Yerli ve Yabancı En İyi ve En Sevilen 12 Dönem Dizisi | 2024

Geçmişte yaşanan olayları uyarlayarak anlatan diziler televizyon dizileri tarafından her zaman sevilenler arasında yer aldı.
Yerli ve Yabancı En İyi ve En Sevilen 12 Dönem Dizisi | 2024

Geçmiş yıllarda var olan dönem sorunları, dönemler içerisinde insan ilişkileri ve insanlarda var olan sorunları izleyebileceğiniz yerli ve yabancı dizileri sizler için derledik. İşte 12 dönem dizisi... 

1. Toprağın Varisleri

Dönem Dizileri
Deniz Katedrali ismindeki dizinin devam niteliğinde olan bu yapımda 14’üncü yüzyıl Barselona’sında bir serdin zenginlik ve özgürlük azmi için basamakları tırmanmasını izleyeceksiniz. Hugo, zamanının çoğunu sokaklarda geçiren 12 yaşındaki bir çocuktur. Gününü tersanelerde geçirirken hayalinde hep bir gemi inşa ustası olması vardır. Hayatı hiç kolay olmasa bile saygın bir yaşlı adamın desteği ve koruması altında kalan Hugo için işler değişmeye başlar.

TürDramTarihDönem
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2022
Yönetmen-
OyuncularYon
Gonzalez
Elena
Rivera
Jesus
Carroza

2. Pera Palas’ta Gece Yarısı

Dönem Dizileri
Genç gazeteci Esra, Pera Palas isimli bir Otel hakkında yazı yazmak üzere görevlendirilir. Bu yazıyı tüm detayları ile yazmak için bu otele giden ve gezdiği odalardan birisinde 1919 yılına açılan bir kapı olduğunu keşfeder. Bu inanılmaz keşfi ile Mustafa Kemal Atatürk’ün dönemine yolculuk yapan Esra, onu kurtarmak üzere bildiği tüm tarihi bilgileri kullanması gerekmektedir. Mustafa Kemal Atatürk dönemini en güzel anlatan hikayelerden birisi olan bu eseri izlemenizi öneririz.

TürDramTarihGizem
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenEmre
Şahin
OyuncularHazal
Kaya
Selahattin
Paşalı
Jordan J.
Gallagher

3. Vikings: Valhalla

Dönem Dizileri
11’inci yüzyılın başlarında gelmiş geçmiş en güçlü ve ünlü Viking efsaneleri sizlerle. Vikinglerin hüküm sürdüğü dönemin en iyi şekilde yansıtan dizimizde özellikle kaşif Leif, Freydis ve İskandinav Prensi Harald’ın maceraları sizlere sunulmaktadır. Viking dönemi boyunca ortaya çıkan düşmanlar, bunları nasıl yendikleri ya da o dönemde nasıl bir strateji işlendiğini göreceksiniz.

TürAksiyonMaceraDram
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJeb
Stuart
OyuncularSam
Corlett
Frida
Gustavsson
Leo
Suter

4. The Empress

Dönem Dizileri
Asi bir ruha sahip olan düşes Elisabeth, Avusturya İmparatoru Franz Joseph ile tanıştığı ilk anda büyük bir aşk doğmaya başlar. Kısa sürede genç hükümdarın sevgilisi olup evlilik teklifi ile işler çılgınlaştığında Elisabeth Viyana sarayında yer alan entrika dolu dünyaya giriş yapar. Dönemin imparatoriçe mantığının nasıl olduğunu ve bu mantık doğrultusunda kraliyetin insanlara nasıl davrandığını izleyeceksiniz. Peri masalı gibi görünen her şey aslında tamamen bir kabustur.

TürDramTarihRomantik
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKatharina
Eyssen
OyuncularDevrim
Lignau
Philip
Froissant
Melika
Foroutan

5. The Crown

Dönem Dizileri
İkinci Dünya Savaşı’nın yaratmış olduğu yıkım tüm dünyayı etkilerken İngiltere’nin siyasi hayatı arasında büyük bir karmaşıklık ortaya çıkmıştır. Bu zorlu dönem içerisinde taht bir kadına geçmiştir. II’inci Elizabeth’in tahta geçmesi ile yeni bir dönem başlamıştır. Kraliçe Elizabeth’in tahtta yer aldığı ilk yıllarda var olan sorunlar ve bu sorunların getirdiği siyasi rekabetlerin yanında aşk da sizlere dizi ile sunulmaktadır. O dönemin tüm hissettirdiklerini size en iyi şekilde yansıtmaktadır.

TürBiyografiDramTarih
IMDb8,7
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenPeter
Morgan
Stephen
Daldry
OyuncularImelda
Staunton
Jonathan
Pryce
Lesley
Manville

6. Bridgerton

Dönem Dizileri
Bridgerton ailesinin en büyük kızı Daphne, ailesinin izinden gidip aşık olacağı bir adam ile evlenmek ister. Genç kadının seçenekleri çok olsa da ağabeylerinin onayından geçemeyen herkes birer birer elenir. Lakin Leydi Whistledown’ın hazırlamış olduğu bir skandal ile Daphe’nin ismi lekelenir. Bu sırada Hastings Dülü ile Daphne arasında bir çekim oluştuğunda ise işler değişmeye başlar. Zamanın en sağlam evlilik olaylarını sunan bu yapımı mutlaka izlemeniz gerekmektedir.

TürDramTarihRomantik
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenChris Van
Dusen
Shonda
Rhimes
OyuncularJonathan
Bailey
Phoebe
Dynevon
Simone
Ashley

7. The Last Kingdom

Dönem Dizileri
İngiliz Kralı’nın oğlu olan Uhtred, babasının savaşta ölmesiyle birlikte Kont Ragnar’ın kölesi olarak Paganların yaşadığı bölgeye götürülür. Babasının ölmediyle tahta geçmiş olan amcası ve varis olan Uhtred’i öldürmek ister. Bu durumda Uhtred hakkında iftiraları ortaya atar ve bu durumda Uhtred kimseden yardım alamaz. Yardım alabilmek için dolaşmaya başladığında Alfred isimli birisi ile tanışır. İngiltere’yi pagan istilasından kurtarmak ve tek çatı altında kraliyeti toplamak için mücadele etmeye başlarlar.

TürAksiyonDramTarih
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenStephen
Butchard
OyuncularAlexander
Dreymon
Emily
Cox
Millie
Brady

8. Diriliş Ertuğrul

Dönem Dizileri
Karadeniz, Akdeniz, Balkanlar, Kafkasya ve Mezopotamya yeni sahibi ararken ana karakterimiz Ertuğrul’da 400 çadırlık obasına yeni bir yurt aramaktadır. Moğolları ve Türkmen beylerini yenerek, Kayı boyuna da yurt vermiş olan Ertuğrul Osmanlı Devleti’nin kuruluş sırrını kendi hikayesinde gizlemeye başlar. İlk Türklerin yaşadıklarını en iyi şekilde yansıtan dönem dizimizi izlemeniz gerekmektedir.

TürAksiyonMaceraDram
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenAtilla
Engin
Mehmet
Bozdağ
Eren
Sezer
OyuncularEngin Altan
Düzyatan
Kaan
Taşaner
Esra
Bilgiç

9. Muhteşem Yüzyıl

Dönem Dizileri
Yavuz Sultan Selim’in oğlu, Osmanlı’nın onuncu padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın yaşadığı zaman sizlerle. Babası Yavuz Sultan Selim’in seferdeyken ölümü ardından makamı devralan Süleyman’ın Osmanlı İmparatorluğu’ndaki iktidarının yanı sıra; haremindeki özel yaşamı, ailesi ve saray çevresinde ilişkilerine kadar birçok şeyi bu dizi ile öğrenmeniz mümkündür.

TürBiyografiDramTarih
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenMeral
Okay
OyuncularHalit
Ergenç
Nur
Fettahoğlu
Mehmet
Günsür

10. Hatırla Sevgili

Dönem Dizileri
Politik görüşlerinden kaynaklı birbirlerinden uzak duran iki ailenin gençleri, tutkulu bir aşkla birbirine bağlanır. Bu bağlılıklar onları ailelerinden yavaş yavaş koparırken aileleri ve aşkları arasında kapana kısılırlar. 50’lerden 80’lere kadar uzanan tarihi dönem dizisinde, dönemin içindeki naifliği izlerken bir yandan da ölüm kalım arasındaki ince çizgiyi tüm detayları ile göreceksiniz.

TürDramTarihRomantik
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenTomris
Giritlioğlu
OyuncularCansel
Elçin
Beren
Saat
Avni
Yalçın

11. Elveda Rumeli

Dönem Dizileri
Sütçülükle geçinen Ramiz ve 5 kızından oluşan ailesi Manastır kasabasının Pürşıçan köyünde kendi yağlarında kavruldukları bir hayat sürmektedir. Lakin yaşamakta oldukları coğrafya Balkan halklarının ardı arkası kesilmeyen isyanları ile dolup taştığında işler değişmeye başlar. 1900’lerin başında yaşanan her şey bu dizi ile sizlerle.

TürDramTarihDönem
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenAlican
Yaraş
Özge
Efendioğlu
OyuncularErdal
Özyağcılar
Rıza
Kocaoğlu
Tolgahan
Sayışman

12. Çemberimde Gül Oya

Dönem Dizileri
12 Eylül 1980 darbesine kadar uzanan bir hikaye sizlerle. Yurdanur ve Mehmet iki farklı siyasi görüşte ailelerinin olmasına rağmen evlenmektedirler. Geçmişle günümüzü harmanlatarak anlatmakta olan bu hikayede dönem üzerinde yer alan politik olayları da gün yüzüne çıkartacaksınız.

TürDramTarihGerilim
IMDb8,6
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenSertaç
Ergin
Nihan
Küçükural
OyuncularSelda
Alkor
Özge
Özberk
Mehmet Ali
Nuroğlu

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.