Damarları Temizleyen Yiyecekler, Bitkiler ve İlaçlar

Damar tıkanıklığına iyi gelen besinleri, yiyecekleri, meyveleri, otları, bitkileri, kuruyemişleri ve ilaçları içeriğimizde detaylıca inceledik.
Damarları Temizleyen Yiyecekler, Bitkiler ve İlaçlar

Damarları Temizleyen Besinler

Damar tıkanıklığına ne iyi gelir sorusunu kalp hastaları çok fazla sormaktadır. Özellikle genetik yatkınlığı olan kişilerde meydana gelen damar tıkanıklığı, yüksek kolestrol, şeker hastalığı, yüksek tansiyon, obezite, sigara kullanımı ve hareketsiz yaşamdan dolayı da karşımıza çıkabilir.

Damar tıkanıklığını gidermek için yiyecekleri, bitkileri, bitki çaylarını, kuruyemişleri, ilaçları ve meyveleri kullanabilirsiniz. Damarları temizlemek için yiyeceklerden domates, bitkilerden sarımsak, bitki çaylarından zencefil çayı, kuruyemişlerden ceviz, ilaçlardan aspirin, meyvelerden ise narı sizlere öneriyoruz.

Damarlara İyi Gelen Yiyecekler

Damarları Temizleyen Besinler

Damarları temizleyen yiyecekler sarımsak, fındık, ceviz, badem, domates, elma, ıspanak, kuru fasulye, nohut, mercimek, kuşkonmaz, yulaf ezmesi ve balıktır. Bu yiyecekleri tüketerek damarlarınızı temizleyebilirsiniz.

Yukarıda saymış olduğumuz besinleri düzenli olarak öğünlerinizde tüketmeniz durumunda damarlarınızın temizleneceğini söyleyebiliriz. Kalp dostu olan bu yiyecekler kısa süre içerisinde damar tıkanıklığı problemini ortadan kaldırmaktadır.

Damarları Temizleyen Bitkiler

Damarları Temizleyen Besinler

Damarları temizleyen bitkiler sarımsak, zerdeçal, kekik, zencefil, kızılcık, çuha çiçeği, yaban mersini ve keşişkülahıdır. Bu bitkileri öğünlerinizde ya da yanında tüketerek damarlarınızdaki tıkanıklığı açabilirsiniz.

Doğanın sunmuş olduğu mucizelerden olan bitkiler, her derdimize deva olduğu gibi damar tıkanıklığı problemini de çözüyor. Kür şeklinde ya da yemeklerinizle beraber düzenli olarak bu bitkileri tüketmeniz durumunda damarlarınız tertemiz olur. Bu sayede kalbiniz düzenli olarak çalışmaya devam eder.

Damar Tıkanıklığına İyi Gelen Bitki Çayları

Damarları Temizleyen Besinler

Zencefil, zerdeçal, melisa, ananas, çuha çiçeği ve yeşil çay damar tıkanıklığı problemi için tüketebileceğiniz bitki çaylarındandır. Bu çayları tüketerek damarlarınızı temizleyebilirsiniz.

Yukarıda saymış olduğumuz bitki çaylarını tüketerek damarlarınızdaki tıkanıklığı açabilirsiniz. Tek yapmanız gereken bu bitki çaylarını düzenli olarak tüketmektir. Böylece hem kalp dostu olan bu çaylar sayesinde damarlarınız temizlenir hem de vücudunuza birçok farklı olumlu etkide bulunur. 

Sindirim sistemini düzenleyerek mide rahatsızlıklarına karşı koruma sağlayan bitki çayları, solunum yollarını da açmaktadır. Bu sayede daha rahat bir şekilde nefes alabilir ve kaliteli bir yaşam sürebilirsiniz.

Damarları Temizleyen Kuruyemişler

Damarları Temizleyen Besinler

Damarlara iyi gelen kuruyemişler fındık, ceviz ve bademdir. Mineral ve vitamin bakımından zengin içeriğe sahip olan kuruyemişler, bu sayede vücudunuza etkide bulunarak damarlarınızın temizlenmesini sağlıyor.

Vazgeçilmezlerimizden birisi olan kuruyemişler de damarları temizleme özelliğine sahiptir. Fındık, ceviz ya da badem üçlüsünden birisini tüketmeniz durumunda damarlarınız temizlenmeye başlayacaktır. Düzenli olarak tüketmeniz halinde ise etkisini kısa sürede gösterecektir.

İlginizi Çekebilir
Kalp Dostu Kuruyemişler

Damarlara İyi Gelen İlaçlar

Damarları Temizleyen Besinler

Damar tıkanıklığı için kan sulandırıcı ilaç (aspirin) ve damar genişletici (Pletal) ilaçları kullanılmaktadır. Oldukça etkili olan bu ilaçlar kısa süre içerisinde rahatsızlığınızı ortadan kaldıracaktır.

Doktorunuzun onayıyla kullanmanız gereken bu ilaçlar, özel formüle edilmiş olması sayesinde anında etkisini gösteriyor. Böylece oldukça büyük problemlere sebebiyet verebilen damar tıkanıklığı problemini kısa süre içerisinde çözüme kavuşturuyoruz.

Düzenli ve doktorunuzun dediği şekilde kullanmanız gereken bu ilaçlar kalp dostudur. Bu sayede herhangi bir şekilde kalbinize zarar vermez. Ayrıca bu ilaçların düzenli bir şekilde alınması gerektiğini söyleyelim.

Damarları Temizleyen Meyveler

Damarları Temizleyen Besinler

Damarlara iyi gelen meyveler yaban mersini, kızılcık, çilek, ahududu, nar, elma, avokado ve açai üzümüdür. Bu besinleri tüketerek damarlarınızı ve kalbinizi koruyabilirsiniz.

Bazı meyveler bulunuyor ki hem tadı güzel hem de faydaları. Yukarıda saymış olduğumuz meyveler bu tanıma uymaktadır. Vücut üzerinde birçok faydaya sahip olan meyveler, tüm bunların yanında damarlara da iyi gelmektedir.

Damarların temizlenmesine yardımcı olan meyveler, kısa süre içerisinde tıkanıklığı gidermenize yardımcı olacak. Düzenli olarak tüketilmesi durumunda kalp ve damar sağlığınızı olumlu yönde etkileyen bu gıdaları dilediğiniz kadar tüketebilirsiniz.


İlginizi Çekebilir
Kalp Çarpıntısına İyi Gelen BesinlerDamar Sertliği Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Damarları temizleyen besinler nelerdir?

Damarları temizleyen besinler zeytinyağı, yeşil çay, brokoli, zerdeçal, nar, yulaf, tarçın, badem ve çilektir. Bu besinleri tüketerek damarlarınızdaki tıkanıklığı ortadan kaldırabilirsiniz.

Vücuttaki damarları ne açar?

Vücudunuzdaki damarları açmak için zencefil, zerdeçal, sarımsak, yaban mersini ve keşişkülahını kullanabilirsiniz. Bu besinler kalp dostu oldukları gibi iyi bir damar açıcılardır.

Damarları en iyi ne açar?

Damar tıkanıklığını gidermek için damar açıcı yiyecekleri ve bitkileri tüketmeniz gerekiyor. Kepekli tahıl, fasulye ve yulaf ezmesi damar açıcı etkileri sayesinde öne çıkmaktadır. Bu besinlerin tüketimini arttırırsanız damarlarınızı hızlı bir şekilde açabilirsiniz.

Limon suyu damarları temizler mi?

Böbrek taşını, safra taşını, pankreas taşını ve kalsiyum birikimlerini eriten limon suyu, damarları da temizlemektedir. Limon suyunu damarlarınızdaki tıkanıklığı açmak için kullanabilirsiniz.

Damarları en hızlı ne temizler?

Zerdeçal bitkisinin damar açıcı özelliğe sahip olduğunu içeriğimizde belirtmiştik. Damar temizliğindeki en etkili baharatlardan olan zerdeçal, damar sertliğini önlemekle kalmıyor aynı zamanda yağ depolanmasını engelliyor. Bu sayede damar tıkanıklığı probleminden kurtulursunuz. Damarlardaki baskıyı azaltan kuşkonmaz ise kan akışını hızlandırır. Bu da damarların kısa süre içerisinde temizlenmesine olanak sağlar.

Damar tıkanıklığı olan ne yemeli?

Lahana, ıspanak, pazı, roka ve marul gibi yeşil yapraklı sebzeler, ateroskleroza karşı korunmanıza size destek olacaktır. Bu besinler kan damarlarının daha etkili çalışmasına ve iltihabı azaltmaya yardımcıdır. Bu yüzden damar tıkanıklığı probleminde sizlere bu besinleri öneriyoruz. Ayrıca kakao ve bitter çikolatanın da damar tıkanıklığını önlemede etkili olduğunu söyleyelim.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum