Göz Ağrısına İyi Gelen İlaçlar, Damlalar, Çaylar ve Besinler

İnsanların hayatında sıkça karşılaştığı hastalıklar arasında yer alan göz ağrısına iyi gelen bitkisel yöntemler, besinler, ilaçlar, damlalar ve çaylar...
Göz Ağrısına İyi Gelen İlaçlar, Damlalar, Çaylar ve Besinler

İnsanların en çok şikayet ettikleri durumlardan bir tanesi ise göz ağrısı sorunlarıdır. Göz ağrısı, göz batması, göz yorgunluğu, göz enfeksiyonu, gözlerin çapaklanması, göz yanması, göz nezlesi gibi şikayetler belirli nedenlerden dolayı ortaya çıkabilmektedir. Biz de yazımızda göz ağrısına iyi gelen ilaçları, damlaları, ağrı kesicileri, besinleri, bitkileri, bitkisel yöntemleri ve bitki çaylarını araştırdık.

Göz Ağrısına İyi Gelen İlaçlar

Göz Ağrısına İyi Gelen Yöntemler

Göz ağrısını geçirmek için çeşitli antibiyotikler ve damlalar tercih edilebilir. Ağrıya neden olan eğer bir göz enfeksiyonu ise ilaç kullanımı şarttır. Göz yorulmasından dolayı oluşan ağrıyı önlemek için ilaç tercih edilmemelidir. İlaçlar kullanılırken mutlaka öncesinde doktora danışılması gerekir. Doktorunuzun tavsiye etmediği bir ilaç asla kullanılmamalıdır.

Göz Ağrısını Geçiren Damlalar

Göz Ağrısına İyi Gelen Yöntemler

Göz damlaları gözlerdeki bakterilerle savaşır, ağrıyı hafifletir. Göz ağrılarının bir an önce geçmesini istiyorsanız göz damlası tercih edebilirsiniz. Gözünüzün içerisinde bir şey varmış gibi hissediyorsanız da göz damlalarını kullanarak acıyı ve ağrıyı dindirmeniz mümkündür.

Göz damlaları kullanılmadan önce mutlaka göz doktorunuza gitmeniz gerekir. Size vereceği göz damlasını talimatlarına uygun bir şekilde kullanmak da önemlidir. Düzenli kullanım sonrası gözlerinizdeki ağrı kesilecektir.

Göz Ağrısına Faydalı Ağrı Kesiciler

Göz Ağrısına İyi Gelen Yöntemler

Gözlerdeki ağrıyı kesmek için çeşitli ağrı kesici ilaçlar tercih edilebilir. Reçetesiz bir şekilde alabildiğiniz Parol ilacı gözünüzün ağrısını kesebilecek güçtedir. Parol içtikten sonra ağrınız hala daha devam ediyorsa mutlaka göz doktorunuza başvurmanız gerekir.

Doktora başvurulmadığında daha büyük sonuçlarla karşılaşmanız mümkündür. Gün içerisinde çok fazla bilgisayar başında vakit geçirmek zorunda kalıyorsanız veya gözlerinizi yoruyorsanız, gözleri dinlendiren gözlükler tercih edebilirsiniz.

Göz Ağrısını Kesen Besinler

Göz Ağrısına İyi Gelen Yöntemler

Göz ağrısına iyi gelen besinler arasında yumurta, elma sirkesi, ceviz, havuç, kuruyemişler, turp, brokoli, süt, avokado, baklagiller, çilek, balık, biber ve patates yer alır.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz besinler yorgun, ağrıyan gözleri rahatlamada yardımcı olacaktır. Bazı besinler direkt olarak göze uygulanırken bazıları ise tüketerek göz ağrısını geçirebilmektedir.

Göz Ağrısını Alacak Bitkiler

Göz Ağrısına İyi Gelen Yöntemler

Göz ağrılarının geçmesini sağlayan bitkiler aloevera, papatya ve güldür. Bu bitkiler içerdiği bileşenler sayesinde göz ağrısını kesmeye yardımcıdır.

Aloevera bol miktarda antioksidan içerdiği için göz ağrılarının geçmesini sağlar. Yapraktaki aloe vera çıkarılır, su ile karıştırıldıktan sonra pamuk ile göze sürülür. Gülün ise suyu çıkarılır, pamuk ile birlikte göze sürülür. Göz yorgunluğuna, göz ağrısına iyi geldiği bilinmektedir.

Çiğ patates gözdeki iltihabı, kaşıntıyı giderir. Patates kesildikten sonra güzelce yıkanır, suyun içerisinde buzdolabına konulur. 10 dakika kadar beklettikten sonra gözlerin üzerine patates koyulur. Günde iki kez bu işlemi yapmak göz yorgunluğuna iyi gelecektir. Papatya da aynı şekilde kaynatıldıktan sonra pansuman şeklinde sürülür.

Göz Ağrısını Dindiren Bitki Çayları

Göz Ağrısına İyi Gelen Yöntemler

Göz ağrısına iyi gelen iyi gelen bitki çayları arasında normal çay, papatya çayı, keten tohumu çayı, ebegümeci, yeşil çay, zerdeçal çayı yer alır.

Gözlerinizdeki ağrıyı, şişkinliği, kaşıntıyı, kızarıklığı ve enfeksiyonu önlemek için yukarıdaki çaylar tercih edilebilir. Şifalı bitki çaylarını gözlerinize uygulamak için kaynatın. Daha sonrasında bir kaba boşaltın. Pamuk yardımı ile göz, göz çevrenize pansuman yapın. Haftada en az 3 kere yapmak göz yorgunluğuna iyi gelecektir.

Göz Ağrısına Etkili Bitkisel Yöntemler

Göz Ağrısına İyi Gelen Yöntemler

Göz ağrısına ne iyi gelir? sorusunun cevabı şöyledir. Soğuk kompres yaparak gözlerde oluşan kızarıklığı ve şişkinliği azaltmanız mümkündür. Salatalığın içerisinde yer alan vitaminler ve mineraller sayesinde de tahriş, göz yanması, ağrı gibi sorunlar ortadan kalkar.

Patates dilimi göz çevresine koyulup bekletildiği zaman ağrıları dindirecek, göz çevrenizin yenilenmesini sağlayacaktır. Yeşil çay gözde bulunan iltihabı, kaşıntıyı, ağrıyı keser. Gözleriniz mikroptan dolayı ağrıyorsa pamuk yardımı ile yeşil çay pansumanı yapmanızı öneriyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Göz SeğirmesiÇocuklarda Görülen Göz Rahatsızlıkları
Gözde ÇapaklanmaGöz Kararması
Göz NezlesiGöze Zarar Veren Şeyler
Göz Hakkında Bilinmesi GerekenlerGözyaşı Kanalı Tıkanıklığı
Göz TembelliğiGöz Şişmesi
Göz Kapağı DüşüklüğüGöz Yanması
Göz TansiyonuGöz Sağlığı İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler
Göz Kapağı EstetiğiYaşlılarda Görülen Göz Hastalıkları
Göz KuruluğuYaz Aylarında Göz Kızarması

Göz ağrısı için evde ne yapılabilir?

Göz ağrısı için evde turp, biber, çilek, brokoli, süt gibi besinler tüketilebilir. Evde göz ağrısını geçirmenin kolay yöntemleri vardır. Normal bir çayı veya papatya çayını gözlerinize pansuman şeklinde uygulayarak ağrıyı dindirebilirsiniz.

Sol göz ağrısı nedir?

Göz kuruluğu, gözde çapaklanma, göz tansiyonu, üveit, sklerit, hipermetropi gibi nedenlerden dolayı sol gözde ağrı meydana gelebilir.

Göz yorgunluğu geçer mi?

Gözlerin uzun bir süre yoğun şekilde kullanılması durumunda ortaya çıkar. Göz yorgunluğu dinlenme ile ortadan kaldırabilir. Baş ağrısı, yorgunluk, odaklanma gibi problemlere neden olabilir. Çeşitli bitkisel yöntemler de göz yorgunluğuna iyi gelmektedir.

Göz neden ağrır?

Gözde basit bir iltihaplanma, göz içindeki iltihaplanmalar, arpacık denilen kapak iltihapları veya gözün kendisine ait hareketle ilgili ağrılar, göze ait ağrılar olarak değerlendirilir. Bu tür ağrılarda gözde kızarıklık, gözde kaşıntı veya gözde çapaklanma vardır. Bunlar uzmanlar tarafından tedavi edilmektedir.

Gözde hissedilen ağrıların bazıları göz dışı nedenlerle olur. Sinüzit, özellikle hava boşluklarının bozulması ve gözün ağırlığını hissetmemiz nedeniyle göz ağrısına neden olabilir. Bir diğer unsur diş iltihaplarıdır. Özellikle üst çene kemiğinde meydana gelen diş iltihapları, gözde ağrı yapabilir.

Aynı şekilde gözün arkasındaki dokularda meydana gelen iltihaplar veya baş ağrılarında da ilk olarak gözde ağrı hissedilebilir. Hipertansiyonu olan kişilerde ani hipertansiyon ataklarında, yani kol tansiyonunun yükselmesinde, özellikle şakaklar üzerine basan ağrı hissedilebilir.

Göz ağrısının nedeni psikolojik olabilir mi?

Psikolojik olarak da göz ağrır fakat psikolojik göz ağrısı diyebilmek için diğer sebeplerin bir şekilde atılmış olması gerekir. Göz ağrısı olan kişilerde gözyaşı eksikliği yoksa belirti olarak seğirme vardır.

Halk arasında göz seğirme olarak bilinen üst ve alt kapakta meydana gelen titremeler, özellikle heyecanlı yapıda olan kişilerde heyecanlandıkları zaman ortaya çıkar. Bu da seğirmenin yoğunluğuyla beraber bir şekilde ağrıya neden olabilir.

Nadir de olsa bazı kişilerde, yine psikolojik olarak göz kapağını kısma ihtiyacı meydana gelir. Göz kapağını kısma ihtiyacı, sanki ışıktan rahatsız olurmuş gibi kapak kısılmasına, artan seğirmelere ve özellikle kapak kenarında titremeyle beraber kısık göze neden olur. Göz hekimleri ve psikiyatristler ortak olarak tedavi uygular. Göz kapağı spazmı, ufak enjeksiyonlarla açılır.

Çocuklarda göz ağrısı neden görülür?

Bir çocuk akşam okuldan eve geldiğinde göz ağrısından şikayet ediyorsa, yatmadan önce başım veya gözüm ağrıyor diyorsa mutlaka doktora başvurunuz. Gizli hipermetrop denilen durumda yakın ve uzak görmede meydana gelen bozukluk, çocuk tarafından fark edilemeyeceği için ilk olarak göz yorgunluğu veya göz ağrısı olarak karşımıza çıkabilir.

Göz ağrısı nasıl tedavi edilir?

Hastanın önce göz çevresi, kapakları, gözün içi ve retinası detaylı olarak incelenir. Tedavi, ağrıya neden olan şeye yöneliktir. Ağrıya sinüzitin neden olduğu düşünülüyorsa KBB hekim görüşüne başvurulur. Eğer göz ağrısı kirpik gibi iltihabındansa, biraz uzun sürmekle beraber kirpik gibi hijyeni ve tedavisi yapılır.

Eğer gözün enfeksiyon nedeniyle ağrısı varsa, damla şeklindeki gözyaşı ilaçlarıyla enfeksiyonla mücadele ederiz. Gözün içinde bir iltihap varsa bunun vücuttaki sebebi de aranıp değerlendirme yapılır.

Göz ağrıları içinde önemlilerinden bir tanesi, aniden başlayan ve ışıklar etrafında haleler görerek ortaya çıkan ani göz tansiyonu krizleridir. Buradaki ağrı çok fazladır ve hastaya bulantı, kusma da yapabilir, görmeyi ani olarak düşürür. Ani olarak gelen bu göz tansiyonu için bir kanal açarak lazerler aracılığıyla tansiyon düşürülür ve önce ağrı giderilir, daha sonra da göz tansiyonu tedavilerine geçilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.