İştahı Azaltmanın 10 Etkili Yolu

Aşırı kilo problemi her geçen gün yayılma gösteren bir sağlık sorunudur. İştahınızı azaltarak bu problemden kurtulabilirsiniz. İşte iştahı azaltma yolları;
İştahı Azaltmanın 10 Etkili Yolu

İştah Azaltma Yöntemleri

İnsanlar, kilo vermek için çeşitli diyetler yapmakta ve aç kalarak sağlıklarını daha da büyük tehlikelere açık hale getirmektedirler. Kilo vermek için tek çözüm diyet yapmak ve pahalı cerrahi operasyonlar değildir. Fazla kilolarınızdan kurtulmak için açlık hissini ortadan kaldırarak iştahınızı kapatabilirsiniz.

Kadınlar ve erkekler kilo vermek için iştahlarını azaltmak yerine masaj ve çeşitli ağrı veren prosesleri tercih etmektedirler. Ancak hekimler bu durumun zorluklarını bildiği için evde uygulanması kolay yöntemler sunuyor. 

İşte iştahınızı azaltacak yollar;

1. Kulağınıza Baskı Yapın

İştah Azaltma Yöntemleri

Açlık hissine kapıldığınızda kulağınızın orta kısmındaki şakakla kulak deliği arasındaki dik kısma hafifçe baskı yapın. Kulağınızın bu bölümüne uyguladığınız baskı iştahınızı azaltacak ve kilo vermenize yardımcı olacaktır.  

2. Karnınızı İçeri Çekin

İştah Azaltma Yöntemleri

İştah azaltma taktiklerinden bir diğeri de sandalyede dik bir şekilde oturup karnı içeri çekmektir. Bu hareket derin bir nefesin ardından karnınızın boşalması ve onu daha içeri çekmenizle yapılır. Karnınız içeri çekik pozisyonda yaklaşık 10-12 saniye kalmaya çalışın. Bu yöntemi 10 dakika boyunca uygularsanız açlığınızın yok olduğunu fark edeceksiniz. 

3. Tabağınızı Çok Doldurmayın

İştah Azaltma Yöntemleri

Yemek sırasında tabağınızın aşırı dolu olmamasına da özen gösterin çünkü tabağınızda fazla yiyecek olması sizi daha fazla yemek tüketmeye sevk eden psikolojik bir yönlendirme olarak karşınıza çıkabilir.

4. Meşgul Olun

İştah Azaltma Yöntemleri

Acıktığınızda bir şeylerle meşgul olmaya çalışın. Mesela çıkıp yürüyüş yapabilirsiniz veya vakit geçirmenize yardımcı olacak şeylerle meşgul olabilirsiniz. Gün içerisinde kendinizi çok meşgul ederseniz yemek günün hiçbir saatinde aklınıza gelmeyecektir. Bu sayede hem açlık hissinizi bastıracak hem de az yemek yemiş olacaksınız.

5. Açlığı Atıştırmalıklarla Bastırın

İştah Azaltma Yöntemleri

Bazen açlığınızı kraker, bisküvi, kuruyemiş gibi atıştırmalıklarla geçiştirmeye çalışın. Karnınız acıktığında ilk olarak yemek yemeyin, düşük kaloriye sahip atıştırmalıkları tüketerek açlık hissinizi az da olsa bastırın. Yemek vaktini olabildiğince geciktirmeye çalışın.

6. Zamanınızı Boş Geçirmeyin

İştah Azaltma Yöntemleri

İnsanlarla keyifli sohbetler edin ve kendinize boş zaman bırakmayın. Çevrenizde boş zamanı çok olan insanların genellikle yemeye daha fazla vakit ayırdıklarını ve kilolu olduklarını gözlemlemişsinizdir. 

7. Protein Ağırlıklı Beslenin

İştah Azaltma Yöntemleri

Sabah kahvaltısında protein ağırlıklı beslenin. Zaman ilerledikçe daha az acıkacak ve gün boyunca daha az yorulacaksınız. Sabahları 2 yumurta ve 2 dilim ekmek sizi uzun bir süre tok tutmaya yetebilir.

8. Yiyecekleri Uzak Yerlere Koyun

İştah Azaltma Yöntemleri

Yiyeceklerinizi ulaşması zor olan yerlere koyun. Eve yorgun geldikten sonra yiyeceklere ulaşmak sizin için zor olacaktır ve iştahınız kaçacaktır. Ayrıca su içerek açlığınızı yatıştırabilirsiniz. Aynı zamanda eve geldiğinizde kesinlikle dışardan yemek söylemeyin.

9. Yatmadan Önce Atıştırın

İştah Azaltma Yöntemleri

İyi uyumak ve yatmadan önce hafif bir şeyler yemek iştahınızın azalmasını sağlayacaktır. Uykunun insanları acıktırmadığı ve atıştırma hissi uyandırmadığı söylenmektedir. Yatmadan önce hafif yemekler yiyerek hem açlık hissinizi bastırabilir hem de daha rahat uyku uyuyabilirsiniz.

10. Bitki Çayı İçin

İştah Azaltma Yöntemleri

Yeşil çay, rahatlatıcı bitki çayları ve kahve içmek iştahınızı keser. Çaylar ve kahve günde iki kez tüketildiğinde iştahınız kaçırmaya yeter. Özellikle yeşil çayda antioksidan çok fazladır ve kilo vermekte bire birdir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Yazın Kilo Almamanızı Sağlayacak ÖnerilerKalıcı ve Hızlı Kilo Vermenin Püf Noktaları
Diyet Yapmadan Kilo Vermenizi Sağlayacak YollarFazla Kilolardan Kurtulmanın En Etkili Yolları
Kilo Verme Yöntemleri ve Kilo Verdiren DiyetlerÜnlülerin Kilo Verdikten Sonraki Değişimleri
Yedikçe Zayıflatan MeyvelerYedikçe Kilo Verdiren Yemekler

İştahı bıçak gibi ne keser?

İştahınızı bıçak gibi kesmek için ayvayı rendeleyin, 2 kaşık tarçınla karıştırın. Daha sonrasında bu kürü tüketin. Düşük kalorili bol lifli ayvanın içindeki bileşenler, tarçının gücüyle birleşince saatlerce tokluk hissetmenizi sağlar.

Çok iştah nasıl kesilir?

İştahınızı kesmenin en önemli yolu sık öğünlerden oluşan bir diyet listesi hazırlamaktır. Kendinizi aç hissettirmeyecek şekilde dengeli ve düzenli beslenmek iştahınızı kesecek, daha az yemenizi sağlayacaktır. Bunun için 3 ana öğüne 3 ara öğün ekleyebilirsiniz.

İştah kesen ilaç var mı?

Serotoninerjik ve katokolaminerjik yolla iştahı kesen ilaç Sibutramin'dir. Sibutramin Sağlık Bakanlığı tarafından yasaklanmış bir ilaçtır. Bu ilaç, beyindeki açlık merkezini etkiler, iştahı keser ve sindirim sistemindeki kasların çalışmasını hızlandırır. Son derece tehlikeli bir ilaçtır.

İştah nasıl oluşur?

Yeme hissi ve doyma hissi iki ayrı bölmeye ayrılır. Eğer karnınız açsa beyindeki açlık merkezi, toksa doyma kısmından oluşan merkez uyarılır. Uyarıldıktan sonra dahi yemek yerseniz bu durumda oburluk yaşanır. İştahı etkileyen en önemli nedenler arasında glikoz seviyesinin düşmesi yer alır. Kandaki şeker düşerse acıkma hissi yaşanır.

Zayıflamaya en çok ne yardımcı olur?

Bazı besinler kalori yakmayı kolaylaştırır. Baklagiller yüksek protein içerir, peynir doyurucudur, avokado tokluk hissi yaşatır, fındık sağlıklı yağ kaynağıdır, lahanagiller liften zengindir, somon balığı son derece sağlıklıdır, elma sirkesi kan şekerini dengeler.

Hangi bitki iştah keser?

Mate yaprağı bitkisi sayesinde zayıflayabilir, iştahınızı kesebilirsiniz. Vücuttan fazla suyun atılmasına yardımcı olan mate yaprağı bitkisi iştah kesici etkileri sayesinde tok tutar. Daha az yemek yemenizi sağlar.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.