Google Fotoğrafla Çeviri Artık Türkçe

Google Çeviri’nin fotoğrafla çeviri özelliğine Türkçe dil desteği eklendi.
Google Fotoğrafla Çeviri Artık Türkçe

Bir kağıtta bulunan İngilizce metni ya da yurtdışı seyahatlarınızda karşınıza çıkan yabancı tabelaları artık rahatça çevirebileceksiniz. Google Çeviri fotoğrafla çevirme özelliğine son güncellemeyle birlikte Türkçe dil desteğini ekledi.

Google Çevirinin fotoğrafla çevirme özelliği sayesinde cep telefonunuzun kamerasını kullanarak yabancı metinleri çevirmeniz mümkün. Ancak Google Çeviri uygulamasının bu özelliğini kullanmanız için internet bağlantınızın olması gerekiyor.

Uygulamaya gelen son güncelleme ile 27 dile daha destek verildi ve bunların arasına Türkçe de eklendi.

Google Çevirinin kamera çeviri özelliğini kullanmanız için ise yapmanız gereken işlemler çok basit.

  • İnternet bağlantısı bulunan akıllı telefonunuzdan Google Çeviri uygulamasına girin.
  • Kelime yazma kutusunun hemen altında bulunan “Fotoğraf Makinesi” ikonuna tıklayın. (Eğer bu özelliği ilk kez kullanacaksınız karşınıza yaklaşık 5 mb boyutunda Türkçe dil desteği indirme öğesi gelecektir. Kabul edip devam edin ve dil desteğinin yüklenmesini bekleyin.)
  • Ardından telefonunuzun kamerasına geçiş yapacak olan uygulamaya çevirmek istediğiniz metnin ya da yabancı kelimenin fotoğrafını çekin.
  • Çekilen fotoğrafın ardından uygulama yabancı kelimeleri otomatik olarak okuyacaktır. Burada anlamını öğrenmek istediğiniz kelimenin üzerini elinizle çizin. Uygulama kelimenin anlamını size sunacaktır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.