Yaz Aylarında Bebek Bakımında 7 Tüyo!

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte bebeklerin de bakım ve ihtiyaçlarında değişiklikler oluyor. Yazın bebek bakımında dikkat edilmesi gerekenleri bizde sizler için derledik.
Yaz Aylarında Bebek Bakımında 7 Tüyo!

Yaz Aylarında Bebek Bakımı

Yılın en sıcak günleri yaklaşırken ve yetişkinleri bunaltırken bebekler de bu sıcaklar etkisi ile hasta olabiliyor. Bebek bakımında bazı noktalara dikkat ederek aile fertlerinin sıcak yaz günlerini daha konforlu ve sağlıklı bir şekilde geçirmeleri ise mümkün. İşte yaz aylarında bebeklerinizin bakımında dikkat etmeniz durumlar şunlardır;

bebek-bakimi.gif


1. Bebeğiniz İçin Rahat Kıyafetler Tercih Edin

Özellikle 1 yaş altı bebekler için, tek kat, pamuklu ve hava alan giysiler tercih edilmelidir. Bebek kıyafetleri seçerken sentetik kumaştan kaçınılmalı ve kat kat giydirmekten de kaçınılmalıdır. Aksi durumlarda bebeğin vücut ısısı artar ve bu da sıvı kaybına neden olur.

bebek-kiyafetleri


2. Her Bez Değişiminden Sonra Altını Açık Tutun

Bebeğin çok rahatlamasını sağlayan yöntemlerden birisi de budur. Ilık suyla yıkamak, bezini değiştirirken poposunu biraz açık tutmak rahatlamasına yardımcı olacaktır.

bebek-bezi-degisimi


3. Sıvı Tüketimine Özen Gösterin

Hemen bebeklerde sıvı ihtiyacı olmaz diye düşünülebilir ancak, yaz aylarında anne de sıvı kaybı yaşayabilir ve sütünde sıvı oranı az olabilir. Bu yüzden bebeğe de kaynamış su mutlaka içirilmelidir.

bebeklerde-sivi-tuketimi


4. Yaz İshalinden Koruyun

Sıcaklarda mikroorganizmaların daha çabuk üremesi ishal vakalarının artmasına neden olmaktadır. İshalden korunmak için sık sık el yıkamak ve hijyene dikkat etmek gerekir.

bebeklerde-yaz-ishali


5. D Vitamini İçin Güneşe Çıkarın

Bebeklerin güneşten doğru saatlerde faydalanmaları çok önemlidir. Bebeklerin D vitaminine ihtiyacı vardır. Bebeklerin her gün belli saatlerde güneşe sabah 10:00 akşam 16:00 arasında çıkmaları gereklidir.

bebeklerde-d-vitamini


6. Sineksavar Spreylerden Uzak Tutun

Yaz aylarında bebekler böcek ve sinek ısırıklarından da korunmalıdır. Bu amaçla bebeğin yatağının etrafında cibinlik kullanmak tercih edilebilir. Ortama sıkılan spreyler toksik etkileri nedeniyle çocuk odalarında kullanılmamalıdır. 

bebeklerde-sinek-isirigi


7. Bebeğinize Her Gün Ilık Duş Aldırın

Yaz sıcaklarında bebeği en çok rahatlatan yöntemlerden biri her gün ılık suyla yıkamaktır. Ancak bebeği her gün yıkarken sabun ve şampuan kullanmak, cildin koruyucu bariyerini bozarak mantar gibi deri hastalıklarına yol açabileceğinden, önerilmez. Haftada 2 kez uygun bir bebek şampuanı yeterlidir. Banyo sonrasında ise ter bezi kanallarını kapatarak isilik artışına yol açacağından yağlı kremler kullanmak önerilmez. Cildin nemli kalmasını sağlamak için hafif bir losyon tercih edilmelidir.

bebek-banyo.jpg

Önerilen İçerik: Yaz Mevsiminde Çocuklarda Görülen 7 Hastalık

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.