Yedikçe Kilo Verdiren 10 Yemek

Beslenme uzmanlarının söylediği düşük kaloriye sahip, tok tutan, yedikçe kilo verdirecek en sağlıklı yemekleri aşağıda bulabilirsiniz.
Yedikçe Kilo Verdiren 10 Yemek

Kilo Verdiren Yemekler

Kilo vermek isteyen her bireyin merak ettiği kilo verdiren yemekleri detaylı bir şekil araştırdık. Kilo verdiren yemekleri nasıl yapacağınızı aşağıda adım adım anlattık. Bu yemekleri yaparak siz de kolayca kilo verebilirsiniz.

İşte kilo vermeyi sağlayan yemekler;

1. Soğuk Çorbalar

Kilo Verdiren Yemekler

Kış mevsiminin vazgeçilmezlerinden biridir çorbalar. Yaz mevsimi içinde soğuk çorbalar yapabilirsiniz. En güzel çorba da cacıktır. Cacığın yerine de farklı sebzeler kullanıp cacık şeklinde yapabilirsiniz.

2. Çiğ Sebze ve Meyveler

Kilo Verdiren Yemekler

Kilo vermek için en faydalı şey çiğ sebze ve meyvelerdir. Pişmemiş sebzeler ve meyveler en çok vitamine sahip olan besinlerdir. Bol bol tüketilmesi sonucunda kilo vermeniz hızlanabilmektedir. Çiğ sebzelerden, meyvelerden yapılan salataları sık sık tüketin.

3. Yulaflar

Kilo Verdiren Yemekler

Alternatif bir yiyecek olan yulafı sütle karıştırarak yemeniz önerilir. Genelde sabah kahvaltısı ve akşam üstleri yemeniz tercih edilir. Yulafın üzerine isteğe bağlı olarak elma, muz, çilek, avokado, böğürtlen atılabilir. Düşük kalorili meyveler atmanız daha iyi olacaktır. Aksi taktirde yulaf kilo aldırabilir.

4. Salatalar

Kilo Verdiren Yemekler

En zengin besin kaynağıdır salatalar. İstediğiniz malzemeleri ekleyerek damak tadınıza uygun salatalar hem kilo vermenize hem de sağlıklı beslenmenize yardımcı olacaktır. Özellikle yeşil yapraklı sebzelerden yapılan salatalar çok faydalıdır.

5. Meyveli Tatlılar

Kilo Verdiren Yemekler

Tatlı yemekten vazgeçemeyenler için tam da size göre yiyeceklerdir. Meyve salatası yaparak kilo vermeniz mümkündür. Meyveli tatlı yapmak hem tatlı ihtiyacınızı karşılar, hem de düşük kalori almanızı sağlar.

6. Yumurtalı Avokado

Kilo Verdiren Yemekler

İlk olarak avokadolar ikiye ayrılır. Daha sonrasında avokado fırına atılır. 5 dakika bekletildikten sonra fırından çıkartılır. Üzerine yumurta kırılır, isteğe göre baharat atılır. Yumurta kırıldıktan sonra tekrar fırına verilir, yumurtayı nasıl sevdiğinize göre bekledikten sonra çıkartılır. Yumurtalı avokado yemeği sayesinde kilo verebilirsiniz.

7. Domatesli Omlet

Kilo Verdiren Yemekler

Sabah kahvaltısında severek tüketebileceğiniz bir yemek olan domatesli omlet son derece kolay yapılır. İlk olarak domatesler oval şekilde kesilir. İlk olarak tava yağ ile ısıtılır, domatesler atılır, kızarana kadar beklenir. Kızardıktan sonra yumurta atılır. Tavanın kapağı 5 dakika kadar kapatılır, afiyetle yenir.

8. Brokolili Tavuk

Kilo Verdiren Yemekler

İlk başta brokoliler yıkanır, isteğe bağlı olarak brokolinin yanına mantar koyulabilir. Brokoli pişene kadar beklenir. Tavuklar ilave edilir, güzelce kavrulur. Hepsi tamamen piştikten sonra afiyetle tüketilir.

9. Mercimek Salatası

Kilo Verdiren Yemekler

Mercimek salatasında ilk olarak mercimekleri haşlayın. Mercimeği geniş bir kaba alın. Daha sonra kapya biberini, kornişon turşuları minik minik doğrayıp ekleyin. İnce kıydığınız maydanoz, dereotu ve taze soğanı ilave edin. Zeytinyağını, limonu ve tuzunu ekleyin, iyice karıştırdıktan sonra servis yapın. 

10. Et Salatası

Kilo Verdiren Yemekler

Et salatası için yarım demet maydanoz, 2 adet sivri biber, 4 adet turşu, 1 adet kırmızı biber ve yarım kilo doğranmış yağsız dana eti gereklidir. Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra etleri bir tencerede haşlayın, süzülen etleri kaseye aktarın.

Üzerine küp küp doğradığınız kırmızı biberi, turşuyu, yeşil biberi ve maydanozu ekleyin. Ayrı bir yerde limon suyu, zeytinyağı sarımsak, tuz, kekik ve karabiberi çırpın. Sosu hazırladıktan sonra salatanın üzerine gezdirin, karıştırın ve tüketin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Yazın Kilo Almamanızı Sağlayacak ÖnerilerKalıcı ve Hızlı Kilo Vermenin Püf Noktaları
Diyet Yapmadan Kilo Vermenizi Sağlayacak YollarFazla Kilolardan Kurtulmanın En Etkili Yolları
Kilo Verme Yöntemleri ve Kilo Verdiren DiyetlerÜnlülerin Kilo Verdikten Sonraki Değişimleri
Yedikçe Zayıflatan Meyvelerİştahı Azaltmanızı Sağlayacak Yollar
Yer Fıstığı Zayıflatır mı?Elma Sirkesiyle Zayflama

En çok hangi yiyecekler kilo verdirir?

Kilo vermenizi sağlayacak, zayıflatan yiyecekler kuru kayısı, yulaf, avokado, yumurta, tavuk göğüs, yağsız kırmızı et, yeşil mercimek, lor peyniri, elma sirkesi, soya sosu, somon, badem ve fındıktır.

Ne yersen çabuk kilo verilir?

Çabuk kilo vermek için sabah kahvaltısında yumurta, yulaf, peynir, salata, domates, biber tüketebilirsiniz. Öğle yemeğinde badem, fıstık, ceviz gibi atıştırmalıklara yönelebilir, kendinize güzel bir salata hazırlayabilirsiniz. Akşam yemeğinde ise protein ağırlıklı beslenin, aynı zamanda sebzenizi ve meyvenizi sofranızdan eksik etmeyin.

1 haftada 5 kilo vermek için ne yapmalıyım?

1 haftada 5 kilo vermek için her öğününüzü küçük porsiyonlar halinde besleyici fakat düşük kalorili yiyecekler yiyerek yapın. Ayrıca yemekten 1 saat sonra yürüyüşe çıkarak, koşu veya egzersiz yaparak yediklerinizi yakabilir, günlük 2 kiloya yakın verebilirsiniz.

Yiyip yiyip kilo almamak için ne yapmalı?

Yiyip yiyip kilo almamak için sağlıklı ve dengeli beslenin, lif içeriği yüksek olan besinleri tercih edin, egzersiz yapın, su tüketimini artırın, sağlıklı atıştırmalıklara yönelin, probiyotik besinler yapın, vitamin, mineral gereksiniminizi karşılayın.

Göbekten kilo nasıl verilir?

Göbekten kilo vermek için mutlaka düzenli olarak yürüyüş yapın. Haftada 3 saat egzersiz yapmak göbeğinizin erimesini sağlayacaktır. Göbek eritmek için sadece göbek kasınızı çalıştıracak hareketlerden ziyade tüm vücudu çalıştıracak hareketlere yoğunlaşın.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.