Netflix The Haunting of Hill House Hakkında Merak Edilenler

2018 yılında yayınlanmaya başlayan Netflix'in en başarılı korku ve travma konulu dizisi The Haunting of Hill House dizisini izleyenler veya izlemeyi düşünenler için bu içeriğimizde bu diziyi inceleyeceğiz. İşte Tepedeki Ev hakkında tüm merak edilenler!
Netflix The Haunting of Hill House Hakkında Merak Edilenler

The Haunting of Hill House Hakkında Merak Edilenler

Tepedeki Ev, Netflix’in 2018 yılında yayınladığı en iyi yapımlardan biri olarak anılan korku türündeki dizilerden birisidir. The Haunting of Hill House, Shirley Jackson’ın korku türünde ele aldığı kitabından uyarlanan bir senaryoya sahiptir. Bu inceleme dizi içeriğimizde hayaletli dizi veya film seven okuyucularımız için en başarılı Netflix dizileri arasında yer alan Tepedeki Ev hakkında izleyici yorumları ve tüm bilinmesi gerekenleri bir araya getiriyoruz.


1. Oldukça ürpertici bir aile draması olan The Haunting of Hill House, çocukluk yıllarını hayaletlerle dolu bir evde geçirmiş kardeşlerin yıllar sonra geçmişleri ile yüzleşmesi hikayesi etrafında şekilleniyor. Bu hikaye aslında korkutmaya yönelik bir senaryoya sahip gibi görünse de esasında korku ögelerini travmalar üzerine kurulu bir geçmişin parçaları olarak işliyor. Alışılagelmiş korku dizilerinin veya filmlerinin aksine modern dokunuşlara sahip bu dizi, bir noktadan sonra gerçekçi bir aile dramına evrilerek seyirciyi şaşırtmayı başarıyor. 

the-haunting-of-hill-house-inceleme.jpg


2. Sürekli izleyiciyi geçmişe götürüp günümüze getiren bu diziyi izlemek aslında o kadar da kolay değil. Karakterlerin çocukluk halleri ve şimdiki halleri arasındaki bağlantıyı kurduğunuzda dizi akıp gidecek. Her bir karakteri dikkatlice kurgulayan yapım, onların tüm travmalarını başarılı bir şekilde izleyiciye geçirmeyi başarıyor. Özellikle karakterlerin gençliklerinde ve yetişkinliklerinde aynı jest ve mimiklere sahip oluşları dizide oldukça dikkat çeken ayrıntılardan!

tepedeki-ev.jpg


3. The Haunting of Hill House dizisinde tahmin edeceğiniz üzere gelenekselleşmiş bir aile figürünün dışında bir aileyle karşı karşıyayız. Her bir kardeş bu evde yaşananlardan ötürü birbirine karşı öfke doludur. Ailenin en büyük kardeşinin yaşadıkları travmaları bir kitap haline getirip yayınlaması, diğer küçük kardeşlerden birinin travmalar yüzünden uyuşturucu bağımlısı olması sonucu kardeşlerinin güvenini kaybetmesi gibi unsurlar dizideki aileyi korku dolu bir hikayeye hapsediyor.

the-haunting-of-hill-house-dizisi.jpg


4. Dizinin hem yaratıcısı hem de yönetmeni olan isim Mike Flanagan, zamanı ileri geri atmalarla konuyu ve karakterleri akışa başarıyla yerleştirmiş, salt korku beklentisinde olan izleyiciyi işleyişiyle çok farklı hislere taşıyabilmiştir. Hikayeyi sadece o zaman dilimiyle sınırlamayıp, yaşanan travmaların sonuçlarına kadar takip etmemize imkan tanımıştır. Böylece diziden asla kopmayan izleyicinin merak unsuru haline getirilen ögelerle hep canlı kalması sağlanmıştır.

tepedeki-ev,-netflix.jpg


5. Tüm dizi boyunca soğuk tonların hakim olduğu renk paleti, hiç de tekin olmayan dizi müzikleri ve iyi yerleştirilmiş korku imgeleri bu yapımı türü açısından belirli bir seviyenin üstüne taşıyor. İzlerken arka planda duran veya gezinen birçok hayaleti gözden kaçırmış olabilirsiniz. Neredeyse her sahneye gizlice yerleştirilmiş hayaletleri dikkatlice aramadığınız sürece görememeniz de, seyircinin gözüne sokulmaması açısından bu diziye ayrı bir profesyonellik ve ürkütücülük katıyor. 

tepedeki-ev-dizi-incelemesi.jpg


6. Ünlü korku ve gerilim yazarı Stephen King, Shirley Jackson’ın yazdığı aynı zamanda dizinin de uyarlandığı bu romanı; “Tepedeki Ev’e adım atmak bir delinin zihnine adım atmak gibi… Ürkmeye başlıyorsunuz.” Şeklinde tanımlamıştır. Başarılı Netflix yapımı The Haunting of Hill House’un başrollerinde Carla Gugino, Elizabeth Reaser, Oliver Jackson Cohen, Michiel Huisman, Kate Siegel, Timothy Hutton ve Henry Thomas gibi başarılı oyuncular yer alıyor. 

stephen-king-003.jpg


7. Bir aile dramına şahit olduğumuz bu dizide ev ile ilgili mistik olayları ve her karakterin bastırılmış travmalarını izlediğimizden, öncelikle psikolojik ve travmatik çözümlemeleri izlemekten zevk alan insanlar için doğru bir tercih olacağını söylemeliyiz. Bölümlerinin uzun bulunması yüzünden çok fazla eleştiriye maruz kalan The Haunting of Hill House seyirciyi öylesine içine alıyor ki bir saatlik bölümleri bize göre bir solukta izleyeceksiniz.

netflix’in-bol-hayaletli-korku-dizisi.jpg

Önerilen İçerik; Netflix Korku Dizileri - Netflix’te Yayınlanan En İyi 10 Korku Dizisi

NeOldu.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.