Aşkla Dolup Taşacağınız En İyi 20 Aşk Dizileri | 2024

Aşk duygusunun ön plana çıktığı ve muhteşem senaryolarıyla hayran kalacağınız en iyi ve en çok izlenen aşk dizilerini listeledik.
Aşkla Dolup Taşacağınız En İyi 20 Aşk Dizileri | 2024

Gelmiş Geçmiş En İyi ve En Çok İzlenen Aşk Dizileri

İçerisinde muhteşem bir aşk hikayesi barındıran en iyi aşk dizilerini bu içeriğimizde bir araya getirdik. Bazen dram bazen de komedi dolu hikayelerle donanmış aşk konulu dizileri listemizde sizleri bekliyor. İşte tüm zamanların en iyi ve en çok izlenen aşk dizileri...

En İyi Aşk Dizileri;

1. The Time Traveler’s Wife

Aşk Dizileri
Çocukluğunda annesini kaybeden Henry’de maalesef ki bir genetik bozukluk vardır. Bu bozukluktan dolayı çocukluğundan beri kontrolsüzce zaman yolculuğu yapar. Clare ile tanıştığında ise işler tamamen değişir. Çift, tutkulu ilişkilerini evlilik ile taçlandırsalar da Henry’nin garip yeteneği her şeyi alt üst eder.

TürRomantikDramFantastik
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSteven
Moffat
OyuncularRose
Leslie
Theo
James
Everleigh
McDonell

2. Thirty Nine

Aşk Dizileri
Gangnam’daki bir klinikte baş dermatolog olarak çalışan Mi-Jo, aktris olmayı hayal edip oyunculuk öğretmeni olan Chan-young ve kozmetik müdüzü olan Joo-hee’nin hayatı sizlerle. Orta yaş krizleri ile karşı karşıya kalan bu üç kadın, otuz dokuzuncu yaş günlerini kutlarlarken birbirlerine ne şekilde veda etmek istediklerini anlatırlar. 

TürRomantikDramKore
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2022
Yönetmen-
OyuncularSon
Ye-jin
Kang
Mal-Geum
Jeon
Mi-Do

3. Summer Heat

Aşk Dizileri
Korkusuz Catarina, anlayışlı ve saygın Yasmin, hayalperest Diego ve daha falzası lüks bir tatil beldesi olan Maresia otelinin çalışanlarıydı. Bu çalışanlar yazlarını para biriktirmeye harcarken bir yandan kendileri ve dünya hakkında birbirinden ilginç bilgiler öğrenirler. Çalışanların hepsi arkadaşlığı kusursuzca yaşarken, aşkı da tatmaktadırlar.

TürDramRomantik
IMDb5,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMichel
Carvalho
Ana
Pacheco
OyuncularFelipe
Rocha
Jorge
Lopez
Giovanna
Lancellotti

4. My Dress-Up Darling

Aşk Dizileri
Marin isimli lise öğrencisi çok fazla anime izlediği için animelerdeki karakterler gibi görünmeye çalışır. Cosplay olarak adlandırılan bu görüntüler için kendisine kıyafet dikmeye karar verse de birkaç sorunlu dikişten sonra dikiş yeteneği olmadığı anlaşılır. Okulun dikimhanesine gittiğinde ise Gojo ile yolları kesişir ve ikisinin arasında beklenmeyen bir çekim doğar.

TürAnimasyonKomediRomantik
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2022
Yönetmen-
OyuncularHina
Suguta
Shoya
Ishige
AmaLee

5. Erkek Severse

Aşk Dizileri
Zeynep, iki çocuklarıyla birlikte bekar bir annedir. Üniversite yıllarında büyük aşkı ile evlendiği Oktay’ın ihaneti nedeni ile karşı karşıya kaldığı anda Zeynep, erkeklere olan tüm inancını kaybeder. İnancını kaybetse de günün birinde Kenan ile tanıştığında aşk kapılarının kapalı olması bir tık zorlamaktadır.

TürKomediDramRomantik
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenÖmür
Atay
OyuncularAlperen
Duymaz
Büşra
Develi
Yasemin
Kay Allen

6. Eternally Confused and Eager for Love

Aşk Dizileri
Bir büyücünün edepsiz hayalleri yüzünden sıkıştırılarak yanlış yollara yönlendirilen genç sizlerle. 20’li yaşlarının da vermiş olduğu libido yüksekliğinden de kaynaklı olarak hareket eden bu genç, büyücünün de vermiş olduğu gaz ile kendisini bir kızdan bir kıza atlarken bulmaya başlar. Aralarında kendisi için doğru bir ilişki bulmayı hedeflese de her şey yolunda gitmez.

TürKomediRomantikHindistan
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
Yönetmen-
OyuncularVihaan
Samat
Jim
Sarbh
Dalai

7. Lov3

Aşk Dizileri
Ebeveynlerinin sona eren 30 yıllık ilişkilerinden sonra Ana, Sofia ve Beto kardeşler kendileri için bir söz verirler. Ebeveynlerinin evliliği gibi bitebilecek olan tek bir ilişki dahi hayatlarında istemezler. Lakin aşk nasıl ve nerede kapıyı çalacağını bilmiyor oldukları gibi, aşkın onların için nasıl bir son bulacağı ise asla bilinmez.

TürKomediDramRomantik
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenFelipe
Braga
Rita
Moraes
OyuncularBella
Camero
Joao
Oliveira
Elen
Clarice

8. Crazy Love

Aşk Dizileri
GO Study’nin CEO’su olan Noh Go, kaba olmasına rağmen yetenekleri ile nam salmıştır. İşlerinden dolayı altığı ölüm tehditleri güzünden işin sonunda hafızasını kaybeder ve tehditlerin altında daha fazla yaşayabileceğine inanmaz. Bu durum altında nişanlısı gibi kendisini tanıtan Shin Ah ile eğlenceli bir aşk hikayesine girişir.

TürKomediDramRomantik
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKim
Jung Hyun
OyuncularKim
Jae-Wook
KrystalHa-Jun

9. Baby Fever

Aşk Dizileri
Bir kadın doğum uzmanı, sarhoşken eski sevgilisinin spermlerini kullanarak kendisini istemeden hamile bırakır. Kimseye bu durumu açıklayamazken eski sevgilisi için de birbirinden farklı eski sırları öğrenir. Yine de çocuğunun hayatını plana katarak eski sevgilisine ulaştığında işler iyiden iyiye kötüye gider. Sadece eski sevgilisiyle değil, aynı zamanda sperm bankasından sperm çalma suçu ile de yüzleşmesi gerekmektedir.

TürKomediDramRomantik
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenNikolaj
Feifer
Amalie
Naesby Fick
OyuncularJosephine
Park
Olivia
Joof Lewerissa
Simon
Sears

10. A Couple of Cuckoos

Aşk Dizileri
Megurogawa Akademisi ikinci sınıf öğrencisi olan Nagi, doğumda değiştirilmişti. Biyolojik anne ve babasıyla tekrardan tanışabilmek üzere bir akşam yemeğine giderken; asla evlenmek istemediği sahte erkek arkadaşı Erika ile tanışır. Nagi akşam yemeğine vardığında ise öz ailesinin onu neden değiştirdiğinin tüm detaylarını öğrenirken, Nagi hakkında evlendirme kararı da ortaya çıkar.

TürAnimasyonKomediRomantik
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2022
Yönetmen-
OyuncularKaito
Ishikawa
Akari
Kito
Nao
Toyama

11. Aşk 101

Aşk Dizileri

90’lı yılların son zamanlarında lise öğrencisi olan bir grup gencin hikayesini anlatan dizi Netflix üzerinden yayınlanmaktadır. Dizide okulun en sorunlu gençleri kovulmamak için bir araya gelir ve onları savunan tek öğretmenlerinin okuldan ayrılmaması için bir aşk oyunu çevirirler.

TürAşkKomediRomantik
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenMeriç
Acemi
OyuncularKubilay
Aka
Mert
Yazıcıoğlu
Alina
Boz

12. İstanbullu Gelin

 Aşk Dizileri

Türk dizilerindeki klasik aşk senaryolarına benzeyen bir hikayeyi barındıran İstanbullu Gelin başarılı oyunculuk performanslarıyla dikkat çekiyor. Dizi de genç ve güzel bir kadın olan Süreyya tek başına hayatla mücadele ederken karşısına çıkan zengin iş adamı Faruk’a aşık oluyor. İkili arasındaki aşk evliliğe doğru gidince özgürlüğüne düşkün olan Süreyya için Faruk’un aile evinde zorlu zamanlar başlıyor.

TürAşkDramRomantik
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenAli
Aydın
OyuncularÖzcan
Deniz
Aslı
Enver
İpek
Bilgin

13. Poyraz Karayel

Aşk Dizileri

Polisiye ve macera dolu bir dizi olan Poyraz Karayel içerisinde barındırdığı Poyraz – Ayşegül aşkıyla Türk Aşk dizileri listemizde yer alıyor. Komedi ve romantizm dolu bir çift olan ikili birçok tehlikeye karşı ayakta kalmaya çalışıyorlar. Dizinin asıl konusu ise bir iftira sonucu işinden ve oğlundan olan Poyraz’ın oğlunu tekrar kazanabilmek için mafyanın içerisine dahil olmasıyla başlayan maceralardır.

TürAşkMaceraAksiyon
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenEthem
Özışık
Oyuncularİlker
Kaleli
Burçin
Terzioğlu
Musa
Uzunlar

14. Binbir Gece

Aşk Dizileri

Unutulmaz aşk dizileri arasında yer alan Binbir Gece Masalları dizisi, başarılı yönetmen Mehmet Bilal önderliğinde çekilmiştir. Lösemi hastası olan oğluna ilik nakli için maddi kaynak arayan dul kadın Şehrazat çalmadık kapı bırakmaz. En sonunda karşısına büyük bir fırsat çıkan Şehrazat’ın oğlu için bazı şeylerden vazgeçmesi de gerekecektir.

TürAşkDramRomantik
IMDb5.2
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenMehmet
Bilal
OyuncularHalit
Ergenç
Bergüzar
Korel
Tardu
Flordun

15. Medcezir

Aşk Dizileri

2013 yılına damgasını vuran ve o zamanların en popüler dizisi olmayı başaran Medcezir dizisinin başrollerinde Çağatay Ulusoy, Serenay Sarıkaya ve Barış Falay yer almıştır. Ünlü yabancı aşk ve gençlik dizisi The O.C. ‘nin yerli uyarlaması olan dizide varoşlardan gelen cesur ve yakışıklı bir genç ile zengin bir ailenin güzeller güzeli kızı ile aşk yaşaması ve bunun sonucunda ortaya çıkan olayları anlatmıştır.

TürAşkDramRomantik
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenEce
Yörenç
OyuncularÇağatay
Ulusoy
Serenay
Sarıkaya
Barış
Falay

16. Yalancı Yarim

Aşk Dizileri

Türk sanatının en iyi kalpli isimlerinden Barış Akarsu’nun Merve Sevi ile birlikte başrolde yer aldığı aşk dizisi “Yalancı Yarim”in yönetmenliğini Haluk Özenç ve Betül Karabulut yapmıştır. Dizide Ralli merakı yüzünden babasıyla kavga edip evi terk eden Tarık yurt dışına çıkmaya çalışır. Ancak bir süre sigortalı çalışmadan yurt dışına çıkamayacağını öğrenen genç adam ilk bulduğu işe girer ve şımarık bir zengin kızının şoförü olur.

TürAşkKomediRomantik
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenHaluk
Özenç
OyuncularBarış
Akarsu
Merve
Sevi
Bülent
Kayabaş

17. Kiralık Aşk

Aşk Dizileri

Geçtiğimiz yıllarda yayınlanan ve en iyi Türk dizileri arasında yer alan Kiralık Aşk dizisinde standart bir yaşam tarzına sahip olan ve garsonluk yapan Defne’nin 6 aylığına büyük bir aşk oyunu oynamasını anlatmaktadır. Bu süre içerisinde ülkenin önde gelen ailelerinden birinin oğlunu tavlayacak ve onunla beraber olacak olan Defne hiç beklemediği bir aşk üçgeninin ortasında kalacaktır. Dizinin başrollerinde Elçin Sangu ve Barış Arduç yer almıştır.

TürAşkKomediRomantik
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenMetin
Balekoğlu
OyuncularElçin
Sangu
Barış
Arduç
Salih
Bademci

18. Aşk-ı Memnu

 Aşk Dizileri

Yasak aşkın hem edebiyatımıza hem de sinemamıza yansıdığı unutulmaz eser Aşk-ı Memnu 2008 yılında dizi senaryosuna uyarlanarak yayınlanmaya başlamıştır. Dizinin oyuncu kadrosunda Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ ve Şelçuk Yöntem rol almıştır. Aşk-ı Memnu dizisinde konu eşini kaybettikten sonra genç bir kadın ile evlenen Adnan bey ve ailesinin yaşadığı bir takım olayları anlatmaktadır. Annesinin ısrarı üzere Adnan beyle evlenen genç ve güzel kadın Bihter gönlünü Adnan beyin yeğeni Behlül’e kaptırır. Çapkın ve yakışıklılığıyla bilinen Behlül ise bu genç kadına karşı koyamayıp aralarında bir yasak aşk yaşayacaklardır.

TürAşkDramRomantik
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenEce
Yörenç
OyuncularBeren
Saat
Kıvanç
Tatlıtuğ
Nebahat
Çehre

19. Fi

Aşk Dizileri

Ünlü yazar Azra Kohen’in çok okunan serisi Fİ-Çi-Pi üçlemesinden uyarlanarak ortaya çıkan Fi dizisi farklı hayatların ve yaşam tarzlarının ekrana yansıdığı muhteşem bir senaryoya sahip aşk dizisidir. Geçtiğimiz yıllarda internet üzerinden yayınlanan dizinin oyuncu kadrosunda Serenay Sarıkaya, Ozan Güven ve Berrak Tüzünataç gibi ünlü isimler yer almıştır.

TürAşkRomantik
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenAzra
Kohen
OyuncularSerenay
Sarıkaya
Ozan
Güven
Berrak
Tüzünataç

20. Leyla ile Mecnun

Aşk Dizileri

Aykırı yapımlarıyla bilinen absürd komedi ustası Onur Ünlü’nün unutulmaz dizisi Leyla ile Mecnun dizi tarihinin en iyi aşk ve absürd komedi dizisi olmuştur. Başrollerinde Ali Atay, Ahmet Mümtaz Taylan ve Köksal Engür’ün yer aldığı dizide doğduğu gün aileleri tarafından birbirlerine sözlenen Leyla ile Mecnun’un yıllar sonra tekrar tanışmalarını ve aralarında yaşanan büyük aşk hikayesini anlatmaktadır. Dizinin efsane karakterlerin olan İsmail Abi, Erdal Bakkal ve Hırsız Yavuz’da dizi tarihinin sevilen karakterlerinden olmuşlardır.

TürAşkKomediRomantik
IMDb9.1
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenOnur
Ünlü
OyuncularAli
Atay
Ahmet
Mümtaz Taylan
Serkan
Keskin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum