Kablosuz Şarj Teknolojisinde Önemli Gelişme

Telefonların uzaktan kablosuz şarj olabilmesi için çalışan uzmanlar önemli gelişmeler elde etti.
Kablosuz Şarj Teknolojisinde Önemli Gelişme

İlerleyen teknolojinin önüne kabloların geçtiğini düşünen mühendisler kablosuz şarj üniteleri oluşturmak için çalışıyorlar. Son olarak kablosuz şarj bulunmuş ancak metal telefonlar değil sadece plastik kasaya sahip telefonlar tarafından kullanılabiliyordu.

Qualcomm firması üzerinde çalıştığı kablosuz şarjı metal telefonlarda da çalıştırılabildiğini açıkladı. WiPower adını verdikleri şarj teknolojisiyle plastik kasa sorununun önüne geçti. Metal telefon, tablet ya da diğer cihazlarda kullanılabilen şarj her türlü kasaya sahip olan aygıtları aynı hızda şarj edebiliyor. Firmanın açıklamasına göre WiPower teknolojisinin diğerlerinden hiçbir farkı yok.

WiPower

Bu yeniliği sektörü ileriye taşıyacak bir adım olarak gören teknoloji uzmanları firmaların tasarım için kullandıkları metal kasaların piyasada önemli bir yet tuttuğunu ve şarj gibi aksesuarların buna ayak uydurması gerektiğini vurguluyor.

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.