Google Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İnternet üzerindeki en büyük yardımcımız şüphesiz ki Google. İstediğiniz her bilgiyi 1 saniyeden kısa bir süre içerisinde önünüze getiriyor. Peki Google’ın gizli yanlarını biliyor musunuz? İşte Google’ın bilinmeyen yönleri…
Google Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Google Hakkında Bilinmesi Gereken 10 Bilgi;

Günümüzde zamanımızın çoğunu internette geçiriyoruz. Kimi zaman iş, kimi zaman eğitim, kimi zaman ise eğlence amaçlı çeşitli bilgilere ihtiyacımız oluyor. İşte bu konudaki en büyük yardımcımız da Google oluyor. Peki Google’da bu kadar çok vakit geçirirken hala bilmediğiniz yönleri var.

Google Hakkında İlginç Bilgiler;

1. Do a barrel roll

Google - Do a barrel roll

Google’a, “Do a barrel roll” şeklinde arama yaparsanız ekran bir anda dönmeye başlıyor. Görsel aramasında da bunu uygulayabiliyorsunuz.


2. What is the loneliest number

Google - What is the loneliest number

En yalnız sayıyı merak mı ediyorsunuz? Google’a, “What is the loneliest number” şeklinde sorun hemen cevabını versin.


3. “Askew” veya “Tilt”

Google - Askew

Google’da her şey dümdüz. Eğer “Askew” veya “Tilt” diye arama yaparsanız ekranın bir tarafa doğru yattığını göreceksiniz.


4. Google Gravity

Google Gravity

Google üzerinde her şey düzenli ve sabit bir şekilde. Google’da “Google Gravity” diye arama yapın ve ilk sıradaki linke tıklayın. Google’ın o çok katı düzeni bir anda yok oluyor.


5. Recursion

Recursion

“Bunu mu demek istediniz?” ile bilmişlik taslayan Google bu kez kendi tuzağına kendi düşüyor.  “Recursion” şeklinde arama yaparsanız “Bunu mu demek istediniz” şeklinde “Recursion” kelimesini karşımıza çıkartıyor. Bu şekilde sonsuz bir döngüye giriyor.


6. Uçuş İzleme

Google Uçuş İzleme

Eğer Google’a havayolu ve uçuş numarasını girerseniz uçağın kalkış-varış saatlerini görebilirsiniz.


7. 241543903 

241543903 2.jpg

Google arama motoruna 241543903 yazdığınızda görsellerde kafasını buzdolabına sokan insanlar görürsünüz. Neden 241543903 sayısını seçmişler veya bu sayıyı yazınca kafasını buzdolabına sokan insaların çıktığını bizde bilmiyoruz.


8. Zerg Rush

zerg-rush.jpg

Google arama motoruna Zerg Rush yazdığınızda sıfırların arama sonuçlarını yediğini göreceksiniz. Hedefiniz sıfırları yok etmek. Ama ne kadar dayanabilirsiniz orası muamma :)


9. Elgoog Snake

elgoog-snake.png

Google'a Elgoog Snake yazıp Kendimi Şanslı Hissediyorum butonuna basarsanız Google'ın logo kısmında snake oyunu çıkar. Ok işaretine basıp bu oyunu oynayabilirsiniz. Ayrıca pac-man gibi oyunları da alt kısımdan oynayabilirsiniz.


10. Atari Breakout

atari-breakout.png

Atari Breakout yazıp görsellere tıklarsanız 70'li yılların sevilen atari oyunu Atari Breakout oyununu oynayabilirsiniz.


Önerilen İçerik; Google Nasıl Çalışır?

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.