Hangi Vitaminler Kilo Aldırır? Takviye Mineral Önerileri

Bu içeriğimizde kilo almak isteyenler için takviye edici vitamin ve mineralleri listeledik. İşte sağlıklı kilo almak için önerilen vitamin türleri...
Hangi Vitaminler Kilo Aldırır? Takviye Mineral Önerileri

Kilo Aldıran Vitamin ve Mineral Önerisi

Bazı insanlar için kilo almak oldukça zahmetli bir iştir. Özellikle de metabolizması hızlı çalışanlar ve gün içerisinde fazla kalori yakanlar için düşük kilo problemi birkaç sağlık sorununa da sebep olmaktadır. Vitamin ve mineraller ise metabolizmayı düzenleyerek sağlıklı kilo alımına yardımcı olur. Bu içeriğimizde kilo almak isteyenler için önerilen vitamin ve mineral türlerini sizlere sunacağız.

En İyi Kilo Aldıran Vitamin Listesi

SıraVitaminEtkisiBesin
1B Vitaminiİştah AçıcıEsmer Pirinç, Et, Tahıllı Besin
2C VitaminiSindirim Sistemini HızlandırırPortakal, Limon
3D VitaminiKemik Gelişimine KatkıBalık, Yumurta
4DemirKilo Kaybını EngellerPeynir, Yumurta
5ÇinkoVücudu DengelerBalık ve Süt Ürünleri
6KreatinVitamin ve Mineral Takviyesi SağlarKırmızı Et ve Balık
Amazon
Fiyatlarını Gör
Kilo Aldıran
Vitamin
Aradığın
Fiyatları Gör

Kilo Aldıran En İyi 6 Vitamin ve Mineral Tavsiyesi

İşte sağlıklı kilo almak için tüketilmesi gereken vitamin ve mineral önerileri...

1. B Vitamini

Kilo Aldırıcı Vitaminler ve Mineraller

Amazon
Fiyatını Gör
B Vitamini
Ürünleri
Aradığın
Fiyatı Gör

B grubu vitaminlerin kilo aldırmaya daha yatkın oldukları söylenmektedir. Ancak B grubu vitaminler direk olarak kiloya dönüşmez. B grubu vitaminlerin başlıca özelliği iştah açıcı olmasıdır.

B grubunun suda çözünebilen vitaminler olması depolanabilir olmasını engellemektedir. Bu nedenle her gün düzenli olarak yeteri miktarda B grubu vitamin tüketmek iştahınızın açılmasına ve kilo alımınıza yardımcı olacaktır. 

B1 vitamini iştahınızın açılmasına yardımcı olurken kilo almanıza yardımcı olur. B1 vitamini, suda çözünen vitaminlerden biridir. B1 vitaminini et ve esmer pirinç, tam tahıllı ekmekler gibi besinlerden karşılayabilirsiniz.

2. C Vitamini

Kilo Aldırıcı Vitaminler ve Mineraller

Amazon
Fiyatını Gör
C Vitamini
Ürünleri
Aradığın
Fiyatı Gör

Yapılan araştırmalarda metabolizması hızlı olmasından dolayı kilo alamayan kişilerin C vitamini bakımından zengin gıdalarla beslenerek kilo alımına katkıda bulunabileceği belirtilmiştir. Her gün düzenli olarak C vitamini tüketmek vücut sağlığınıza katkıda bulunacağı gibi aynı zamanda kilo alımınıza da yardımcı olacaktır.

Düzenli olarak C vitamini tüketimi sindirim sistemi hastalıklarına karşı etkin koruma ve direnç sağlamaktadır.

3. D Vitamini

Kilo Aldırıcı Vitaminler ve Mineraller

Amazon
Fiyatını Gör
D Vitamini
Ürünleri
Aradığın
Fiyatı Gör

Kemik sağlığına faydaları ile bilinen D vitamini vücutta depo edilerek kemik gelişimine katkıda bulunmaktadır. Sağlıklı yaşamın olmazsa olmazlarından olan sporu destekleyerek de kemik sağlığına ve gelişimine katkı sağlar.

D vitamini tüketimi ile kemik yapılarının arttırılması sağlanarak kemik ve kas kütlesinde artış meydana gelir.

4. Demir

Kilo Aldırıcı Vitaminler ve Mineraller

Amazon
Fiyatını Gör
Demir Vitamini
Ürünleri
Aradığın
Fiyatı Gör

Dengesiz beslenmenin neden olduğu vitamin ve mineral eksikliği kilo alımının aksine vücudun direncinin düşmesine ve daha çok kilo kaybedilmesine neden olmaktadır. Özellikle demir eksikliği bulunan çocuklarda aşırı zayıflık gözlemlenmektedir.

Çocuklarda demir eksikliğinin yol açtığı en önemli sorunlardan bir diğeri ise fiziksel zayıflığın yanı sıra zihinsel gelişim yavaşlığıdır. Çocukların koyu yeşil yapraklı sebzeleri bolca tüketmeleri demir eksikliğinin en aza indirilmesine yardımcı olacaktır.

Demir eksikliği tedavisinde öncelikle bir uzmana başvurmalı ve gerekirse muayene ve testler yaptırılmalıdır. Alınan sonuçlar doğrultusunda doktorun uygun gördüğü demir takviyesi uygulanabilir.

5. Çinko

Kilo Aldırıcı Vitaminler ve Mineraller

Amazon
Fiyatını Gör
Çinko Vitamini
Ürünleri
Aradığın
Fiyatı Gör

İştahın kapanmasına neden olan başlıca faktör çinko eksikliğidir. Çinko eksikliği nedeniyle kişide yemek yeme isteği en aza inerek iştahsızlık başlar. Çinko bakımından zengin gıdalar tüketmek iştahınızın açılmasına yardımcı olurken aynı zamanda vücut dengenizi sağlar. Deniz ürünleri, et, kuruyemişler, süt ve süt ürünlerinde bol miktarda çinko bulunmaktadır. Beslenme programınızda balık ve süt ürünlerine bolca yer vermeniz iştahınızın açılmasına ve daha sık yemek yemenize yardımcı olabilir.

6. Kreatin

Kilo Aldırıcı Vitaminler ve Mineraller

Amazon
Fiyatını Gör
Kreatin
Ürünleri
Aradığın
Fiyatı Gör

Kreatin enerjiyi kısa dönemli arttırarak kasları geliştirmek için ihtiyaç duyulan direnci sağlamaktadır. Sindirildikten sonra direkt olarak kaslara giden kreatin fiziksel egzersiz süresini uzatıyor kas kütlesini arttırmanıza yardımcı oluyor. Kreatini toz şeklinde kullanabilir ya da kırmızı et ve balık gibi gıdalardan alabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
K Vitamini Nedir? Faydaları ve EksikliğiEn İyi 15 Vitamin ve Bitkisel İlaç
D Vitamini Nedir? D Vitamini EksikliğiC Vitamini Hakkında Bilgiler
B12 Vitamini İçeren Doğal Takviye BesinlerCildinizi Güzelleştiren Vitaminler
Vitamin Eksikliği veya Fazlalığı Sonucu Oluşan HastalıklarB Vitamininin Faydaları
A, B2, B12, C, D, E ve K Vitamin Eksiliğini Gideren Besinler

Kilo almak için hangi vitamin tüketilmeli?

Kilo almak isteyenlerin yanı sıra zayıflamak için diyet uygulayanların da tükettikleri besinlerin içeriği ve etkileri hakkında bilgi edinmeleri oldukça önemlidir. Her vitaminin kendine özgü bir faydası ve önemi vardır. B, C ve D vitamini içeren besinleri tüketmek hızlıca kilo almanızı sağlayacaktır.

Vitamin açısından zengin besin tüketmek kilo aldırır mı?

Ancak tüketim şeklinden tüketim miktarına kadar birçok etken, kimi zaman sağlığınız açısından tehdit oluşturabilmektedir. Vitamin bakımından zengin besinler tüketmek vücut dengesinin düzenlenmesine yardımcı olurken aynı zamanda kilo alımına da yardımcı olmaktadır.

Vitaminler nasıl kilo aldırır?

Vitaminler kilo aldırır fakat kilo alımı için yalnızca vitamin bakımından zengin besinlerle beslenmek yetmez. Vitaminlerin yanı sıra kalori bakımından zengin besinlerle beslenmek kilo alınımını destekleyecektir.

Aynı zamanda mineral, protein ve yağ asidi bakımından zengin gıdaları tercih etmeniz hem sağlığınıza katkıda bulunur hem de amacınıza ulaşmanıza yardımcı olur. Bu beslenme programını hazırlarken bir uzmandan destek almanız, gerek tüketim miktarları gerekse tüketim şekilleri bakımından oldukça faydalı olacaktır. 

Yüksek kalorili besin tüketirsek ne olur?

Yalnızca kalori odaklı beslenmek damar tıkanıklığı gibi birçok hastalığın habercisi olacaktır. Beslenme programınızı hazırlarken vitamin ve mineral bakımından zengin besinlere mutlaka yer vermelisiniz.

Kilo almak için hangi vitamin eksikliği?

Çinko eksikliğinin olması durumunda kilo almakta zorluk yaşanabilmektedir. Düzenli olarak çinko içerikli besinler tüketmek kilo almayı kolaylaştırmaktadır. İştahınızın açılmasını sağlar. Kırmızı et, kuru yemişler, süt ürünleri ve deniz mahsulleri çinko açısından zengindir. Kasların daha hızlı gelişmesine yardımcı olur.

1 haftada 5 kilo almak için ne yapmalıyım?

Hızlı bir şekilde kilo almak için sık sık yemek yenmesi gerekir. Bu öğünlerdeki yemeği az yemek daha iyi olacaktır. Ara öğünlerde besleyici olan ve yağ barındıran ürünler tercih edilebilir. İyi bir öğle yemeği ve kahvaltı yapmak kilo almanızı hızlandıracaktır.

 

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum