Facebook'tan İnternet Kullanıcılarına Büyük Müjde!

Facebook, Güneş enerjisi ile çalışan insansız hava araçlarıyla ücretsiz internet imkanı sunmaya hazır olduğunu açıkladı.
Facebook'tan İnternet Kullanıcılarına Büyük Müjde!

Sosyal paylaşım sitesi 'Facebook' internete bağlanmak için sinyal yayan ve güneş pilleri ile çalışan dev insansız hava uçaklarının projesisinin tamamlandığını açıkladı. Facebook mühendisleri tarafından üretilen insansız hava aracının 457 kilogram ağırlığında olduğu ve projenin amacının bütün insanlara bedelsiz internet ulaştırmak olduğu kaydedildi.  

 

'Uzun Zaman Havada Kalabilecek'

Aquila olarak adlandırılan insansız hava aracının son teknolojik donanımlarla internet bağlantısına yardımcı olacağı belirtiliyor. Araçta kullanılacak sistem sayesinde uçağın havada 5-6 aydan daha fazla kalabilmesi planlandı. Ayrıca aracın yakıtı Güneş enerjisinden faydalanılarak sağlanacak. Birçok yeri gezebilmesi için mühendislerin Aquila'nın üzerinde büyük özveri ile çalıştığı kaydedildi. Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg yaptığı açıklamada aracın denemelerde beklenilen verimi yakalayabilmesi halinde sayılarının artırılacağını söyledi. 

Facebook İnternet Dağıtan Uçak Projesi

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.