'Universal' Film Şirketi'nden Tarihi Rekor!

Dünya sinemasına birçok şaheseri kazandıran 'Universal' film şirketi inanılmaz bir başarıya imza attı. İşte, Universal'ın bu yılki başarısı...
'Universal' Film Şirketi'nden Tarihi Rekor!

Yaklaşık 100 senenin üzerinde bir deneyime sahip olan Amerikan film şirketi ‘Universal Pictures’ inanılmaz bir rekora imza atmayı başardı. Amerika’da neredeyse her mahallede bir stüdyosu bulunan ‘Universal’ film şirketi birçok şaheseri dünya film kültürüne kazandırmayı başarmıştır. Dünyanın en büyük film şirketlerinden biri olan ‘Universal’dan yapılan açıklamada şirketin bu yıl içerisinde tam 5,5 milyar dolar gelir elde ettiği duyuruldu.

 

cesur-yurek.jpg

Sadece Gişe Geliri

Şirketin basına aktardığı bilgiye göre yalnızca gişelerden elde edilen gelir tam 5,5 milyar dolara ulaştı. Bu rakam ise şu ana kadar hiçbir film şirketinin ulaşamadığı bir rekor olarak bildirildi. Merkezi Kaliforniya eyaletinin Los Angeles şehrinde yer alan ‘Universal’ film şirketi ‘Mumya’ ve ‘Cesur Yürek’ gibi filmlerin de yayınlanmasını sağlamıştır. 

 

mumya.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum