Facebook'da Lazer Teknolojisi

2015 yılında Facebook'un altyapı çalışanları tarafından hazırlanan lazer teknoloji ile kullanıcılarına hızlı iletişim imkanı sunmayı amaçlıyor.
Facebook'da Lazer Teknolojisi

Facebook kurucusu Mark Zuckerberg kendi hesabından yaptığı açıklamayla lazer yardımıyla yüksek hızlı iletişim çalışmalarının ilk adımını attıklarını söyledi. Lazerle iletişim planlarının başında uydular aracılığıyla interneti tüm dünyaya yaymak istediğini dile getirdi.
Kablosuz internetin olmadığı, dünyanın her hangi bir noktasına, ücra köşesine interneti götürmek isteyen Facebook, bu hedef doğrultusunda yeni icatların yolunu gözlüyor.
Facebook’un AR-GE departmanı olarak görev yapan Connectivity Lab. ürettikleri lazer iletişim sisteminin uzun mesafelerdeki veri gönderim hızının büyük ölçüde artacağını açıkladı.
Zuckerberg, Facebook hesabından paylaştığı fotoğraflarla lazer teknolojisinin prototipini kullanıcılarına sunarak, Facebook’un gelişime açık, durmayan bir şirket olduğunu da göstermiş oldu. Marc Zuckerberg lazer ışınlarının normalde görünmediğini fakat bunları tanıtım için resimlerde görünür kılındığını da belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.