Kalbe Ne İyi Gelir? Kalp Sağlığınıza İyi Gelen Kuruyemişler

Kalp ve damar fonksiyonlarının daha iyi çalışmasını sağlayacak olan kuruyemişleri içeriğimizde detaylıca inceledik. İşte kalp dostu kuruyemişler.
Kalbe Ne İyi Gelir? Kalp Sağlığınıza İyi Gelen Kuruyemişler

Sigara, yüksek kan yağları, şişmanlık, hareketsiz yaşantı, diyabet, hipertansiyon ve ailede kalp hastalığına yatkınlığın neden olduğu kalp rahatsızlıklarını kuruyemiş tüketerek tedavi edebilirsiniz. Kalp dostu kuruyemişlerden olan fındık, ceviz, badem, Antep fıstığı ve kabak çekirdeğini tüketerek daha sağlıklı bir yaşam sürebilirsiniz.

Kalbe İyi Gelen Kuruyemişler Listesi

SıraBitkiEtkisi
1CevizKolestrol Seviyesini Dengeler
2BademMide Asidini Dengeler
3Antep FıstığıTahrişe Karşı Koruma Sağlar
4FındıkRahatlatır
5Kabak ÇekirdeğiGaz ve Şişkinliği Giderir

İşte kalbe iyi gelen kuruyemişler...

1. Ceviz

kalp dostu kuruyemişler

Ceviz sağlığımız için oldukça değerli bir besin kaynağıdır. Yapılan araştırmalar sonucu cevizin insana kilo aldırmadığı ve kolesterol seviyesini de dengelediği görülmüştür. Ceviz kalbimizin ihtiyacı olan omega-3 yağ asitlerini bol miktarda içerdiği için kolesterol seviyemizi de olumlu yönde etkiliyor. Günde yiyeceğimiz 7 adet ceviz; 190 kalori, 2.5 gram omega-3 yaş asidi, 4 gram protein ve 2 gram lif içeriyor.

2. Badem

kalp dostu kuruyemişler

Günde yiyebileceğimiz 23 adet badem, E vitamini ihtiyacımızın 1/3’ünü karşılıyor. E vitaminleri vücudumuzda bulunan zararlı hücrelere karşı koruma direncimizi artırıyor. Yiyeceğiniz 23 adet badem; 160 kalori, 6 gram protein, 3 gram lif içerir, günlük magnezyum ihtiyacının %20’sini, E vitamini ihtiyacının ise %33’ünü karşılar.

3. Antep Fıstığı

kalp dostu kuruyemişler

Türkiye’de bol miktarda yetişen ve sağlık açısından oldukça faydalı olan Antep fıstığı, kalp sağlığı açısından çok önemlidir. Yapılan araştırmalara göre Antep fıstığı kötü kolestrol seviyesini düşürerek kalbi korumaktadır. Ayrıca içeriğindeki antioksidanlar ve doymamış yağ asitleri sayesinde kalbin fonksiyonlarını düzenler. Böylece kalbiniz daha sağlıklı şekilde çalışır.

Her gün düzenli olarak tüketilen bir avuç Antep fıstığı, cilt hastalıkları, saç dökülmeleri, kalp ve damar hastalıkları gibi birçok sorunu ortadan kaldırıyor. Vücut üzerinde birçok faydaya sahip olan bu kuruyemiş, lutein ve zeaksantin içermesinden dolayı gözler için de oldukça faydalıdır.

4. Fındık

kalp dostu kuruyemişler

Hücrelerin yenilenmesi için gerekli olan fındık B vitaminini bol miktarda içeriyor. Alzheimer, kalp hastalıkları, kanser ve doğum eksiklikleri gibi bir çok soruna karşı oldukça yararlı bir besin olan fındık fındık aynı zamanda kan damarlarını rahatlatır. Bu sayede kalp basıncınız düzenlenir ve fonksiyonlar daha etkili bir şekilde çalışmaya başlar.

5. Kabak Çekirdeği

kalp dostu kuruyemişler

Kalp dostu olan bir diğer kuruyemiş ise kabak çekirdeğidir. Bu kuruyemiş magnezyum minerali bakımından zengin içeriğe sahiptir. Bu yüzden kabak çekirdeğini her gün yarım çay bardağı kadar tüketirseniz tüm magnezyum ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Böylece kan damarı fonksiyonları iyileşir ve daha iyi çalışmaya başlar.

Yoğun miktarda magnezyum içermesi sayesinde tansiyonunuza da iyi gelen bu kuruyemiş, vücudun fizyolojik fonksiyonlarının doğru çalışmasına destek oluyor. Bu sayede kalp krizi ve felç gibi durumların yaşanmasının önüne geçiliyor.


İlginizi Çekebilir
Damarları Temizleyen BesinlerKalp Çarpıntısına İyi Gelen Besinler

Kalbe hangi kuruyemiş iyi gelir?

Kalp dostu olan kuruyemişler badem, ceviz, fındık, kabak çekirdeği ve keten tohumudur. Bu kuruyemişler Omega 3 bakımından zengin içeriğe sahip olmaları sayesinde kalbin ve damarların işlevini iyileştirmede önemli rol oynamaktadır.

Kalp hastalarına hangi meyve iyi gelir?

Kalp hastalarına ahududu, çilek ve böğürtlen gibi meyveler iyi gelmektedir. Bu meyveler içerdiği zengin lif ve biyoaktif bileşikler sayesinde kalbin daha sağlıklı çalışmasına destek olmaktadır. Ayrıca bu meyvelere renk veren bileşikler kalp basıncını dengelemektedir. Bu da damar sağlığının korunmasında önemli etkiye sahiptir.

Kalp hastaları kuruyemiş yiyebilir mi?

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre düzenli olarak kuruyemiş tüketimi kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini yüzde 25 oranında azaltıyor. Dolayısıyla kuruyemiş tüketimini hayatımızın bir parçası haline getirmemiz gerekiyor. Haftada en az iki kere fındık, ceviz, badem, kaju, Antep fıstığı ve yer fıstığı tüketirseniz çok daha sağlıklı bir yaşam sürersiniz.

Kalbin en iyi dostu nedir?

Kalp dostu besinler soğan, sarımsak, ıspanak, fındık, pirinç, domates, elma, greyfurt, zeytinyağı ve fasulyedir. Bu besinleri tüketirseniz kalp damar hastalıklarına yakalanma riskiniz azalır. Ayrıca doymuş yağlar yerine zeytinyağı tüketimi yaparsanız kanınızdaki kolestrol miktarının azalacağını söyleyebiliriz. Bu da kan basıncını düzene sokuyor. 

Kalp hastaları hangi sebzeleri yiyebilir?

Havuç, kırmızı biber, tatlı patates, ıspanak, brokoli, kuru fasulye, roka, pazı ve lahana kalp dostu olan besinlerdendir. Bu besinleri tüketerek kalbinizin işlevlerinin iyileşmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu besinlerin kalp hastalığı oluşumu riskini düşürdüğünü belirtelim.

Kalbi ne güçlendirir?

Kalbi güçlendiren besinler sarımsak, kuru fasulye, nohut, mercimek, yeşil çay, elma, ıspanak, domates, fındık, ceviz ve bademdir. Bu besinleri tüketerek kalp ve damar fonksiyonlarınızın daha etkili çalışmasını sağlayabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.