Zararlı Chrome Uzantılarına Son

Google, kendi tarayıcısı olan Chrome’da istenmeyen uzantılar için yeniliğe gitme kararı aldı.
Zararlı Chrome Uzantılarına Son

Google, 2011 yılında Chrome tarayıcısına getirdiği uzantı ekleyebilme özelliğiyle ilgili son zamanlar başı dertte. Chrome kullanıcılarının yoğun şikayeti üzerine istenmeyen ve aldatıcı uygulamalara önlem almak için tarayıcısında bir takım yenilikler uygulayacak. Bu yenilikler sayesinde Chrome’a uzantı ekleyebilme özelliği sınırlandırılacak. Kullanıcıların yapılacak olan yenilenmeyle beraber hem uzantı sorunları çözülecek hem de yaşanan diğer sorunlar çözülecek.

uzanti.png

Kullanıcılar Daha Bilinçli Yükleme Yapacak

Son zamanlarda reklam uzantılarının ve internet tuzaklarının uzantıları otomatik olarak eklenmesi sonucu kullanıcılar tarafından büyük tepkiler alan Google harekete geçti. Chrome tarayıcısı için yenilenme kararı alan Google, 3 Eylül’den itibaren uzantı eklemeyi sınırlandıracak. Bu sınırlandırma yönteminde en büyük değişimi Chrome Web Mağazası’na yapacak. Mağaza üzerindeki tüm uzantıları kullanıcılara detaylı olarak gösterecek. Böylece kullanıcılar daha bilinçli bir yükleme yaparak zararlı uzantılardan kurtulacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.