Fantastik Sinemanın En İyi Seri Örnekleri

İzleyenleri büyülü dünyasına hapseden, film bitince şok etkisi yaşatan bazı filmler vardır. İşte fantastik dünyanın büyülü serileri…
Fantastik Sinemanın En  İyi Seri Örnekleri

Hayal gücümüzün sınırlarını her izlediğimizde genişleten, büyülü dünyadan başka bir büyülü dünyaya atladığımız fantastik filmler, dünya sinemasında mükemmel örnekleri bünyesinde barındırıyor. Harry Potter, Yüzüklerin Efendisi, Hobbit ve nice fantastik seri filmleri sizin için derledik.

Narnia Günlükleri Serisi

Narnia Günlükleri: Aslan Cadı ve Dolap, Narnia Günlükleri: Prens Kaspiyan ve Narnia Günlükleri: Şafak Yıldızının Yolculuğu şeklinde yayınlanan filmler, İngiliz yazar C. S. Lewis’ın kitaplarından uyarlanarak beyaz perdeye aktarılmıştır. İlk film olan Aslan, Cadı ve Dolap’da, savaşın tahribatından uzakta kalabilmek adına anneleri tarafından eski bir malikaneye yollanan dört kardeşin yolu bir dolap vasıtası ile Narnia Ülkesi’ne düşer ve macera başlar.

İkinci filmde ise dört kardeşin yolu kötü Kral Miraz’ın hüküm sürdüğü ada olur. Dört kardeş, adanın prensi Caspian ve güçlü Aslan ile el ele verip Miraz’ı alt etmeye çalışırlar. Üçüncü filmde ise kardeşleri bir deniz yolculuğu beklemektedir. Prens Caspian ile birlikte Narnia Lordlarını ararken, başlarına gelmeyen kalmaz.

narnia-gunlukler.jpg

Harry Potter Serisi

Şüphesiz ki Harry Potter izleyip, onun büyülü dünyasına kapılmayan insan yoktur. Seri, Felsefe Taşı, Sırlar Odası, Azkaban Tutsağı, Ateş Kadehi, Zümrüdüanka Yoldaşlığı, Melez Prens ve Ölüm Yadigarları şeklinde sıralanıyor. 2002’de ilk filmi Türkiye’de yayınlanan serinin son filmi ise 2011’de yayınlandı. Filmin ana kahramanlarının gelişimini de bir nevi izledik diyebiliriz.

Film her fantastik filmde olduğu gibi iyi ve kötünün mücadelesini anlatıyor. Anne ve babası kötülüğün büyük temsilcisi Voldemort  tarafından öldürülünce, uzun seneler boyunca iyilikten nasibini almamış teyzesi, eniştesi ve obur kuzeni ile geçirir. Ta ki Hogwarts’dan okula başlama daveti alana kadar. Okula başlamasıyla tüm sihir dünyasının dikkatini çeken Harry’yi büyük ve meşakkatli bir yolculuk bekliyordur.

harry-potter.jpg

Hobbit Serisi

Tolkien’in büyülü dünyasına hoş geldiniz. Fantastik edebiyatın en önemli ve güzide eserlerini dünya edebiyatına katan Tolkien’in Hobbit isimli kitabından uyarlanarak üç film halinde yayınlanan film, savaş, mücadele ve bol bol cüce göstermeyi vaat ediyor. Film Yüzüklerin Efendisi Serisi’nden sonra çıksa da konu olarak ondan öncesini anlatıyor. Yani güç yüzüğü henüz Frodo’nun eline geçmedi. Hobbit, Beklenmedik Yolculuk, Smaug’un Çorak Toprakları ve Beş Ordunun Savaşı isimli üç filmden oluştu.

Filmde genel olarak yurtlarından edilen Erebor Cüceleri’nin yurtlarını geri kazanmaları ve buna bağlı olarak karanlık güçlerin orta dünyada cirit atmalarını anlatıyor. Serinin üç filmle anlatılmış olması her ne kadar kimi kitleler açısından sıkıntı teşkil etse de bence uzatılmamış ve yeterli bir şekilde film tamamlanmıştır. Burada bence takdir edilmesi gereken bir kitaptan üç film çıkaran Peter Jackson’ın azmi olmalı. İster para için isterse de sanat için olsun Hobbit fantastik film sevenlerin ilk beşinde yer alabilecek kalitede.

hobbit.jpg

Karayip Korsanları

Gizemli denizlerde yaşanan fantastik olayları anlatan Karayip Korsanları, yayınlanmış 4 filmden oluşur. Siyah İnci’nin Laneti, Ölü Adamın Sandığı, Dünyanın Sonu ve Gizemli Denizlerde isimli filmler vizyona girdi. İlk filmde Kaptan Jack Sparrow ve Will Turner, Elizabeth Swann’ı kurtarmak için kendilerini denizlere vururlar.

İkinci filmde ise Jack’in başı kan borcu ile beladadır. Uçan Hollandalı’nın kaptanı Davy Jones’a kan borcu olan Jack, onun kölesi olur ve bu borcu ödeyene kadar onun yanında kalacaktır. Jack Sparrow kan davası belasından Ölü Adamın Sandığı hakkında öğrendikleriyle durumunu biraz idare etmeye çalışır. Üçüncü film olan Dünyanın Sonu’nda ise Will Turner ve Elizabeth Swann, Jack’in hayatını kurtarmak adına Kaptan Barbossa ile anlaşma yaparlar. Bu kez macera uzak doğunun uçsuz bucaksız denizlerinde yaşanır. Dördüncü filmde ise maceraperest Kaptan Jack Sparrow, gençlik pınarını bulmak için Kaptan Barbossa ile mücadele içine girer.

Serinin beşinci filminin çekimleri başlamış olup 2017’de vizyona girecektir. Ölüm Adamlar Masal Anlatamaz isimli filmin kadrosunda Johnny Depp, Geoffrey Rush, Kevin McNally ve Javier Bardem yer alıyor. Johnny Depp ve Javier Bardem’li bu yeni film epey güzel olacak gibi.

karayip-korsanlari.jpg

Yüzüklerin Efendisi

Yine yeniden Tolkien’e çeviriyoruz yüzümüzü. 3 filmden oluşan seride hiç sonu olmayacak gibi görünen savaşlar ve yolculuklar anlatılıyor. Hobbit Serisi’ni anlatırken Tolkien’den, onun büyülü dünyasından bahsettik. Yüzüklerin Efendisi orta dünya kronolojisine göre daha ileriki yıllarda yaşanan olayları anlatıyor. Vizyona girdiği ilk anda hasılat rekorları kıran ve halen fantastik dünya severlerin severek izlediği serilerden birisi.

Seri Yüzük Kardeşliği, İki Kule ve Kralın Dönüşü isimli filmlerden oluşuyor. İlk filmde yüzük taşıyıcısı olan Frodo ve arkadaşlarını tanıyoruz. Aynı zamanda ilk film yolculuğun başladığı film oluyor. Karanlık çökmeden yüzük imha edilmeli fakat bu o kadar kolay olmayacak. Frodo ve Sam’i bitmek bilmeyen yollar, diğer yüzük kardeşlerini ise bitmeyen savaşlar bekliyor olacak. İkinci filmde ise herkes yanındakini daha iyi tanımaya başlar. Gandalf’ın geri dönüşü, Rohan’ın canlanması ve Frodo ile Sam’e yabancı bir yüzük müptelasının katılması ikinci filmin ana olayları diyebiliriz. Üçüncü filmde ise Karanlığın büyük ordusu ile orta dünyanın savaşı başlar. Frodo ve Sam tabiri caizse nefisleri ve dostluklarıyla sınanırlar. Ve tabii ki filmin sonunda orta dünya kazanır, iyilik kazanır.

yuzuklerin-efendisi.jpg

Açlık Oyunları

Suzanne Collins’in aynı adlı kitaplarından uyarlanan seri üç filmden oluşuyor. Seri, Açlık Oyunları, Ateşi Yakalamak ve Alaycı Kuş filmlerinden oluşuyor. Film, her yıl düzenli olarak her mıntıkadan alınan bir kız ve bir erkeğin açlık oyunları isimli kazananı tek ve kaybedenin öldüğü bir yarışmaya katılması üzerine kurulu.

İlk filmde küçük kardeşinin açlık oyunlarına gitmesine müsaade etmeyen Katniss, kendi mıntıkasının gönüllü kızı olur ve açlık oyunları tarihinin ilk gönüllü yarışmacısı olur. Katniss’ın takım arkadaşı ise Peeta Mellark olur. İkilinin arasında çıkan aşk dedikoduları diğer serileri de etkileyen bir şekilde sonuçlanır. Tek kazananı olan açlık oyunlarının o sene iki kazananı olur: aşk, yani Katniss ve Peeta.

İkinci filmde ise Katniss ve Peeta’nın başarısı mıntıkalarda farklı bir algı yaratır. Kapitol’ün başkanı bunu bir tehlike olarak görür ve yeni bir oyun kurdurur, oyunda Peeta ile Katniss yarışır fakat yaşanan garip bir olay sonucu Katniss oyundan kaçırılır. Üçüncü film iki bölüm halinde vizyona girdi. İlk bölümü yayınlanan filmin ikinci bölümü ise Kasım 2015’de vizyona girecek. İlk bölüme, yaşadığı mıntıkası harabeye dönen Katniss, yok edildiği sanılan 13. Mıntıkaya gider ve gördüklerine inanamaz çünkü 13. Mıntıka, adeta devrime yürüyordur fakat Katniss Peeta için bu eylemlerin dışında kalmak için uğraşır. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.