Yazın Kilo Almamanızı Sağlayacak 11 Muazzam Öneri

Sıcak yaz aylarında beslenme kontrolünüzü kaybedip, yüksek kalori tüketmeniz oldukça normaldir. Peki yazın kilo almamak için ne yapılmalı? İşte cevabı;
Yazın Kilo Almamanızı Sağlayacak 11 Muazzam Öneri

Yaz Aylarında Kilo Aldırmayacak Yöntemler

Havaların güzelliği ve tatilin verdiği rahatlıkla beslenme, uyku düzeni başta olmak üzere birçok alışkanlık yerini düzensizliğe bırakabilmektedir. Düzensiz beslenmek hızlı bir şekilde kilo almanıza neden olacaktır.

Bu yazımızda yaz aylarında kilo alınmasını engellemek için hangi besinlerin tüketilmesi gerektiğini ya da tüketilmemesi gerektiğini belirteceğiz. Sizler de bu yazımız sayesinde yazın kilo alımını engelleyebilir, daha sağlıklı bir yaz tatili geçirmeyi sağlayabilirsiniz.

1. Mineral Su Tüketin

Yaz Aylarında Kilo Aldırmayacak Yöntemler

Yazın sıcaklarda serinlemek, ferahlamak isteriz. Sıvı tüketimini arttırarak bu mümkün. Bunun için taze sıkılmış meyve suları ve en başta su bol tüketmeliyiz. Özellikle çok terleyen kişiler için, mineral suyu tüketerek kaybolan mineral kaybını yerine koyabiliriz.

Yaz aylarında zayıflamanın en önemli kriterlerinden bir tanesidir. Siz de yazın sıcak dönemlerinde ne kadar çok mineralli su tüketirseniz, o kadar az besin tüketirsiniz ve yaz aylarında kilo alınmasına engel olabilirsiniz.

2. Abur Cubur Yemeyin

Yaz Aylarında Kilo Aldırmayacak Yöntemler

Verilecek 2-3 kilo bir yanda, kilolarınıza kilo katacak abur cuburlar diğer yanda ve siz bugüne kadar hiç aç kalmasanız da bunlardan bir türlü uzak kalamadınız. Bütün gün yapacaklarınızı planlayın. Sinemaya gidin, yürüyün, kendinizi bir romanın içine gömün ve şekerleme yapın. Ne yaparsanız yapın, yeter ki buzdolabından uzak durun.

3. Egzersiz Yapın

Yaz Aylarında Kilo Aldırmayacak Yöntemler

Egzersiz yapmaya vakit ayırmak size zor gelse de kilo vermek için mutlaka hareket etmeniz gerektiğini unutmamalısınız. Hiçbir şey yapamıyorsanız evdeki duvarlardan yardım alabilirsiniz. 5-10 dakika boyunca kalçanızla duvara çok sert olmadan vurun.

Bu kolay ve basit bir egzersiz yöntemidir. Egzersiz yaptığınız sırada televizyon ya da CD’den evde spor yapmanıza yardımcı olacak programlarını izleyebilirsiniz. Böylece neyi, nasıl yapacağınızı bilirsiniz.

4. Kırmızı Et Tüketimini Azaltın

Yaz Aylarında Kilo Aldırmayacak Yöntemler

Yaz aylarında sizler de kuzun süre boyunca kilo alımını engellemek isterseniz, kesinlikle kırmızı et tüketmeyin. Bunu yerine beyaz et tüketin. Çünkü, kırmızı etler üzerinde kalori miktarı daha fazladır ve midenin kırmızı eti hazmetmesi daha uzun sürmektedir. Kırmızı et tüketimine dikkat ederek, bu sayede yaz ayında kilo alımına büyük ölçüde engel olabilirsiniz.

5. Bol Bol Su Tüketin

Yaz Aylarında Kilo Aldırmayacak Yöntemler

Gün boyunca hareket halinde oluruz. Özellikle sıcak yaz günlerinde terlemeyle birlikte çok fazla sıvı kaybı yaşarız. Bu yüzden günde en az 1,5- 2 litre su tüketmeliyiz. Su, yaz aylarında kilo almamak için tüketmeniz gereken ilk sıvı olmalıdır.

Su dışında da sıvı tüketimi gerçekleştirebilirsiniz ancak bu durum aşırıya kaçmamalı. Eğer, yaz aylarında kilo almaya engel olmak istiyorsanız, kesinlikle su tüketimine dikkat etmelisiniz.

6. Kahveyi Şekersiz İçin

Yaz Aylarında Kilo Aldırmayacak Yöntemler

Yaz aylarında kilo almamak için yapılması gereken en önemli adımların başında kahve tüketimini seven kişilerin, kahveyi şekersiz tüketmesi gelmektedir. Şeker, kilo almak gibi sıkıntıları başta olmak üzere vücuda birçok zarar sağlamaktadır. Eğer, kahve içmeyi seviyorsanız, kesinlikle kilo almamak için kahveyi şekersiz tüketmelisiniz.

7. Kızartmayı Hayatınızdan Çıkarın

Yaz Aylarında Kilo Aldırmayacak Yöntemler

Yazın çokça tüketilen biber, patlıcan ve kabağı kızartma olarak değil de, fırında, ızgarada ya da haşlama tercih etmelisiniz. Yazın verdiği sıcaklık ve hareketsizlik hissi sebebiyle çok az yürüme ve gezme hissi gelmektedir.

Bu yüzden de vücut hareketsizliğe alışmaktadır. Bu durumdan ötürü, öğün içerisinde yenilen kızartma tarzı yemekler, insanların yaz aylarında çok daha hızlı şekilde kilo almasına neden olmaktadır. Sizler de eğer yaz ayında kilo almamak istiyorsanız, kızartma türü yemekleri menüden çıkartın.

8. Her Öğünde Salata Yiyin

Yaz Aylarında Kilo Aldırmayacak Yöntemler

Sebze her insanın yemesi gereken besinlerdendir. Tabii ki salata da olmazsa olmazınız olmalı. Ferahlamak istiyorsanız bunu sebze tüketerek de sağlayabilirsiniz. Örneğin nane sizi çok ferahlatacaktır. Mutlaka salatalarınızda kullanın. Örneğin, salatalık su oranı çok yüksektir, sıvı alımınızı da bir miktar da olsa karşılar.

9. Tuzsuz Hayata Alışın

Yaz Aylarında Kilo Aldırmayacak Yöntemler

Tuz kilo alımında bir numaralı sebeplerin başında gelmektedir. Tuzun vücut içerisinde biriken yağları tuttuğu bilinmektedir. Yaz aylarında yenilen yemeklere tuz katmayarak kilo alımına engel olabilirsiniz.

10. Fast Food Ürünlerinden Uzak Durun

Yaz Aylarında Kilo Aldırmayacak Yöntemler

Fast food ürünleri herkes hayatından çıkarmalıdır. Özellikle yaz aylarında tüketimi artan fast food ürünler hem kalori, hem yağ, hem de tuz bakımında zengin besinlerdir. Eğer, yaz aylarında bu ürünlerin tüketimini en aza indirirseniz, kilo alımına engel olabilirsiniz.

11. Tatlı Olarak Dondurma Tercih Edin

Yaz Aylarında Kilo Aldırmayacak Yöntemler

Hamur tatlıları bol karbonhidrat içermektedir. Özellikle sıcak havalarda tüketilmemesi gereken besinler arasındadır. Bunların yerine sade dondurma tüketerek hem serinleyebilir hem de formda kalabilirsiniz. Özellikle şerbetli tatlılardan uzak durarak yaz aylarında kilo alımına engel olabilirsiniz. Bunun yanı sıra dondurmalarda hazır paketler içerisinde satılan dondurmalar olmamalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kilo Vermenin Püf NoktalarıDiyet Yapmadan Kilo Vermenin Yolları
Fazla Kilolardan Kurtulmanızı Sağlayacak YöntemlerKilo Verdiren Diyet Listeleri
Verdiği Kilolarla Adeta Evrim Geçiren ÜnlülerZayıflatan Meyveler Nelerdir?
İştah Azaltma YöntemleriYedikçe Kilo Verdiren Yemekler

Yazın kilo vermek için ne yapmalıyım?

Yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte insanların kilolarının ortaya çıkması sonucunda birçok kişide kilo verme isteği ortaya çıkıyor. Peki yazın kilo vermek için ne yapılmalı? İlk olarak bol sebze tüketin, günde 2 litre su için, yoğurt, kefir, peynir yiyin, kızartmalardan ve hazır yiyeceklerden uzak durun.

Yazın kilo vermek zor mu?

Yaz aylarında kilo vermek diğer mevsimlere göre daha kolaydır. Sıcak havalar ile birlikte terlemenin artmasından dolayı metabolizma hızlanır, kilo vermeniz daha da kolaylaşır. Bu yüzden yazın çıkacağınız yarım saatlik bir koşu sizi forma sokabilir.

Yazın neden daha hızlı kilo verilir?

Yaz aylarında sıcak havalarda terlemenin artması sonucunda metabolizma hızı yükseleceği için kilo vermeniz kolaylaşır. Vücut daha fazla enerji tüketir, bu süreçte dengeli şekilde beslenirseniz kilo verirsiniz.

Hangi mevsimde daha kolay kilo verilir?

Kış aylarında kilo vermek tüm aylardan daha kolaydır. Soğuk havada yağ yakımı hızlanacağı için kilo verme olanağınız yüksektir. Aynı zamanda kış sebzeleri bol bol lif içerir, bu sebzelerden tüketmek kilo kaybını kolaylaştırır.

Yazın terlemek kilo verdirir mi?

Yaz aylarında terlemek yağ yakımına neden olmaz. Vücut ısısını düzenlemeye yardımcıdır. Ancak terlemek, metabolizmayı hızlandırır. Eğer günlük koşuya çıkarsanız ya da egzersiz yaparsanız hem yağ yakarsınız hem de sağlıklı kilo verirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.