Chrome Eklentilerine Dikkat

Teknoloji uzmanları Google’ın web tarayıcısı olan Chrome kullanıcılarına eklentilere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Chrome Eklentilerine Dikkat

Google Chrome kullanıcıları web tarayıcısı eklentilerinin hayatlarını kolaylaştırdığı konusunda hemfikir. Ancak uzmanlar her uygulamaya güvenilmemesi gerektiğinin kişisel bilgilerinizin korunması için önemli olduğunu vurguluyor.

Uzmanlar bilgilerinizin çalınmaması için her eklentiye güvenmemeniz gerektiğini söylüyor. Bazı eklentiler sizin haberiniz olmadan kişisel bilgilerinizi, şifrelerinizi alıyor. Bunu önlemek için de uzmanların tavsiyeleri tüm hesaplarınızı eşleyen Chrome tarayıcısını kullanırken sahte bir hesap oluşturmanız. Böylece hesap diğer hesaplarınızla eşleşmeyecek ve kişisel bilgileriniz korunmuş olacak. Ancak bu olay mobil cihazlarda işe yaramıyor. Eğer Android sahibiyseniz uzmanlar Google Play’de de sahte hesapla işlem yapmanız gerektiğini söylüyor.

Chrome eklentileri güvenliği

Uzmanların diğer tavsiyesi ise Chrome tarayıcısına kalıcı olarak şifre kaydetmemeniz. Sosyal medya ağı şifrelerinizi bir daha girmemek adına tarayıcına kaydetmeniz büyük risk taşıyor çünkü buraya kayıt olan şifreler ve kişisel bilgileriniz bir eklenti sayesinde rahatça görülebiliyor. Bu yüzden uzmanlar şifrelerinizi her zaman elinizle girmenin daha güvenli olduğu konusunda uyarıyor ve güvenilir kaynağı olmayan hiçbir eklentiyi indirmemenizi vurguluyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.