Hızlı Kilo Verme Yöntemleri ve Kilo Verdiren Diyet Listeleri

Fazla kilolarından kurtulmak isteyen insanların sayısı her geçen gün artıyor. Obezite dünya üzerinde en büyük sağlık problemleri arasında.
Hızlı Kilo Verme Yöntemleri ve Kilo Verdiren Diyet Listeleri

Sağlıklı ve Kalıcı Zayıflamanın Yolları

Sağlıklı ve kalıcı zayıflamanın hayatınızda yapacağınız çeşitli değişikliklerle başlayacağını unutmayın. Her şeyden önce kilo probleminizin temel nedenini öğrenmeniz ve beraberinde uygun bir diyet programına başlamanız oldukça önemlidir. Peki nasıl kilo verilir?

İşte kalıcı olarak zayıflama yöntemleri;

1. Düzenli Yemek Programı Uygulayın

Sağlıklı ve Kalıcı Zayıflamanın Yolları

Hızlı ve sağlıklı şekilde kilo vermek isteyen kadınlar için yapmanız gerekenler arasında ilk olarak düzenli ve sağlıklı bir yemek programı uygulamak olacaktır. Günlük ya da haftalık tüketeceğiniz besinlerin notunu tutmak ve bu programa bağlı kalmak çok önemlidir. Bu sayede yediğiniz besinlerin de ne kadar protein içeriğini ve sonrasında buna karşın ne kadar kalori yaktığınızı hesap edebilirsiniz.

2. Şeker ve Karbonhidratı Az Tüketin

Sağlıklı ve Kalıcı Zayıflamanın Yolları

Bilindiği üzere işlenmiş gıdalar denildiğinde akıllara ilk olarak rafine karbonhidrat gıdalar gelmektedir. İşlem görmesi sebebiyle içerisinde metabolizmayı hızlandıran ve sağlıklı bir beslenmeyi ortaya çıkaran lif ve mikro oranları büyük oranda azalmaktadır.

Karbonhidrat oranı yüksek besinlerde şeker oranı yüksek olduğu için belli bölgelerde yüksek yağlanmalara sebep olmaktadır. Bu yüzden sizlere tavsiyemiz ekmek, makarna, pirinç yani market paketli besinlerden özellikle uzak durmalısınız.

3. Evde Egzersiz Programları Hazırlayın

Sağlıklı ve Kalıcı Zayıflamanın Yolları

Kilo verilmesi için yapması gerekenlerin başında spor yani egzersiz hareketleri oldukça önemlidir. Özellikle direnç egzersizleri olarak adlandırılan hareketler neticesinde vücutta yakıla kalori miktarı bir hayli artış göstermektedir. Evde kilo vermek için yapabileceğiniz egzersizler arasında ağırlık kaldırma, spor aletleri ve ekipmanlarına yer verebilirsiniz.

4. Bol Su Tüketin

Sağlıklı ve Kalıcı Zayıflamanın Yolları

Kadın ya da erkek fark etmeksizin zayıflamanın için en etkili yollardan bir tanesi de günlük su tüketimini arttırmak. Ne kadar çok su tüketilirse kilo vermek için yakılan kalorinin aynı oranda arttığı görülmektedir.

Özellikle yemek yemeden önce içilecek bir bardak su, daha çabuk doymanızı sağlayıp aynı zamanda az besin tüketmenize sebep olacaktır. Bu sayede yakılan kalori sayısı artıp, vücuda alınan karbonhidrat ise tersi olarak azalacaktır.

5. Sabah Kahvaltısını Sağlam Yapın

Sağlıklı ve Kalıcı Zayıflamanın Yolları

Günün ilk öğünü sabah kahvaltısı, kadınların kilo verme konusunda son derece önem vermesi gereken faktörleri başında gelir. Güne ne kadar sağlıklı bir beslenme hareketi ile başlarsanız, sonrasında öğünlerde tok tutulma oranınız bir o kadar artacaktır. Şunu iyi bilmelisiniz ki, zayıflamak için mutlaka tokluk sınırınızı arttırmalısınız.

Bunun için kesinlikle yüksek proteinli gıdalar tüketmeye özen göstermelisiniz. Düzenli, sağlıklı ve bol proteinli bir sabah kahvaltısı ile güne başladığınızda ve bunu sürekli olarak tekrarladığınızda gün içerisinde çok daha uzun süre tok kalabildiğiniz ve bunu sonucunda kilo vermeye başladığınızı hissedeceksiniz.

6. En Az Bir Haşlanmış Yumurta Tüketin

Sağlıklı ve Kalıcı Zayıflamanın Yolları

Haşlanmış yumurta, sabahları tüketilen ve protein kaynağı son derece yüksek bir besindir. Günümüzde vücudumuz, yumurta içerisinde bulunan proteinden yüzde yüz şekilde faydalanmaktadır. Bu sayede sabah öğününden başlayarak sonraki öğüne kadar uzun bir süre tok tutma işlemi görmektedir. Gün içerisinde tok kalınması sebebiyle daha az kalori almış ve hızlı kilo vermiş olacaksınız.

7. Zayıflatıcı Bitki Çayları İçin

Sağlıklı ve Kalıcı Zayıflamanın Yolları

Belki çoğu kişi bilmiyor ancak evde hızlı zayıflama yöntemleri arasında son yılların vazgeçilmez yöntemleri arasında yeşil çay tüketimi listenin başında yer almaktadır. Yeşil çay, antioksidan kaynağı olduğu yağ yakma konusunda oldukça etkilidir.

Özellikle kadınların bel ve göbek bölgesinde biriken yağların yakılmasında etkilidir. Kahve kadar olmasa da yeşil çay içerisinde de kafein bulunmaktadır. Kafein oranının da kilo vermek için az da olsa payı olduğunu düşünürsek günde 1 ya da 2 bardak yeşil çay tüketebilirsiniz.

Beyaz Çay, Yaban merisin Çayı, Maydanoz Çayı, Yerba Mate Çayı, Tarçın Çayı, Zencefil Çayı, Kuş Otu Çayı, Pu-Erh Çayı, Yeşil Kahve Çayı, Karnıyarık Otu Çayı, Biberiye Çayı, Limon Çayı zayıflatıcı bitki çayları arasında yer alır.

8. Kahve Tüketin

Sağlıklı ve Kalıcı Zayıflamanın Yolları

Daha rahat kilo vermek için metabolizmanızın hızlı çalışması gerekir. Kahve bunun için en ideal içeceklerden biridir. Çünkü kahvede ‘kafein’ bulunur ve kafein yağ yakmayı ve kilo vermeyi destekler. Kafein aynı zamanda spor yapmanız için gerekli olan enerjiyi de sağlar.

Kardiyo antrenmanın daha verimli geçmesine olanak tanır. Kahveyi antrenmandan bir saat önce tüketirseniz daha fazla kalori yakarsınız.

9. Belli Aralıklarla Yürüyüşe Çıkın

Sağlıklı ve Kalıcı Zayıflamanın Yolları

Yürüyüş yapmak, kilo vermeyi hızlandırmak için kolay yöntemlerden biridir. Sabah erken saatlerde yapılan yürüyüş, gün boyu metabolizmanızın hızlı çalışmanızı sağlar. Asansör yerine merdivenleri kullanmak, aracınızı evinizin biraz ilerisine park etmek, otobüsten bir durak önce inmek gibi adım sayınızı arttıracak basit yollar da kalorinizi yakmanıza yardımcı olur.

10. Lifli Gıdalar Tüketin

Sağlıklı ve Kalıcı Zayıflamanın Yolları

Lifli gıdalar sağlığımız için mutlaka tüketilmesi gerekmektedir. Her alanda etkili olduğu gibi kilo verme için de en çok tercih edilen yöntemlerin başında gelmektedir. Bunun en büyük nedeni, lifli gıdalar midenin boşaltım hızını düşürür ve bu sayede çabuk acıkmayı ortadan kaldırır.

Gün içerisinde tok durma süreniz son derece yüksek kalacaktır. Düzenli bir programla beraber tüketilen lifli gıdalar sonucunda kilo verme işleminizi hızlandırabilmeniz mümkün. Meyveler, sebzeler ve kurutulmuş gıdalarla birlikte aynı zamanda marketlerde satılan hazır lifli gıda ürünleri ile bu besinleri alabilirsiniz.

11. Daha Küçük Tabaklar Kullanarak Porsiyonunuzu Azaltın

Sağlıklı ve Kalıcı Zayıflamanın Yolları

Normal boyuttaki tabaklara göre daha küçük tabak kullanmanız sizi daha az yemek yemeye yöneltir. Bu araştırmalar sonucu ortaya konmuş bir gerçektir. Bu şekilde porsiyonlarınızı sınırlandırırsanız aşırı yeme ihtiyacınızın önüne geçersiniz ve kontrolü ele alırsınız.

12. Alkol Tüketimini Azaltın

Sağlıklı ve Kalıcı Zayıflamanın Yolları

Bu kısımda alkolün sağlığa olan zararlarından bahsetmek yerine kilo vermeye olan olumsuz etkilerine değineceğiz. Alkol iştah açar ve daha fazla yemenize neden olur. Alkol tüketimi arttıkça vücuttaki kalori kaynakları düşer.

Böylelikle vücut daha fazla kalori alma eğilimi gösterir. Bu da sizin daha fazla egzersiz yapmanız gerektiği ve yemenizi daha aza indirmeniz gerektiği anlamına gelir. Alkolü bırakırsanız bu süreci daha rahat sürdüreceğinizi gözlemleyeceksiniz.

13. Yanınızda Atıştırmalık Gıdalar Bulundurun

Sağlıklı ve Kalıcı Zayıflamanın Yolları

Atıştırmalık deyince çoğumuzun aklına cips, çikolata gelir ancak sağlıklı beslenmek veya kilo vermek istiyorsanız hayatınızdan bunları çıkarmanız yerlerine proteini ve lifi yüksek gıdaları koymanız gerekir.

Kuru yemişli yoğurtlar ve kuru meyveler gibi atıştırmalıklar ara öğünlerinizin en büyük kurtarıcısı olacaktır. Üstelik evinizde kendinizin yapacağı fit tatlılar ya da atıştırmalıklar da kilo verme sürecinde size yardımcı olacaktır.

14. Kendinize Hedef Koyun

Sağlıklı ve Kalıcı Zayıflamanın Yolları

‘İnanmak başarmanın yarısı’ ise kilo vermenin yarısı da ‘hedef koymaktır’. Öncelikle en sağlıklı olacak şekilde kaç kilo vermeniz gerektiğini belirleyin. Egzersizlerinizi günlük ve haftalık olarak planlayın. Aynı şekilde beslenmeniz için de bir takvim oluşturun. Bu hazırladığınız planlar sizi hedeflediğiniz yolda kamçılayacak en büyük etkenler olacaktır.

15. Stresten Uzak Durun

Sağlıklı ve Kalıcı Zayıflamanın Yolları

Stresten sürekli yemek… Bu tabiri hayatınızın bir döneminde kullanmış ya da çevrenizden duymuşsunuzdur. Stres sizi aşırı yemek ya da tatlı yemeye yönlendirebilir. Bu nedenle stresten uzak durmanın ya da azaltmanın yollarını aramalısınız.

Spor yapmak, müzik dinlemek, yoga yapmak, yürüyüşe çıkmak, hobi edinmek, arkadaşlarınızla sohbet etmek gibi sizi rahatlatacak yollar aramalısınız.

Hızlı Kilo Verdiren 3 Diyet Listesi

Hızlı zayıflama konusunda yardımcı olacak en etkin yollardan bir tanesi de diyet programlarıdır. Özellikle kısa zaman içerisinde kilo verilmesi gereken durumlarda oldukça etkileyici zayıflama diyeti programları uygulanmaktadır. Bizler de yazımızın bu bölümünde sizler için çok hızlı zayıflamanıza imkan sağlayacak etkileyici 3 diyet programının ana hatlarından kısaca bahsettik.

1. Dukan Diyeti

Zayıflatan Diyet Çeşitleri

Dünyaca ünlü bilim insanı Dr. Pierre Dukan’ın tüm dünyada uygulanan ve genel olarak protein ağırlıklı yürütülen bir zayıflama diyeti programıdır. Genel olarak, Dukan diyeti 3 ayrı evreden oluşmaktadır. Bun aşamaların evreleri ise şunlardan oluşmaktadır.

Birinci Aşama: Yüksek miktarda protein tüketimi.

İkinci Aşama: Gerçek kilo kaybının yaşanmaya başlaması.

Üçüncü Aşama: Verilen kiloların kalıcı olması.

2. Karatay Diyeti

Zayıflatan Diyet Çeşitleri

Türkiye’nin en tanınmış doktorlarından olan ve genel olarak televizyonlarda zayıflama yöntemleri hakkında konuşan Canan Karatay’ın diyet listesi son yılların en çok denenen ve başarı elde edilen diyetleri arasında yer alıyor.

Diyetin en önemli iki noktası yer alıyor. Bunlardan ilki, gün içerisinde tok kalma süresinin artması ve yenilecek besinlerin küçük porsiyonlar halinde yavaşça tüketilmesi. Karatay diyeti menüsünde haftalık program uygulanmaktadır.

Sabah Diyet Menüsü;

  • 2 adet yumurtalı omlet
  • 5-10 adet arası zeytin
  • 1-3 dilim beyaz peynir
  • Ceviz ya da fındık

Öğle Diyet Menüsü;

  • 1 bardak ayran
  • Sebze yemekleri (zeytinyağlı)
  • Meyve, fındık, ceviz

Akşam Diyet Menüsü

  • 1 kase yoğurt
  • Tavuk eti ya da Izgara Tavuk
  • Zeytinyağlı Salata

3. İsveç Diyeti

Zayıflatan Diyet Çeşitleri

Dünyanın en önemli kurumları listesinde yer alan Amerikan Kalp Vakfı tarafından özellikle kalp hastalarının kısa sürede kilo vermesi için uyguladığı bir diyet sistemi. Kilolu insan metabolizmasını büyük oranda değiştiren ve verilen kiloların kalıcı olmasını sağlayan İsveç diyetinin en önemli özelliği 2-3 hafta içerisinde diyete bağlı kalanlara 7-15 kilo arasında değişim göstermesidir.

Diyetin 13 günden uzun sürmesi tavsiye edilmezken, yeni bir diyet programını başlatmak için de 3 ay gibi bir süre geçmesi gerekmektedir.

İsveç Diyeti’nin 13 günlük programının ilk iki günü aşağıdaki gibidir;

1. Gün

Sabah : 1 fincan kahve, 1 adet kesme şeker

Öğle : 2 adet katı yumurta, 1 adet domates, 1 porsiyon haşlanmış ıspanak

Akşam : 1 adet (200 gr) biftek, yeşil salata (limonlu ve zeytinyağlı)

2. Gün

Sabah : 1 fincan kahve, 1 adet kesme şeker

Öğle : 100 gr yoğurt, 1 dilim salam

Akşam : 1 adet (200 gr) biftek, yeşil salata (limonlu ve zeytinyağlı), 1 adet meyve

Doğal zayıflamanın en iyi yolu nedir?

Öncelikle zayıflamak isteyen insanların kaç kilo olduklarını kafalarında silmesi gerekmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken şey, kilonun ne kadarının yağ olduğudur. Spor yaparak kilo verebilirsiniz ama yanlış bir planlama yüzünden kaslarınızın erimesini kilo vermek zannedebilirsiniz.

Kesinlikle ama kesinlikle aldığınız kalori miktarı verdiğiniz kalori miktarından az olmalıdır. Doğal yollarla hızlı kilo vermek için yapabileceğiniz temel faktörler arasında evde ve dışarıda etkili aerobik hareketlerde bulunma, size kilo aldıran yeme alışkanlığı değiştirme ve vücutta yer alan kaloriyi yakmak için direnç antrenmanı metodlarını uygulamayı denemelisiniz.

Başkasının diyet programyla zayıflanır mı?

Diyet programlarının hepsi kişiye özel olarak hazırlanmaktadır. Tedaviye başlamadan önce doktor tarafından muayene edilen hastaların metabolizma hızı, yağ oranı ve egzersiz hareketleri özel olarak belirlenir. Sizlerin metabolizma hızı ve yağ oranları aynı olmayacağından başka birisine yazılmış sağlık, diyet programı aynı etkiyi göstermeyecektir.

Kilonun yağ olup olmaması önemli mi?

Bu konu hakkında bir örnek vermek gerekirse; spor salonuna gittiniz ve dümdüz karın bölgesine sahip spor hocanız ile ayrı tartıya çıktınız. Bir baktınız hocanızın kilosu sizden daha fazla ama sizin vücudunuz sarkık düzensiz şişik ve kilolu gösteriyor.

Sizde ki kilonun sebebi yağ ancak hocanızın ki kas… siz kilo vermek istediğinizde yağlar yerine bir de kaslarınızı eritirseniz sizin görüntünüzde hiçbir değişiklik olmayacaktır. Bu yüzden kilo vermede asıl amaç fazla yağlardan kurtulmaktır.

Kilo vermek için kardiyo ile ağırlık çalışmak etkili mi?

Her şeyin fazlası zarar cümlesinde yola çıkacak olursak, zayıflama yöntemlerinin en başında gelen kardiyo programını düzenli olarak gerçekleştirmelisiniz. Bunun yanında ağırlık antrenmanı yapabilirsiniz ancak ağırlık programınız kesinlikle çok düşük seviyede olmalıdır. Bu hem kas kaybını engeller hem de kardiyoya katkı sağlar. Unutmayın! Ağırlık çalışması düşük sevide olmalı.

Doğal yollarla zayıflama mümkün mü?

Kilo vermekte zorlanan, hiçbir zaman kilo veremeyeceğini düşünen insanlar, çoğu zaman sağdan soldan duydukları ilaçları kullanarak zayıflamaya çalışıyor. Ancak, kilo vermek için vücudumuza daha fazla zarar verme potansiyeli olan bu ilaçları kullanmadan doğal yollarla zayıflamak mümkün.

Spor yaparak, düzenli beslenerek, yediklerinize dikkat ederek, un şeker ve tuzu hayatınızdan çıkararak ve abur cubur ile karın doyurmamak sizlerin en kısa sürede sağlıklı ve doğal bir şekilde kilo vermenize katkı sağlayacaktır. Unutmayın! Önemli olan ne kadar dirençli olduğunuz.

Hızlı kilo vermek için vücuttaki yağı yakmanın önemi nedir?

Kilo verme işleminin ilk aşaması aslında vücutta fazlalık olarak yer edinmiş yağların yakılması işlemidir. Yani kilo vermeye başladığınızda ilk olarak sağlıksız ve hareketsiz beslenme sonrasında aldığınız ve biriktirdiğiniz yağları yakmaya başlarsınız. Bu yüzden kalıcı kilo verme yöntemlerini uygularken kesinlikle yağ yakıcı besinleri tüketmeye ve yağ yakıcı egzersizleri yapmaya özen gösterin.

Hızlı ve kalıcı zayıflama için metabolizma hızlandırıcı yöntemler nelerdir?

İnsanın metabolizma hızı ile kilo verme hızlı yani zayıflama ise doğru orantılıdır. Yani, vücut metabolizma hızını ne kadar yüksek olursa, kilo verme aşamasındaki hız da en az o kadar yüksektir.

Özellikle hızlı ve kalıcı kilo vermek isteyenler, metabolizma hızlandırıcı hareketler yapmalı. Aynı zamanda metabolizma hızlandırıcı (su, protein, lifli yiyecekler, yeşil çay vb.) Besinlerde tüketilmelidir.

Kilo verme aşamasında hangi yemekleri yemekten kaçınmalıyız?

Her kilolu insan aslında kendisine nelerin kilo aldırdığını bilir. “ben su içiyorum o bile kilo aldırıyor” diyenleri ciddiye almayın. İnsanlar kedisine kilo aldırdığını bildiği halde o besinleri tüketmeye devam ettiği için bir türlü zayıflama işlevini gerçekleştiremez.

Kızartma türü besinler, yağlı süt ve süt ürünler, kırmızı et, un ve unlu mamulleri, şeker içeren içecekler, şekerli gıdaları tüketmekten kaçının.

Vücudun sadece belli bir bölgesinde bulunan yağları eritebilir miyiz?

Kesinlikle hayır. Hiçbir antrenman, diyet ya da beslenme programı %100 olacak şekilde seçilen belli bir bölgenin yap oranını direkt olarak düşürmez. İnsan vücudu almak istediği enerjiyi gerek duyduğu anda herhangi bir bölgeden tedarik eder.

Örnek vermek gerekirse, vücut ilk olarak gereksiz bölgelerdeki yağlardan kurtulmaya odaklanır. Sonrasında ise göğüs ve yukarısı bölümlerde sırasıyla yağ kaybı yaşanır. Kadınların kalça bölgesinde ve bacaklarda nedeni ise gerçekleşmesi muhtemel hamilelik sürecinde bölgede yeterince enerji oluşmasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum