İshalden Nasıl Korunulur?

Özellikle yazın artan ishal vakalarında yapılması gerekenler haberimizde..
İshalden Nasıl Korunulur?

Yazın artan bağırsak enfeksiyonları, kusma, ishal, ateş ile birlikte insanları rahatsız etmektedir. Tedavi edilmediği takdirde ise önemli sağlık problemlerine yol açmaktadır. Yazın ishal vakalarındaki artışı mikroorganizmalara bağlayan uzmanlar, başta antibiyotikler olmak üzere çeşitli ilaçlar, çeşitli mide-bağırsak hastalıkları, bazı hormonal hastalıklar, aşırı ve ani ısı değişimlerinin de ishale sebep olacağını belirttiler.

Yaz İshalinden Nasıl Korunuruz?

En başta yapılması gereken şey kişisel temizliğin güzel bir şekilde yapılmasıdır. Dışarıda satılan suların ve bu sularla yıkanan meyve ve sebzelerin tüketilmemesi gereklidir. Pişirilen yemekler dahi hepsi buzdolabında saklanmalıdır. Açıkta satılan kıyma, süt, yoğurt, kaymak, krema gibi yiyecekler alınmamalıdır. Kapalı yiyeceklerin de son kullanma tarihleri mutlaka kontrol edilmelidir.

Bol Sıvı Takviyesi

Bağırsak enfeksiyonlarında en etkili tedavi yöntemi kaybedilen sıvının geri alınması olacaktır. Bolca sıvı tüketilmelidir. Vücudunuz kaybettiği tuz ve su ihtiyacını geri almalısınız. Sıvı kaybını ağız yoluyla alamıyorsanız mutlaka bir doktora başvurmalısınız. Bu sayede damar yolunda sıvı alımı gerçekleşir. Bunun haricinde ağızdan sıvı alındığı halde hala ishal ve ağız kuruluğu şikayetleri devam ediyorsa, yine doktora mutlaka gidilmelidir.

Bir diğer önemli nokta ise ishali olan kişilerin ishal giderici ilaçları kullanmamaları gerektiğidir çünkü ishal sizin savunma mekanizmanızdır. Mikropları atma yolunuzdur.

İshalin Geçmesine Yardımcı Yiyecekler

Pirinç ve Pirinç Suyu

Muz

Elma Püresi

Limon Suyu

Havuç

Bal

Sarımsak

Patates Çorbası

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.