğu zaman kaşıntıyı da beraberinde getirir. Ancak kaşımak veya ovalamak daha kötü sonuçlar ortaya çıkarabilir. Bu içeriğimizde göz şişmesinden kurtulmanız için kullanabileceğiniz yöntemlerden bahsedeceğiz.

İşte göz şişmelerinde uygulayabileceğiniz yöntemler...

1. Buz

göz şişmesine ne iyi gelir

Göz şişmesinden kurtulmanın en etkili ve çok kullanılan yöntemi buzdur. Uyandığınızda gözlerinizde belirgin bir şişlik gözlemliyorsanız sırt üstü uzanarak 2 adet buzu gözlerinizin üzerine koyun ve 5-10 dakika bekleyin. Şişliğin yavaş yavaş geçtiğini fark edeceksiniz.

2. Poşet Çay

göz şişmesine ne iyi gelir

İki adet poşet çayı sıcak suya atın ve çıkarıp dinlendirin. Soğuduktan sonra gözlerinizin üzerine yerleştirip 5-10 dakika bekletin. Bu yöntem sayesinde şişlikten kısa süre içerisinde kurtulabilirsiniz. Poşet çay olarak yeşil çayı kullanabilirsiniz.

3. Çiğ Patates

göz şişmesine ne iyi gelir

Göz şişmesinden kurtulmanın bir diğer yolu da çiğ patatestir. Çiğ patatesi ezin ve göz kapaklarının üzerinde 10-15 dakika bekletin. Daha sonra ılık su ile durulayın. Bu sayede gözlerinizdeki ve çevresindeki şişliği indirebilirsiniz.

4. Süt

göz şişmesine ne iyi gelir

Soğuk sütte göz şişmesinin giderilmesinde yardımcı olan çözümlerden birisidir. Soğuk süte batırılmış pamuğu göz kapağınıza sürün. Yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra yüzünüzü durulayın. Bu yöntem sayesinde kısa bir süre sonra gözlerinizdeki şişlikten kurtulabilirsiniz.

5. Salatalık

göz şişmesine ne iyi gelir

Göz şişmesini indirmenin bir diğer yolu ise salatalığı kullanmaktır. Yorgun bir günün ardından uyuyup uyandığınızda gözlerinizde şişme oluştuysa ince kesilmiş birer salatalık halkasını gözlerinizin üzerine yerleştirin. Bu şekilde 10-15 dakika bekleyin. Gözlerinizdeki şişkinlik yavaş yavaş inecektir.

6. Metal Kaşık

göz şişmesine ne iyi gelir

Metal kaşığınızın tümsek kısmını göz kapağınıza yerleştirip biraz bekleyin. Bu şekilde kan dolaşımınızı hızlandırarak hem şişliğin inmesini hem de gözlerinizin ferahlamasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu yöntemin anında etkisini göstereceğini belirtelim.

7. Su

göz şişmesine ne iyi gelir

Göz şişkinliğinden kurtulmanın yollarından biri de su tüketmektir. Bolca su içmek cildimizin daha sıkı ve yumuşak olmasını sağlayacağı gibi göz şişmelerini de biraz olsun azaltır. Bu yüzden günde 1.5 litre su tüketmenizi tavsiye ediyoruz.

8. Bal

göz şişmesine ne iyi gelir

Bir kaşık bal da sizin için iyi bir tedavi yöntemi olacaktır. Cilde birçok faydası olan balı göz şişmesini dindirmek için de kullanabilirsiniz. Bir kaşık balı gözünüze sürün ve 10 dakika bekletin. Daha sonra ılık bir suyla yıkayın.

9. Antihistamin İlaç

göz şişmesine ne iyi gelir

Göz kapağında oluşan şişmenin kaynağı alerjiyse antihistamin ilaçların kullanılması önerilmektedir. Mutlaka doktor kontrolünde alınması gereken bu ilaçların yanı sıra göz damlaları da bulunmaktadır. Doktorunuz sizin için en iyisi reçete edecektir.

10. Antibiyotikli Merhem

göz şişmesine ne iyi gelir

Gözlerdeki şişlik bir enfeksiyon sebebiyle ortaya çıktıysa antibiyotikli merhemin kullanılması tavsiye edilmektedir. Bu merhemler kısa süre içerisinde şişliği ortadan kaldıracaktır. Ancak enfeksiyon sebebiyle şişlik yaşıyorsanız mutlaka doktora başvurmanız gerekiyor. Doktorunuz antibiyotikli merhem gibi tedavi yöntemlerini sizlere önerecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Göz SeğirmesiÇocuklarda Görülen Göz Rahatsızlıkları
Gözde ÇapaklanmaGöz Kararması
Göz NezlesiGöze Zarar Veren Şeyler
Göz Hakkında Bilinmesi GerekenlerGözyaşı Kanalı Tıkanıklığı
Göz TembelliğiGöz Yanması
Göz Ağrısı ve TedavisiYaşlılarda Görülen Göz Hastalıkları
Göz TansiyonuGöz Sağlığı İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler
Göz Kapağı EstetiğiGöz Kapağı Düşüklüğü
Göz KuruluğuYaz Aylarında Göz Kızarması

Göz şişmelerini kapatmak için makyaj nasıl yapılmalı?

Kadınlarda sık görülen göz şişmesi sorununu gizlemek basit bir makyajla geçici olarak giderilebilir. Güzel ve özenerek yapılmış bir makyaj gözünüzdeki şişmeyi tamamen yok edecektir.

Makyaj göz şişmelerini kapatabilir fakat uygun bir tonda kapatıcı bulunamaması veya yapılamaması gibi sorunlar çok fazla görülmektedir. Bu yüzden bu işlemi makyaj yapmasını iyi bilen birisine yaptırmanızı tavsiye ediyoruz.

Göz şişliğini en çabuk ne indirir?

Buzdolabında bir süre bekleteceğiniz patatesi dilimleyerek gözlerinizin üzerinde gezdirin. Göz kapaklarınıza ve çevresine dairesel hareketlerle uygulayacağınız bu yöntem sayesinde kan dolaşımı hızlanacaktır. Bu da şişliklerden kurtulmanıza yardımcı olur.

Göz şişliği nasıl iner ne iyi gelir?

Göz şişliğini indirmenin en etkili yöntemi uygun bir nesneyle soğuk baskı uygulamaktır. Bu yöntem hızlı ve etkili bir şekilde göz şişliğini indirecektir. İnce bir havlunun içerisine buz koyun ve belli aralıklarla şiş olan bölgeye uygulayın.

Durduk yere göz şişmesi neden olur?

Durduk yere göz şişmesi yaşıyorsanız bu alerji yüzünden olabilmektedir. Alerji oluşması durumunda gözde kaşıntı ve tahriş gibi problemler meydana gelmektedir.

Üst göz kapağı şişmesine ne iyi gelir?

Üst göz kapağının şişmesine iyi gelen yöntemlerden en çok tercih edileni soğuk sudur. Soğuk su ile gözün ve çevresinin yıkanması durumunda şişlik inmektedir. Şişliği indirmeye yardımcı olmak için bir havlunun içerisine buz koyun ve göze soğuk kompres uygulayın. Bu sayede üst göz kapağı şişmesi geçirilir.

Göz şişliği kaç saatte geçer?

Genellikle zararsız olan göz kapağı şişmesi kendiliğinden geçmektedir. Çoğu zaman bu tür şişmeler 24 saat içerisinde kaybolmaktadır.

Göz kapağı şişmesi neden olur?

Göz kapağı şişmesi arpacık, enfeksiyon ya da alerji yüzünden ortaya çıkabilmektedir. Çoğu zaman birkaç gün içinde kendiliğinden geçen şişme, bazı zamanlarda çok daha ciddi hastalıkların habercisi olabilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum