Alkali Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır? Alkali Diyeti Listesi

Son dönemlerde adını sıkça duyduğumuz kadınlar tarafından özellikle fazla tercih edilen alkali diyeti konusunu bu içerikte sizler için derledik.
Alkali Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır? Alkali Diyeti Listesi

Alkali Diyeti Nedir?

Alkali diyeti, birçok uzman tarafından zayıflamak için önerilen diyetlerden bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Kadınların rağbet göstermesinin sebebi ise birçok ünlü Hollywood yıldızının bu yöntemle kilo vermesi ve fit bir görüntüye sahip olmasıdır. 

Alkali diyet listesi sayesinde, asit-baz dengesini ölçüde tutarak vücudumuzdaki PH değerinin asit yönü alkali yönüne çevrilir.  Alkali diyetinde kahvaltıda ve öğle yemeğinde yer alan besinlerin hepsini doyana kadar yiyebilirsiniz. Diyeti yapanların dikkat etmesi gereken en önemli konu ise akşam saat 20.00'den sonra kesinlikle herhangi şey yemeyecek olmasıdır.

Alkali Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır? Alkali Diyeti Listesi

Bazı gıdaları fazla tükettiğimiz zaman PH dengesi asidik oluyor ve sonuçta bazı sağlık problemleri ile karşılaşılabiliyor. Vücuttaki asit oranını arttıran besinler, balık, şeker, endüstriyel ürünler, alkol, kahve ve beyaz pirinç gibi rafine tahıllardır.

Vücuttaki asit oranı artınca metabolizma yavaşlıyor, yorgunluk açığa çıkıyor, bağırsak florasında ki denge bozuluyor. Bu noktada asit - baz dengesine önem veren ve bu dengeyi sağlayan alkali diyetini uygulayan kişiler toksinlerinden arınıp, sindirim problemlerinden kurtulmuş ve sağlıklı bir bünyeye sahip olmuş oluyor.

Alkali Diyeti Listesi ve Ürünler

Alkali diyeti genel olarak sabah kahvaltısında kullanılan bir diyettir. Bu yüzden de yer alan diyet listesi ürünleri sabah kahvaltısına uygun olarak belirlenmiştir.

Alkali Diyeti Sabah Kahvaltısı

Lor peyniri, salatalık ve diğer yeşillikler. Limon ve soğuk sıkım zeytinyağı ekleyerek gün içinde sarı ve kırmızı sebzeler rahatça yenebilir. Siyah tuzsuz zeytin, 4 yumurta beyazı ve 1 sarısıyla omlet veya haşlama, az miktarda tereyağı. Keçi, koyun peyniri türleri tercih edilebilir.

Alkali Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır? Alkali Diyeti Listesi

Bir avokado, limonla (mayonez veya başka sos kullanılmamalı), 2 dilim glutensiz ekmek, az miktarda üzüm pekmezi ve tahin, yeşil çay ve bitki çayları tüketilebilir.

Badem protein, yağ, kalsiyum içeriği ve yüksek alkali özellikleriyle diğer kuruyemişlerden üstündür. Sütünü yapmak zor gelirse, bir avuç çiğ badem tüketilebilir. Haftada birer gün ceviz ve fındık da kahvaltıya eklenmelidir.

Alkali Diyeti Öğle Yemeği

Her türlü çiğ sebze, salata haşlama, buharda pişmiş tüm sebzeler, tüm çorbalar, her çeşit zeytinyağlı sebze yemeği, baklagillerin hepsi, balık türlerinin hepsi, ızgara tavuk ya da hindi eti tüketilebilir.

Alkali Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır? Alkali Diyeti Listesi

Salatalarda sos olarak sadece limon, zeytinyağı ve elma sirkesi kullanılmalıdır.

Kahverengi kabuklu pirinç pilavı, kabuklarıyla haşlanmış patates, varsa tatlı patates, glutensiz undan makarna, pizza, 2 dilim glutensiz ekmek tüketilebilecek besinler arasındadır.

Yemeklere bolca kırmızı biber ekilmelidir. Kızarmış besinler tüketilmemeli, mikrodalgada pişmiş, ısıtılmış besinler tercih edilmeli, himalaya tuzu önerilmekte. Restoranlardaki sofra tuzu kullanılmamalıdır.

Alkali Diyeti Menüsü ve Pişirilme Şekli

Normal bir alkali menüsünde asidik ve alkalik besinler eşit oranda bulunmak zorundadır. Aslında hiçbir besini yemeyeceğiz, mutfağımıza girmeyecek diye bir şey yok sadece buradaki kritik nokta pişirme yöntemi.

Alkali Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır? Alkali Diyeti Listesi

Kızartmalar ve yağlı şekilde yapılmış yiyecekler alkali diyetinde bulunmuyor. Alkali diyetinde pişirilecek yiyeceklerin hepsi ya suda ya da buharda pişirilmek zorunda. Örneğin, kırmızı etin yanında buharda pişirilen ve üzerine zeytinyağı dökülmüş bir fasulye ya da patates yenebilir.

Örneğin makarna yemek istiyorsanız bunu alkali diyete uydurmak için yanında mutlaka fesleğenle tüketmelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kan Grubu Diyeti Nedir ve Nasıl Yapılır?Akdeniz Diyeti Listesi
Canan Karatay Diyeti ListesiZayıflamak İçin Sağlıklı Diyet Seçenekleri

Alkali diyeti nasıl yapılır?

Alkali diyetinin amacı et, süt, şeker, alkol, kafein, yapay, işlenmiş gıdaları tüketmekten kaçınmak, daha çok meyve sebze, kuruyemiş tüketerek vücudun pH seviyesini dengede tutmaktır. Alkali diyetini yapmak için yukarıdaki listeye göz atıp, ona göre beslenmelisiniz.

Alkali diyetinde ne yenir?

Alkali diyetinde bol bol taze meyve ve sebze tüketmelisiniz. Bunun yanı sıra herhangi bir karbonhidratlı besin tüketmek istiyorsanız yanında mutlaka sebze ya da meyve yemelisiniz. Kuruyemişte her gün tüketmeniz gereken besinler arasında.

Alkali diyetinde neler yasak?

Alkali diyetinde süt, et, şeker, kafein, işlenmiş gıdalar, alkol tüketmek kesinlikle yasaktır. Özellikle yağda yapılan kızartmalar hiçbir şekilde tüketmemelidir. Alkalide yapılan yiyeceklerin hepsi buharda pişirilmelidir.

Alkali beslenme zayıflatır mı?

Alkali beslenme tipi ile 1 ayda 7 kilo vermek mümkündür. Alkali diyetinin ana mantığı, vücutta yer alan pH değerinin asit yönünü alkali yönüne çevirmektir. Günümüzde tüketmiş olduğumuz kızartmalar, beyaz un, rafine gıdalar insan vücudunun pH değerini asit yönüne kaydırır.

Alkali yiyecekler nelerdir?

Alkali beslenmede tüketilmesi gereken gıdalar arasında; elma sirkesi, pazı, kereviz, mor lahana, pancar, brokoli, havuç, kereviz, pazı, arı poleni, karnabahar yer almaktadır. Alkali diyetinde sebze ağırlıklı beslenmek gerekir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.