Göz Kapağı Estetiği Nedir ve Nasıl Yapılır?

Göz kapağı estetiği olarak bilinen blefaroplasti ameliyatı ve sonrasına dair bilinmesi gerekenlerden içeriğimizde bahsettik.
Göz Kapağı Estetiği Nedir ve Nasıl Yapılır?

Gerek fonksiyonel olarak gerekse estetik amaçlı yapılan göz kapağı estetiği tıp alanında blefaroplasti olarak adlandırılmaktadır. Zamanla sarkmaların gerçekleşmesi sebebiyle yapılan bu ameliyat sayesinde yüzünüzün gençleşmesi mümkündür. Bu içeriğimizde göz kapağı estetiği sonrası hakkındaki bilgilerden ve nasıl yapılır, ameliyatı nasıldır gibi soruların cevaplarından bahsettik.

İşte göz kapağı estetiği hakkında bilinmesi gerekenler...

Göz Kapağı Estetiği (Blefaroplasti) Nedir?

Göz Kapağı Estetiği

Diğer adı blefaroplasti olan göz kapağı estetiği, en sık yapılan yüz gençleştirme işlemidir. Güzelliklerine ve cilt bakımlarına düşkün olan kadınların yanı sıra bu işlem erkeklere de uygulanmaktadır. İyi yapılan göz kapağı estetiği ile kişi daha genç bir görünüm kazanır.

Yüz ifadesini doğrudan etkileyen göz ve göz kapağının zaman içerisinde torbalanması veya sarkması kişinin daha yorgun ve yaşlı görünmesine neden olur. Göz kapaklarında meydana gelen sarkmaların yanı sıra alt veya üst göz kapaklarındaki fazla yağ dokusunun çıkarılması işlemi de göz kapağı estetiği olarak nitelendirilmektedir.

Göz Kapağı Estetiği Neden Yapılır?

Göz Kapağı Estetiği

Göz kapağı estetiği, orta yaş ve üzerindeki bireylerin sıklıkla başvurduğu bir işlem olsa da gençler tarafında da rağbet görmektedir. Yaşlılık belirtilerinin en erken görüldüğü bölge göz çevresidir. Bu nedenle göz çevresinde meydana gelen kırışıklıklar, sarkmalar ve bozulmalar kişinin olduğundan daha yaşlı görünmesine neden olur.

Göz kapağı estetiğinin yapılma nedeni ise kişinin yüz ifadesine canlılık ve gençlik kazandırmak istemesidir. Mimiklere bağlı olarak göz kenarlarında kırışıklıklara, gözaltlarında çökmelere ve morluklara sıkça rastlanılmaktadır.

Göz kapaklarında meydana gelen deformasyonların giderilmesini sağlayan blefaroplasti ameliyatı aynı zamanda göz kapaklarındaki kırışıklıkların giderilmesinde de oldukça etkilidir.

Göz Kapağı Estetiği (Blefaroplasti) Ameliyatı

Göz Kapağı Estetiği

Göz kapağı estetiği fonksiyonel veya estetik amaçlı uygulanabilir. Blefaroplasti ameliyatı ile göz kapağındaki deri veya kas tabakasında bulunan fazlalık alınarak sıkılaştırma işlemi yapılır. Yağ tabakasındaki fıtıklaşmış kısımlar alınır veya yeri değiştirilir. Bu sayede kişinin daha genç bir görünüm kazanması sağlanır.

Blefaroplasti ameliyatı lokal anestezi uygulanarak yapılabileceği gibi genel anestezi altında da yapılabilir. Ameliyat mutlaka hastane koşullarında ve anestezi uzmanının refakatinde gerçekleştirilmelidir. Sadece üst, sadece alt veya alt-üst olmak üzere 4 göz kapağı aynı anda ameliyat edilebilir. Hasta genellikle aynı gün taburcu edilir.

Göz Kapağı Estetiği

Ameliyat öncesinde sorunlu bölgeler hasta ayakta iken işaretlenir. Kesi yerleri göz kapağının doğal kıvrım yerine denk gelecek şekilde belirlenir. Aynı durum alt göz kapağı için de geçerlidir. Standart bir tekniğe bağlı olmayan blefaroplasti ameliyatı, soruna ve cerrahın tercihine göre farklı tekniklerle gerçekleştirilebilir.

Blefaroplasti ameliyatı plastik cerrah tarafından uygulanmaktadır. Ancak ameliyat mutlaka bir uzman tarafından yapılmalıdır. Özellikle alt göz kapağı ameliyatı birden fazla deneyim gerektiği için uzmanlık büyük önem taşıyor.

Blefaroplasti ameliyatı sonrasında göz kapakları yeni şeklini uzun yıllar boyunca muhafaza eder. Olası bir sorun karşısında ikinci ameliyat her zaman için uygulanabilir. İkinci ameliyat yıllar sonra yeniden sarkma oluşması durumunda gerçekleştirilebileceği gibi ilk ameliyatın başarısızlığına bağlı olarak da tekrarlanabilir.

Göz Kapağı Estetiği (Blefaroplasti) Ameliyatı Kimlere Yapılır?

Göz Kapağı Estetiği

Blefaroplasti olarak adlandırılan göz kapağı estetiği, 35 yaş ve üzerindeki bireylere uygulanmaktadır. Sigara içmeyen, ciddi bir göz hastalığı olmayan ve hayatı tehdit edebilecek kronik hastalığı olmayan kişiler blefaroplasti ameliyatı için uygun nitelikteki kişilerdir.

Ameliyatın uygulanabilmesi için öncelikle hastanın psikolojik olarak kendini hazır hissetmesi gerekmektedir. Hastada göz hastalıkları veya tiroid hormon bozuklukları gibi sağlık sorunları var ise ameliyat öncesinde bu hastalıklar tedavi edilmelidir.

Göz Kapağı Estetiği (Blefaroplasti) Ameliyatı Öncesinde Yapılması Gerekenler

Göz Kapağı Estetiği

Göz kapağı estetiği ameliyatı öncesinde yapılması gereken bazı şeyler bulunuyor. Bunlar ameliyattan 3 hafta önce aspirin, kan sulandırıcı ve vitamin şeklindeki ilaçların kullanımını kesmek, sigarayı bırakmak, yeşil çay, keten tohumu, kiraz sapı ve domates çekirdeği tüketiminden kaçınmaktır.

Göz Kapağı Estetiği (Blefaroplasti) Ameliyatı Sonrasında Yapılması Gerekenler

Göz Kapağı Estetiği

Göz kapağı estetiği öncesinde olduğu gibi sonrasında da yapılması gerekenler bulunmaktır. Blefaroplasti ameliyatı sonrasında hastanın yüksek yastıkta yatması, morluk oluşumuna karşı soğuk kompres yapması, ağrı yaşanırsa doktora haber vermesi gerekmektedir. Tüm bunlar ameliyat sonrasında konforunuzu sağlayacaktır.

Ameliyattan sonra günlük yaşama geri dönmek çok kısa vakit almaktadır. Sadece 3-5 gün sonra dikişler alınmaktadır. Ameliyattan 1 hafta sonra ise kontakt lens kullanabilirsiniz. Ancak bu dönemde şiddetli hapşırma ve öksürmeden kaçınılmalı, kan sulandırıcı ilaçlar kullanılmamalı, ağır kaldırılmamalı, kan basıncı takip edilmeli ve tansiyon yüksek ise düşürülmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Göz KararmasıÇocuklarda Görülen Göz Rahatsızlıkları
Gözde ÇapaklanmaGöz Şişmesi
Göz KuruluğuGöze Zarar Veren Şeyler
Göz Hakkında Bilinmesi GerekenlerGözyaşı Kanalı Tıkanıklığı
Göz TembelliğiGöz Yanması
Göz Ağrısı ve TedavisiYaşlılarda Görülen Göz Hastalıkları
Göz TansiyonuGöz Sağlığı İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler
Göz NezlesiGöz Kapağı Düşüklüğü
Göz SeğirmesiYaz Aylarında Göz Kızarması

Üst göz kapağı ameliyatı kaç yıl dayanır?

Uzmanlar üst göz kapağı ameliyatının etkisinin 5 ile 8 yıl arasında sürdüğünden bahsetmektedirler. Ancak bu süre ameliyatın kaç yaşında yapıldığına ve cilt yapısına bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Süre sonunda ise ciltte tekrardan sarkmalar oluşmaya başlar.

Göz kapağı ameliyatı ücretli mi?

Göz kapağı ameliyatı istek değil de zorunluluk yüzünden yapılıyorsa devlet hastanelerinde ücretsizdir. Ancak estetik amaçlı olarak yapılıyorsa cüzi bir miktar ödenmesi gerekmektedir.

Üst göz kapağı ameliyatı zor mu?

Üst göz kapağı ameliyatı ağrılı değildir. Çoğu zaman ağrı kesici kullanmayı bile gerektirmemektedir. Bu yüzden bu ameliyatın rahat geçeceğini söyleyebiliriz.

Göz kapağı ameliyatı kaç yaşında yapılmalı?

Göz kapağı ameliyatını her yaştan kişi olabilmektedir. Ancak çoğu kişi bu ameliyatı 35'inden sonra olmaktadır. Çünkü bu yaştan sonra yavaş yavaş göz kapaklarında yaşlanma belirtileri görülmeye başlanmaktadır.

Göz kapağı ameliyatının riski var mı?

Her ameliyatın olduğu gibi göz kapağı ameliyatının da bir riski bulunmaktadır. Bu risk göz kapağından fazla deri alınması durumunda göz kapağının aralık kalmasıdır. Bunun yanında göz kapağı düşüklüğü de yaşanabilmektedir. Ancak uzman bir doktorun yaptığı ameliyatta bu tarz sorunlarla karşılaşma olasılığınız oldukça düşüktür.

Göz kapağı estetiği kaç yaş gençleştirir?

Göz kapağı estetiği kaç yaş gençleştirir sorusunun cevabı şüphesiz çok merak edilmektedir. Uzmanlar bu ameliyatın etkisinin 10 yıl boyunca sürdüğünden bahsetmektedirler. Bazı kişilerde ise bu süre 10 yıldan da fazladır.

Göz kapağı ameliyatı dikiş izi kalır mı?

Göz kapağı ameliyatı sırasında kesi yapılan yer göz çukurunun üst kısmına denk gelmektedir. Bu yüzden bir iz kalmaktadır ve geçirmenin bir yolu yoktur. Ancak bu iz zaman içerisinde azalacak ve yerini silik bir görünüme bırakacaktır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.