Diyet Yapmadan Kilo Vermenizi Sağlayacak 10 Etkili Yol

Uzmanlar insanların diyet yapmadan sağlıklı beslenerek ve sağlıklı yaşayarak, ideal kilolarını bulup sağlıklı kiloda olabileceklerini belirttiler.
Diyet Yapmadan Kilo Vermenizi Sağlayacak 10 Etkili Yol

Diyet Yapmadan Kilo Vermenin Yolları

Kilo vermek azim, kararlılık, irade ister. Kilo vermek için birçok yola başvurabiliriz. Ağır diyetler yapmadan da kilo vermenin bazı yolları vardır. Yapacağınız belli başlı düzenlemeler sayesinde diyetsiz kilo verebilirsiniz.

İşte diyetsiz bir şekilde kilo vermeyi sağlayan yöntemler;

1. Yemek Yemeden Önce Su İçin

Diyet Yapmadan Kilo Vermenin Yolları

Yemek yemeden önce su içmek karnınızın daha hızlı doymasına neden olacaktır. Bu yüzden yemek yemeden önce su içmek son derece faydalıdır. Yemekten önce içeceğimiz su, tokluk hissi oluşturur ve bizleri fazla yemekten alıkoyar.

2. Tatlı İhtiyacınızı Siyah Çikolata ile Karşılayın

Diyet Yapmadan Kilo Vermenin Yolları

Canımız tatlı bir şeyler istediğinde baklavaları, pastaları unutmaya çalışmalıyız. Bunların yerine tatlı ihtiyacımızı, siyah çikolata ile sağlamaya çalışabiliriz. Siyah çikolata yiyerek çok daha az kalori almış oluruz.

2. Porsiyonlara Dikkat Edin

Diyet Yapmadan Kilo Vermenin Yolları

Ne yediğimiz kadar ne kadar yediğimiz de çok önemlidir. Bu yüzden porsiyonlarımızı kontrol altında tutmalıyız hatta yemeklerimizi küçük tabaklarda yemeliyiz. Tabaklarınızı küçültürseniz hem az yemiş olursunuz, hem de tabağı dolu görünce tokluk hissi oluşur.

4. Gün İçinde Hareket Halinde Olun

v

Spor insan hayatının en önemli parçalarından biridir fakat maalesef her insan spor yapmayı sevmez ya da üşenir. Bu da kişinin azim ve kararlılığına bağlıdır. Spora zamanını ayıramayan insanlar da en azından gün içinde bazı şeylerden ödün verip hareket halinde olmalıdır. İşine yürüyerek gidebilir, asansör yerine merdivenleri kullanabilir. Bunlar bile emin olun, kilo verme yolunda size artı katacaktır.

5. İçtiklerimize Dikkat Edin

Diyet Yapmadan Kilo Vermenin Yolları

Yediğimiz kadar içtiğimiz içecekler de çok önemlidir. Gazlı içecekler, meyve suları, alkol gibi içecekleri sürekli kullanırsanız kalori patlaması yaşarsınız. Bu nedenle, bu saydığımız içecekleri en aza indirgemek çok önemlidir. Bunların yerine sizlere bol bol su içmeyi tavsiye ediyoruz.

6. Uzun Süre Yemek Yememezlik Yapmayın

Diyet Yapmadan Kilo Vermenin Yolları

Bazılarımız uzun süre aç kalarak, kilo vereceğini düşünmek gibi bir hataya kapılıyor. Çok acıktığımız zaman, biz insanlarda yemeğe saldırganlık hali başlar. Böyle yaparak midemize birden yüklenmiş oluruz. Bu nedenle öğünlerimizin arasındaki süreyi çok uzun tutmamakta fayda var.

7. Abur Cubur Yemeyin

Diyet Yapmadan Kilo Vermenin Yolları

Cips, bisküvi ve bunun gibi birçok abur cuburdan kaçınmak gerek. Bunların yerine, kalori olarak daha az ve sağlıklı şeyler tüketip, öğün aralarında açlığımızı bastırabiliriz. Özellikle yoğurt ve tam tahıllı ekmek tüketmenizi öneriyoruz.

8. Akşam Yemeğini Erken Yiyin

Diyet Yapmadan Kilo Vermenin Yolları

Kilo vermek istiyorsak, öncelikle akşam yemeğine çok dikkat etmeliyiz. Akşam yemeğini geç saate bırakmamalı, uykudan en az iki saat önceden yemeliyiz. Yediklerimiz çok ağır olmamalı çünkü gece sindirim sorununa yol açabilir. Bu da uykularımızın bölünmesine neden olur.

9. Sakın Aç Kalmayın

Diyet Yapmadan Kilo Vermenin Yolları

Eğer öğün atlıyorsanız, kahvaltı etmiyorsanız ve geçiştirmelerle öğününüzü unutuyorsanız bunu hemen şimdi bırakın. Günde 3 ana öğün ve 2-3 ara öğün tüketmeye özen gösterin. Kaçamak dediğiniz şeyi neden bir meyveyle ara öğüne çevirmiyorsunuz? Üstelik ara öğünler yasaldır ve sizi suçluluk duygusundan kurtarır.

10. Uyku Düzeninize Dikkat Edin

Diyet Yapmadan Kilo Vermenin Yolları

Günde 6 saatten az uyuyanlarda ilk önce hormonlarda değişiklikler meydana geliyor. Bununla birlikte melatonin hormonu daha az sarf ediliyor. Büyüme hormonu düzeyleri düşüyor, şişmanlığı engelleyen hormon olan leptin düzeylerinde azalma oluyor.

Midede salgılanan açlık hormonu artarak yeme isteğini de artırıyor. 6 saatten az uyuyanların daha fazla enerjiye ihtiyacı oluyor. Eğer kilo probleminiz varsa, zayıflamaya nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, yaşam tarzınızda yapacağınız ilk değişiklik uykunuzla ilgili olsun. Günde en az 7-8 saat uyuyun

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Yazın Kilo Almamanızı Sağlayacak ÖnerilerKalıcı ve Hızlı Kilo Vermenin Püf Noktaları
Fazla Kilolardan Kurtulmanızı Sağlayacak YöntemlerKilo Verdiren Diyet Listeleri
Verdiği Kilolarla Adeta Evrim Geçiren ÜnlülerZayıflatan Meyveler Nelerdir?
İştah Azaltma YöntemleriYedikçe Kilo Verdiren Yemekler

Diyet yapmadan nasıl kilo verebilirim?

Diyet yapmadan kilo vermek için günde 8 saat uyuyun, su tüketimine dikkat edin, uzun süre aç kalmayın, yemeğe ilk başta düşük kalorili sebzelerle başlayın, küçük tabak, kaşık ve çatal kullanın, abur cubur tüketmeyin, şeker kullanmayın ve tatlı yemeyin.

En çabuk nasıl kilo verebilirim?

En çabuk şekilde kilo vermek istiyorsanız yemeklerden önce bol su için, porsiyonlarınızı küçültün, aç kalmayın, kalorili şeyler içmeyin, hareket edin, tatlı yememeye özen gösterin, öğünlerinizi protein ve sebze ağırlıklı seçin.

En güzel nasıl kilo verebilirim?

Kilo verdiğinizde fit ve güzel bir vücuda kavuşmak istiyorsanız mutlaka egzersiz yapmalısınız. Daha sonrasında beslenme alışkanlığınızı tamamen değiştirmeli, sağlıklı beslenmelisiniz. Atıştırmalıklardan kaçınmalı, kahvaltı yapmalı, su içmeli ve düzenli uyumalısınız.

Diyet yapamıyorum ne yapmalıyım?

Bir türlü diyet yapamıyorsanız yemek yeme sürelerinizi belirleyin, ekmeği kısın, çorbalara yoğunlaşın, sebze ve meyve tüketimine önem verin, tahılları daha fazla tüketmeye çalışın, kendinize hedef belirleyin, uykunuzu düzene sokun.

Su içmek zayıflatır mı?

Vücudun sindirim sisteminde önemli bir rol oynayan su, kilo vermenizi sağlar. Gün içerisinde bol miktarda su içmek hem tok hissetmenize yardımcı olur hem de yağ yakımını hızlandırır. Bu yüzden zayıflamak isteyen kişilerin bol bol su içmesi gerekir.

İştahı kesmek için neler yapılır?

Eğer çok iştahlıysanız ve yemek yerken kendinizi durduramıyorsanız şimdi vereceğimiz tavsiyelere uymalısınız. İştahınızı kesmek için sabah kahvaltıda mutlaka yulaf yiyin. Daha sonrasında karnabahar, brokoli, sarı leblebi, salata, sebze, meyve, baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler tüketin.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.