Hamilelikte Lazer Epilasyon Yapılır Mı? Zararı Var Mıdır?

İstenmeyen tüylerden kurtulmanın en etkili yolu olan lazer epilasyon hamilelikte yapılır mı ve zararlı mı gibi soruların cevabını yazımızda bulabilirsiniz.
Hamilelikte Lazer Epilasyon Yapılır Mı? Zararı Var Mıdır?

Hamilelik oldukça özel bir durum olmakla beraber bu dönemde vücudun bazı hormonlarında artış meydana gelir. Bu hormon artışlarından birisi de tüylenmede artışa neden olur. Bu içeriğimizde hamileyken lazer epilasyon yaptırdım zararı olur mu, hamilelik öncesi lazer epilasyon yaptırılır mı, hamile olduğumu bilmeden lazer epilasyon yaptırdım sorun olur mu, hamileyken epilasyon aleti kullanılır mı gibi soruların cevaplarını araştırdık ve derledik.

İşte hamilelikte lazer epilasyon hakkında her şey...

Lazer Epilasyon Nedir?

hamilelikte lazer epilasyon

Lazer epilasyon tüylerin lazer ışığı ile yakılması işlemidir. Lazer epilasyon günümüzde oldukça popüler bir tüy alma yöntemidir. Diğer yöntemlere göre çok daha ucuz, ağrısız ve acısız bir yöntem haline gelen lazer epilasyon, bu sebeple erkek, kadın demeden herkesin bir numaralı tercihi olmayı başarmıştır.

Lazer Epilasyon Nasıl Uygulanır?

hamilelikte lazer epilasyon

Cildinize verilen lazer ışınları tüylerinizin köklerine kadar ulaşır. Tüyleri kökünden yakarak tüylerin bir daha uzaması engellemiş olur. Lazer epilasyondan iyi sonuçlar almak istiyorsanız bir defa değil, 5-6 seans lazer epilasyona gitmelisiniz. Yine de unutulmamalıdır ki lazer epilasyonu ile tüylerinizden %100 kurtulma sağlayamazsınız.

Lazer Epilasyon Kimler İçin Sakıncalıdır?

hamilelikte lazer epilasyon

Lazer epilasyonun sakıncalı olduğu bazı kişiler bulunuyor. Bu kişilerin lazer epilasyon yaptırması uzmanlar tarafından önerilmemektedir. Cildinde iltihap, uçuk, akıntılı egzama olan ve ışığa karşı hassas olan kişilerin lazer epilasyondan uzak durması tavsiye edilmektedir. Eğer sizde de bu problemler varsa rahatsızlık geçene kadar lazer epilasyon yaptırmamanızı gerekiyor.

Hamilelikte Lazer Epilasyon Yapılır mı?

hamilelikte lazer epilasyon

Hamilelikte lazer epilasyonun zararları hakkında çeşitli görüşler vardır. Kimi uzmanlara göre hamilelikte lazer epilasyon yaptırmak sakıncalıdır. Kimi uzmanlara göre de lazer epilasyon bilinçli bir şekilde yapılırsa anneye de bebeğe de bir zarar vermez.

Ancak gebeliğin önemli bir evresi olan ilk 3 ayda, annenin lazer epilasyon yaptırması çoğu uzman tarafından önerilmemektedir. Hatta hamilelikten önce lazer epilasyon yaptıran anne adaylarının hamilelik süresince lazer epilasyonu devam ettirmemeleri önerilmektedir.

Hamilelikte Lazer Epilasyonun Zararları Nelerdir?

hamilelikte lazer epilasyon

Uzmanlar lazer epilasyonun özellikle hamileliğin ilk 3 ayında sakıncalı olduğunu vurgulamaktadırlar. Hamileliğin ilk 3 ayında da bu bebeğe zarar vereceğinden değil de annenin ağrı olacak mı korkusuyla ve endişesiyle bebeğe zarar gelebileceğinden uygun görülmemektedir. Annenin lazer epilasyon yapılırken endişe duyması açısından hamilelikte lazer epilasyon pek önerilmemektedir.

Hamilelikte Uygulanabilecek Diğer Yöntemler

Normalde kadınların dert etmeyeceği ve kendilerine göre en uygun yöntemi seçeceği bu durum, gebelikte biraz kadınların kafasını kurcalıyor. Çoğu hamile tüylerinden kurtulmak isterken bir yandan da bebeğine bir şey olur mu, zarar gelir mi endişesini yaşamaktadır.

Hamilelikte lazer epilasyon yapılmasıyla ilgili çok net bir bilgi olmasa da, yapılmaması gerektiği yönünde bilgiler çoğunluktadır. Bu yüzden hamilelerin başka yöntemlere yönelmesi gerekebilir.
Hamilelikte tüylerden kurtulmak için uygulanabilecek diğer yöntemler ağda ve jilettir.

1. Ağda

hamilelikte lazer epilasyon

Ağda, tüyleri kökünden alan biraz acılı bir işlemdir. Ağda da acı veren bir işlem olduğu için anne adayı eğer bu acıya dayanamayacaksa hamilelikte ağda yöntemini de uygulamamalıdır. Çünkü duyacağı acı ve korku nedeni ile erken doğuma sebebiyet verebilir. Ağdayı yapmaya karar verdiyseniz hijyene çok dikkat etmelisiniz.

2. Jilet

hamilelikte lazer epilasyon

Jilet ise anne adayının hiç acı duymadan tüylerinden kurtulmasını sağlar. Hamilelikte acı duymak istemeyen hamilelerin tercih edebileceği bir yöntemdir. Sadece jilet, ağda ya da diğer yöntemler, uzun süre tüy probleminizden sizi kurtarmaz. Kısa süreli çözüm ve acı duymadan tüylerinizden kurtulmak için hamilelikte jileti tercih edebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Hamilelik BelirtileriHamile Kalma Yöntemleri
Ateş Ölçme Yöntemi ile Hamile KalmaYalancı Gebelik
COVID 19 ve HamilelikHamilelikte Anne Adayının Psikolojisi
Hamilelik Hakkında Bilinmesi GerekenlerMide Bulantısına İyi Gelen Besinler
Çalışan HamilelerHamilelerin Yazın Bilmesi Gerekenler

Lazer doğumu etkiler mi?

Yapılan lazer işleminden kaynaklı olarak ne hamilelik öncesinde yumurtalıklarda ne de rahim üzerinde herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır. İlk üç aylık dönem haricinde anne ve bebeğin lazer epilasyondan etkilendiği görülmemiştir.

Lazer epilasyon yumurtalıklara zarar verir mi?

Lazer epilasyon yaptırmanın yumurtalıklara zarar vereceği gibi bir durum söz konusu değildir. Lazer epilasyon için kullanılan cihazların ürettiği ışık enerjisi zararlı radyasyon üretmez. Kısırlık ve kanser gibi bir durumlara neden olmayan lazer epilasyon oldukça güvenli bir tüy alma yöntemidir.

Hamilelikte tüyler nasıl alınır?

Hamilelikte en güvenli tüy alma yönteminin jilet ve ağda olduğunu uzmanlar belirtmektedir. Ancak genital bölge için ağda önerilmez. Jilet ise en basit ve ağrısız yöntem olması sebebiyle bu dönemde çok tercih edilmektedir.

Hamileyken lazer epilasyon yapılabilir mi?

Gebelik döneminin son 3 ayında karın oldukça hassas bir yapıya bürünür. Bu dönemde karına herhangi bir işlem yapılması önerilmemektedir. Ancak bu dönem haricinde ağrıdan korkulmuyorsa kişinin lazer epilasyon yaptırmasında sakınca yoktur.

Lazer epilasyon düşüğe neden olur mu?

Yapılan araştırmalara göre lazer epilasyon yaptırmanın bebeğe herhangi bir zararı yoktur. Uzmanlar lazer epilasyonun düşüğe neden olmadığını açıklamıştır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum