Erken Doğum Neden Olur?

Erken doğum tanısı nasıl konulur? Bu durum nasıl önlenebilir? İşte bütün cevaplar...
Erken doğum 37. haftaya kadar görülebilen doğumlardır. Erken doğum görülme riski tek çocuk bekleyenler için yüzde 10 oranındayken, ikiz bekleyenler için bu oran artmaktadır. Erken yaşta ve 35 yaşından sonra yapılacak doğumlarda erken doğum riski bulunmaktadır.
Tıpta yaşanan gelişmeler sayesinde artık daha fazla prematüre bebek hayatta kalabilmektedir. Ancak erken doğan bebeklerin önemli bir kısmı tam hazır olmadan dünyaya geldiklerinden dolayı olumsuz sonuçlar da yaşanabilmektedir.
Bebek Neden Erken Doğar?
Erken doğumun tek bir sebebi yoktur. Çoğunlukla nedeni birçok sebebe bağlıdır. En önemli göze çarpan nedeni ise çoğul gebeliktir.
Bunun dışında rahim içi ve dışı enfeksiyonlar, çoğul gebelik, amniyon sıvısının fazla olması, rahmin yapısındaki anormallikler, rahim iç tabakasındaki kanamalar, genetik faktörler erken doğumu tetikleyen faktörlerdir.
Erken Doğum Riski Altındakiler
Bazı kadınlarda erken doğum riski daha yüksektir. Bunlar;
- Yaşı 17'nin altında ve 35 yaşın üzerinde olanlar
- Birden fazla bebek bekleyenler
- Daha önce düşük ya da erken doğum yapmış kişiler
- Bazı sistemil ve enfesiyon hastalığı olanlar
- Düşük kilolu hamile kadınlar
- Sigara kullananlar
- Hamileliğinde vajinal kanaması olanlar
- Stres ve yoğun çalışma hayatı olanlar
- Düşük sosyo ekonomik durumda bulunan kişiler daha çok risk altındadır.
Erken doğum riskini önlemek için gebelikten önce rahimde herhangi bir anormallik olup olmadığı kontrol edilmesi gerekmektedir. Ayrıca gebelik sırasında demir takviyesinin de yapılması gerekmektedir.
Klasik erken doğumda hem düzenli sancılar hem de rahim ağzı değişimi olmaktadır. Sancıları olan kadınlarda erken doğum riski testler sonucu belirlenmektedir.
- Yorumlar 0
- Doğum Yöntemleri Nelerdir?Hamile olan ya da çocuk doğurmak isteyen kadınlar için doğum yöntemleri hakkında her şey...08 Ağustos 2015 Cumartesi 16:29