Ekranlardan Ayrılamayacağınız En İyi 23 Netflix Mini Dizisi

Netflix’te yayınlanan ve senaryosuyla beğenileri kazanan gelmiş geçmiş en iyi mini dizileri listeledik. İşte izlenmesi gereken iyi Netflix mini dizileri...
Ekranlardan Ayrılamayacağınız En İyi 23 Netflix Mini Dizisi

En İyi ve En Yeni Netflix Mini Dizileri (Güncel)

Koca bir senaryoyu sadece birkaç bölüme sığdırabilmiş ve eleştirmenlerden tam not almayı başaran en iyi Netflix mini dizilerini listeledik. Dünyanın en iyi yabancı dizileri arasında yer alan bu yapımları mutlaka izlemesiniz. İşte NeOldu.com okurları için IMDb puanı yüksek en iyi Netflix mini dizi önerileri…

En İyi Netflix Mini Dizileri;

1. Maid

Netflix Mini Dizileri
Eski ve şiddetle dolu evliliğinden kaçan genç anne, zar zor da olsa geçimini sağlamak ve çocuklarına iyi bir gelecek inşa etmek için hizmetçilik yapar. 10 bölümlük bu mini dizide gözyaşlarınıza hakim olmanız mümkün hale gelemeyecek.

TürDramSosyal
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenMolly
S. Metzler
OyuncularMargaret
Qualley
Andie
MacDowell

2. The Stranger

Netflix Mini Dizileri
Adam Price, ailesine düşkün olan bir adamdır. Bir yabancı Adam Price’a karısı hakkında şaşırtıcı iddialar üzerinde bulunur. Adam Price umutsuzca ortaya atılan iddiaları araştırırken kendini keşfedilmemiş gizemin ortasında bulur. Toplamda 8 bölüm olan bu dizi ile kendinizi mükemmel bir gizem haritasında bulacaksınız.

TürGizemSuçBritanya
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenDaniel
O’Hara
OyuncularRichard
Armitage
Siobhan
Finneran
Jennifer
Saunders

3. The Valhalla Murders

Netflix Mini Dizileri
Oslolu, acı dolu geçmişi ile sürekli karşı karşıya olan bir dedektif; memleketi İzlanda’ya yeniden döner. Memleketine döndüğü gibi azimli bir polisin gizemli fotoğraflarla bağlantılı bir seri katili yakalaması için yardımcı olmaya başlar. 8 bölümlük bu mini diziyi bir oturuşta bitirmeniz mümkündür. Her bölümünde ayrı aksiyonlar ve gizemler kafanızı karıştıracaktır.

TürGizemSuçİskandinav
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenThordur
Palsson
OyuncularNina
Dögg
Björn
Thors
Berhur
Ebbi

4. The Chestnut Man

Netflix Mini Dizileri
Büyük politikacının çocuğu kayıplara karışmıştır. İki dedektif o çocuğu bulabilmek için büyük uğraşlar vermesi gerekmekte. Bu iki dedektif cinayet mahallinde buldukları kestaneden yapılmış heykel ile araştırmalara başalar. 6 Bölümlük olan bu yapım bir oturuşta bitirebileceğiniz kusursuz bir eserdir.

TürSuçGizemDanimarka
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenDavid
Sandreuter
OyuncularDanica
Curcic
Iben
Dorner

5. Anatomy of a Scandal (Bir Skandalın Anatomisi)

Netflix Mini Dizileri

Netflix'in dikkat çeken mini dizileri arasında yer alan Anatomy of a Scandal'da tecavüz suçlaması ile yargılanan bir adamın hikayesi anlatılıyor. Bakanlık görevi yapan James bir tecavüz suçlaması ile yargılandığında karısı Sophie bu suçlamalara inanmayarak işin perde arkasını araştırır. Bu sırada davayla ilgilenen Savcı Kate'e göre James'in suçluluğu kesinleşmiştir.

TürDramMahkeme
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDavid E.
Kelley
OyuncularSienna
Miller
Michelle
Dockery
Rupert
Friend

6. İnventing Anna

Netflix Mini Dizileri

Netflix mini dizleri arasındases getiren yapımlardan biri olan Inventing Anna'da kendini kanıtlamaya çalışan bir gazetecenin araştırmaları konu ediliyor. İnstagram üzerinden sosyeteye yanaşan gizemli birini ifşa etmek isteyen bu gazeteci popüler bir isim olan Anna Delvey'e ulaşır. Yargılanacak olan Anna'nın gerçek kimliğini ortaya çıkarmak ise gazeteciye düşecektir.

TürDramGerilim
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenShonda
Rhimes
OyuncularAnna
Clumsky
Julia
Garner
Aryan
Moayed

7. The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window

Netflix Mini Dizileri

Korku ve gerilim dolu bir hikayeyi barındıran bu mini dizide Anna isimli içine kapanık asosyal bir kadının yaşadıklarını izliyoruz. Elindeki şarabı ile sürekli evinin penceresinden dışarıyı izleyen Anna psikolojik sorunları ile boğuşurken karşı dairesine mutlu bir aile yerleşir. Yeni komşularını inceleyerek hayata karşı bir umudun varlığını hisseden Anna ilerleyen günlerde gizemli bir cinayete şahit olacaktır.

TürKorkuGerilimMahkeme
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRachel
Ramras
OyuncularKristen
Bell
Tom
Riley
Michael
Ealy

8. Midnight Mass

Netflix Mini Dizileri

2021 Netflix mini dizileri arasında yer alan Gece Yarısı Ayini isimli dizide bir adada yaşanan gizemli olaylar anlatılıyor. Dünyadan soyut bir topluluğun yaşadığı bu adaya yakışıklı ve genç bir rahip gelir. Rahibin gelmesi ile birlikte sıra dışı olaylarda başlayacaktır.

TürDramKorku
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenMike
Flanagan
OyuncularZach
Gilford
Kate
Siegel
Hamish
Linklater

9. The Serpent (Yılan)

Netflix Mini Dizileri

Seri katil hikayesi severler için önerdiğimiz bu mini dizide 70'li yıllara ait bir hikayeyi izliyoruz. Güney Doğu Asya'da batıdan gelen turistleri avlayan bu seri katil 20 gezginin ölümünden sorumludur. Charles Sobhraj isimli katilin aranması ve yakalanış hikayesi tüm gerçekçiliği ile dizide anlatılmaktadır.

TürPolisiyeGerilimBiyografik
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenRichard
Warlow
OyuncularTahar
Rahim
Jenna
Coleman
Billy
Howle

10. True Story (Gerçek Hikaye)

Netflix Mini Dizileri

Gerilim dolu kısa bir hikayenin anlatıldığı bu dizide ünlü bir komedyen olan Kid'in macerasını izliyoruz. Aslen Philadelphia'lı olan Kid bir tur sırasında evine uğrayarak uzuzn zamandır görmediği abisini ziyaret eder. İkili gece saati dışarı çıktıklarında ise başlarına gelen olaylar Kid'in kariyerini tehlikeye atacaktır.

TürGerilim
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenRupert
Goold
OyuncularJonah
Hill
James
Franco
Felicity
Jones

11. Seven Seconds

Netflix Mini Dizileri

En iyi polisiye diziler arasında yer alan, 10 bölümlük heyecanlı ve dramatik senaryosuyla çoğu kişinin beğenisini kazanan Netflix yapımı Seven Seconds mini dizisi Jersey City’de yaşanan trajik bir olayı konu ediniyor. Kafkasyalı beyaz bir polisin açtığı ateş sonucunda ağır yaralanan afra Amerikalı bir genç hayat mücadelesi verirken yaşanan bu olay şehiri adeta kaos ortamına doğru sürükler. Polis tarafından üzeri kapatılmaya çalışılan olay mahkeme taşınır ve yüzyılın davası bu şekilde başlar.

TürDramPolisiyeKomedi
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenVeena
Sud
OyuncularClare-Hope
Ashitey
Michael
Mosley
David
Lyons

12. Into the Night

Netflix Mini Dizileri

Dünya’nın dengesi bozulur ve güneş ışınları artık gezegenimize zarar vermeye başlar. Uçakla seyahat evet insanlar ise dünyanın daima karanlık tarafında kalmaya çalışır. Uçakla birlikte Güneş ışınlarından kaçan bu insanlar uçak içerisinde birbirlerine düşer ve birbirinden gerilim dolu olaylar meydana gelir.

TürDramGerilimKomedi
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenJason
George
OyuncularPauline
Etienne
Laurent
Capelluto
Mehmet
Kurtuluş

13. I Am Not Okay with This

Netflix Mini Dizileri

15 yaşında bir lise öğrencisi kendisinin özel güçlere sahip olduğu fark eder ve hayatı tamamen değişir. Kendi güçlerini keşfederken hiç güzel şeyler olmaz. Bir yandan doğa üstü güçleriyle uğraşan genç kız okulunu da yürütmeye çalışmaktadır.

TürKomediGerilim
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenJonathan
Entwistle
OyuncularSophia
Lillis
Wyatt
Oleff
Sofia
Bryant

14. Alias Grace

Netflix Mini Dizileri

2017 yılında yayınlanan ve sadece 6 bölüm süren Netflix yapımı mini dizi Alias Grace dizisinde cinayetten yargılanan ve ömür boyu hapse mahkum edilen 16 yaşındaki Grace Marks’ın hikayesini izliyoruz. İrlanda’dan yola çıkarak Kanada’ya göç eden Grace burada Thomas Kinner adlı bir adamın yanında hizmetçi olarak çalışmaya başlar. Bir süre sonra yaşanan cinayetlerin faili olarak Grace ve ona yardım ettiği söylenilen bir adam olarak gösterilir. Adam yasalara göre asılırken henüz 18’inde olmayan Grace Hapse mahkum edilir. Ancak halktan bir kesim Grace’in masum olduğuna inanmaktadır çünkü Grace o güne dair hiç bir şey hatırlamamaktadır.

TürGizemGerilimTarihi
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenMary
Harron
OyuncularSarah
Gadon
Edward
Holcroft
Rebecca
Liddiard

15. Love, Death & Robots (Aşk, Ölüm ve Robotlar)

Netflix Mini Dizileri

Özellikle animasyon severler için son derece kaliteli bir dizi diyebiliriz. Her bir bölümü aslında farklı bir hikayeyi anlatıyor. Bölümlerinin 5-15 dakika arası uzunlukta olması da diziyi akıcı ve sürükleyici kılmasının nedenlerinden bir tanesi. Tim Miller ve David Fincher gibi önemli isimlerse dizinin yapımcıları arasında yer almaktadır.

TürAksiyonGerilimSavaş
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenTim
Miller
OyuncularScott
Whyte
Nolan
North
Matthew
Yang King

16. Black Earth

Netflix Mini Dizileri

Raunda gerçekleşen soykırımın ardından bir kişinin insan haklarını savunması üzerine yazılan hikayedir. Sürükleyici ve duygusal bir dizi olan Black Earth adlı yapım mini dizi olarak bilinmektedir. Dizi de Kate, savaş suçlarıyla ilgili bir davayı alır ve geçmişiyle yüzleşmeye başlar.

TürDuygusalGerilim
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenHugo
Blick
OyuncularJohn
Goodman
Michaela
Coel
Noma
Dumezweni

17. Snowpiercer

Netflix Mini Dizileri

Netflix yapımları arasında son derece sürükleyici bir yapım. Snowpiercer dizisi konu olarak ele alındığında, bilim insanları dünyanın kötü gidişatına bir son vermek için gezegeni tamamen dondururlar. Kocaman bir buz kütlesinden ibaret olan Dünya da bir tren üzerinde seyahat eden insan ırkı yaşam mücadelesi vermektedir. Elbette dünya üzerinde olduğu gibi trenin vagonlarında da sınıf farkı bulunmaktadır.

TürDramGerilimAksiyon
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenJosh
Friedman
OyuncularJennifer
Connelly
Daveed
Diggs
Mickey
Sumner

18. Ragnarok

Netflix Mini Dizileri

Norveç de bulunan bir kasabanın yaşam hikayesini konu olarak ele alan Raganork dizisi, heyecan ve gerilim hiç eksik olmuyor diyebiliriz. Şiddetli yağmurların ve ılık kışların gerçekleştiği bu kasaba da hayat her geçen gün kötüye gidiyor. Birinin çıkıp bu kötü gidişata dur demesi gerekiyor.

TürDramGerilimBilim Kurgu
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenAdam
Price
OyuncularDavid
Stakston
Jonas
Strand
Gravli
Herman
Tommeraas

19. Warrior Nun (Savaşçı Rahibe)

Netflix Mini Dizileri

Öldükten sonra morgda tekrardan hayata dönen bir genç kız, iblis avlayan rahibelerin gizli bir mezhebi için seçilmiş Halo Taşıyıcısı olduğunu henüz farkında değildir. Yeniden hayata gelmesinin sebebi son derece sıra dışı olsa da öksüz kızı heyecan dolu anlar beklemektedir.

TürDramBilim Kurgu
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenSimon
Barry
OyuncularAlba
Baptista
Toya
Turner
Kristina
Tonteri
-Young

20. Don’t F**k with Cats: Hunting an Internet Killer

Netflix Mini Dizileri

Netflix’te yayınlanan en iyi mini dizilerden biri olan Don’t F**k with Cats: Hunting an Internet Killer Kanada’da ortaya çıkan kötü şöhretli katil Luka Magnotta’nın hikayesini güzel bir kurguyla izleyicilerini sunuyor. Dizi de vahşice katledilen iki kedi yavrusunun katlediliş anı bir gizli hesap üzerinden sosyal medyaya yükleniyor. Kısa sürede viral olan bu videodaki caniyi yakalamak içinse bir grup gönüllü dedektif araştırmalara başlıyor. 3 bölüm olmasına rağmen anlatılması gerekeni aktarmayı başaran ve netflix aksiyon dizileri meraklıları için son derece iyi bir tercih olan Don’t F**k with Cats: Hunting an Internet Killer’ı mutlaka izlemelisiniz.

TürDramAksiyon
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenMark
Lewis
OyuncularDeanna
Thompson
John
Green
Claudette
Hamlin

21. Unbelievable (İnanılmaz)

Netflix Mini Dizileri

Netflix’in en beğenilen mini dizlerinden biri olan ve defalarca ödüllere layık görülen Unbelievable dizisi tecavüze uğradığını iddia eden bir genç kızın yaşanmış hikayesini konu ediniyor. Dizide tecavüze uğradığını söylese de kendisine bir türlü kimseyi inandıramayan genç kız üstüne üstlük bu asılsız iddiası sebebiyle suçlanır. Netflix suç dizileri listesinde de yer alan 8 bölümlük yapımda gerçekler ortaya çıkacak mıdır?

TürDramSuç
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenSusannah
Grant
OyuncularKaitlyn
Dever
Toni
Collette
Merritt
Wever

22. The Haunting of Hill House

Netflix Mini Dizileri

Shirley Jackson’un aynı adlı çok satan romanından uyarlanan The Haunting of Hill House hayaletler ve perilerle dolu bir hikayeyi anlatıyor. Tepedeki Ev yani perili köşk adıyla anılan evde büyüyen ve sonrasında farklı yerlere dağılan 5 kardeşin yaşanan bir olay sonrasında tekrar Tepedeki Ev’e gelmeleriyle başlayan olaylar dizinin senaryosunu oluşturuyor.

TürDramKorku
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenMike
Flanagan
OyuncularMichiel
Huisman
Carla
Gugino
Henry
Thomas

23. When They See Us

Netflix Mini Dizileri

2019 yılında Netflix’te yayınlanan ve çarpıcı senaryosuyla dikkat çeken When They See 5 siyahi gencin adalet mücadelesini anlatmaktadır. Central Park’ta bir kadının uğradı saldırı ve tecavüz olayı üzerine 5 siyahi gence açılan dava gençlerin suçsuz yere mahkum edilmesine yol açıyor. Ancak hiçbir türlü cinsel saldırıda bulunmadıklarını iddia eden gençler özgürlüklerine kavuşmak için suçsuzluklarını ispatlamaya çalışırlar. IMDb’de aldığı 8.9’luk yüksek puanla kaliteli bir yapım olduğunu gösteren mini dizi sadece 4 bölümden oluşuyor.

TürDramBiyografiSuç
IMDb8.9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenAva
DuVernay
OyuncularAsante
Blackk
Caleel
Harris
Ethan
Herisse

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum