Karatay Diyeti & Canan Karatay Diyeti Listesi

Son dönemde ekranlarda kendine sıkça yer bulan Canan Karatay’ın diyeti olarak bilinen “Karatay Diyeti Listesi” birçok kişi tarafından kullanılmaktadır.
Karatay Diyeti & Canan Karatay Diyeti Listesi

Canan Karatay Diyeti Nedir?

Canan Karatay tarafından hazırlanan ve Karatay diyetini yapanlar tarafından güzel şekilde yorumlanan bu diyet oldukça popüler olmaya başladı. Canan Karatay diyeti listesinin en önemli özelliklerinin başında, diyeti yapan kişinin uzunu süre tok tutulması ve verilen kilonun bir daha alınmaması gelir.

Karatay Diyeti Listesi

Canan Karatay diyeti yapanlar, birçok mecrada diyet hakkında yorumlar yapmış ve diyet sayesinde fazla kilolardan kurtulduklarını belirtip, daha sağlıklı bir yaşam sürdüklerini belirmiştir.

Bunun yanı sıra Canan Karatay Diyeti yapanlar ve zayıflayanlar Canan Karatay programlara çıktığında kendisini mail yağmuruna tutmuştur. Peki Canan Karatay diyeti nasıl yapılır, Karatay diyetinde kaç öğün yer alır, Karatay Diyeti hangi besinlerden meydana gelir?

İşte, Canan Karatay diyet listesi;

Karatay Diyeti Kahvaltı Listesi

Karatay Diyeti & Canan Karatay Diyeti Listesi

Kahvaltı menüsünde 5 ile 15 arasında zeytin,

1-3 dilim arası beyaz peynir,

Tok tutmak amacıyla ceviz ya da fındık,

1 tane haşlanmış yumurta ya da 2 adetten yapılmış yumurtalı omlet tüketilebilir.

Karatay Diyeti Öğle Yemeği Listesi

Karatay Diyeti & Canan Karatay Diyeti Listesi

Karatay diyetinin öğle menüsünde 1 su bardağı ayran,

Zeytinyağlı sebze yemekleri,

Salata (Zeytinyağlı),

Bu menü içerisinde çok aç değilseniz birer porsiyon meyve ya da fındık, ceviz tüketebilirsiniz.

Karatay Diyeti Akşam Yemeği Listesi

Karatay Diyeti & Canan Karatay Diyeti Listesi

Karatay diyetinin akşam menüsünde 1 kase yoğurt,

Tavuk eti ya da ızgara tavuk (aşırıya kaçmamak şartıyla kırmızı et),

Zeytinyağlı salata tüketilmelidir.

Karatay Diyeti Yapanlar Nasıl Yapmalıdır?

Karatay diyetin yapanlar aşağıda yer alan maddele dikkat etmelidir. İşte, Canan Karatay Diyetinde yapılması gerekenler…

Günde 8-10 barda su içilmelidir. Karatay diyeti yapanlar ortalama 40-60 dakika yürüyüş yapmalıdır. Alkollü ve gazlı içecekler içilmemelidir. Sirke oranı yüksek olan ve tuz oranı düşük olan yiyecekler tercih edilmelidir.

Karatay Diyeti & Canan Karatay Diyeti Listesi

Yemekler düşük seviyede ve uzunu uzun pişirilmelidir. Kesinlikle akşamları saat 20.00’den sonra yemek yenmemelidir. Öğün araları yapılmak isteniyorsa limonlu su ya da ayran tercih edilmelidir. Kahvaltı diyetini yaparken oldukça dikkat edilmelidir. Çünkü en önemli öğündür.

Kesinlikle ekmek, patates ya da pirinç kullanılmamalıdır. Ekmek yerine ceviz, fındık gibi kuruyemiş çeşitleri kullanılabilir. Günde sadece ama sadece bir porsiyon meyve tüketimi gerçekleştirilmelidir.

Sabah kahvaltısında haşlama yumurta ve ceviz-fındık yenmeli, akşam yemeğinde ise ızgara ve fırında pişirme yapılmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kan Grubu Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır?Akdeniz Diyeti Listesi
Alkali Diyeti Nedir? Alkali Diyet ListesiZayıflamak İçin Sağlıklı Diyet Seçenekleri

Karatay diyeti ile 1 ayda kaç kilo verilir?

Canan Karatay diyeti yapanların en çok merak ettiği konuların başında “Karatay diyeti haftada kaç kilo verdiriyor?” sorusu gelmektedir. Karatay diyetini yapanlar, diyet sayesinde 2 haftada ortalama 5 kilo verdiklerini belirtmektedir. 1 ayda ortalama 10 kilo vermek mümkündür.

Karatay diyetinde neler yasak?

Karat diyetinde yasak olan bazı besinler vardır. Bu besinler kesinlikle tüketilmemelidir. Yasak olan besinler arasında; ekmek vb. Tahıl ürünleri, şeker, karpuz, kavun, üzüm, patates, pirinç, muz, margarin, alkol, asitli içecek, şekerli ve meyveli yoğurtlar yer alır.

Karatay diyeti nasıl yapılır?

Karatay diyetinde yemekler uzun sürede ve düşük ısıda pişer. Öğün aralarında en az 5 saat olmak zorundadır. Karatay diyetinde gün içerisinde 2 öğün tüketilir. 2 öğünle çok zorlanan kişiler uzman kontrolünde 3 öğün listesine geçiş yapabilir.

Karatay diyeti ne yenir ne yenmez?

Karatay diyetinde glisemik indeksi yüksek karbonhidrat tüketmemesi gerekir. Pilav, patates, ekmek gibi besinler yasaktır. Özellikle kahvaltıda ekmek yerine fındık, badem gibi kuruyemişler tüketilmelidir. Salatalarda ve yemeklerde ayçiçeği yağı yerine zeytinyağı tercih edilmelidir.

Karatay günde kaç öğün?

Dr. Canan Karatay, kendi diyetinde 2 öğüne yer vermiştir. İki öğünün arasında mutlaka 5 saat olmalıdır. Sabah kahvaltısı en verimli şekilde geçirilmelidir. Karatay diyeti ile kısa sürede kilo vermek mümkündür.

Canan Karatay ile nasıl zayıflanır?

Canan Karatay'ın vermiş olduğu diyet programı ile kısa sürede zayıflamak mümkündür. Bunun için günde 8 ile 10 bardak arasında su içilmeli, her gün 40 ile 60 dakika arasında yürüyüş yapılmalı, hazır, alkollü, asitli içeceklerden uzak durmalı, sirke oranı yüksek, tuz oranı düşük olan turşular tüketmeli, ekmeğe elinizi sürmemelisiniz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum