En Çok Görülen Rüyalar ve Yorumları

En çok görülen rüyalar, en sık görülen rüyalar, en çok görülen rüyaların anlamları, en sık görülen rüyaların tabiri ve yorumları, rüyaların anlamı ve bu rüyaların tabirleri.
En Çok Görülen Rüyalar ve Yorumları

Rüyada Kedi Görmek

Rüyada Ağlamak

Rüyada Hamile Olmak

Rüyada Kar Görmek

Rüyada Altın Görmek

Rüyada Köpek Görmek

Rüyada Para Görmek

Rüyada Deniz Görmek

Rüyada Bebek Görmek

Rüyada Balık Görmek

Rüyada Bebek Emzirmek

Rüyada Gelinlik Görmek

Rüyada Yumurta Görmek

Rüyada Kan Görmek

Rüyada Erkek Bebek Görmek

Rüyada At Görmek

Rüyada Asker Görmek

Rüyada İnek Görmek

Rüyada Gelin Görmek

Rüyada Ölmüş Biri

Rüyada Düğün Görmek

Rüyada Cumhurbaşkanı

Rüyada Ekmek Görmek

Rüyada Araba Sürmek

 

rüya tabirleri

Uykunun genel ve karakteristik özelliklerinden biri olan ve uykunun hızlı göz hareketi (REM) adlı evreleriyle yakından ilişkili bulunan, görsel ve işitsel algılarla beraber duygulara rüya denir.

İnsan hayatı için uyku, yemek yemek, su içmek kadar son derece önemlidir. Sağlık açısından bir kişi günün üçte birini uyku halinde geçirmek zorunda. Bu da ortalama 60 yıllık bir ömrün 20 yılını uyku halinde geçirmek demektir.

Bilim dünyasının uzun yıllar boyunca üzerinde araştırmalar yaptığı rüya, insanın gün içerisinde negatif enerji ile dolan ve yorulan bedeninin ile sinirlenin dinleme zamanıdır.

sigmund-freud.jpg

Dünyaca ünlü ruhbilimci Sigmund Freud, rüya konusunda çok önemli çalışmalar yapmıştır. Çalışmaları kapsamında Freud rüyayı şu şekilde tanımlar; kişinin bilinçaltında yer alan düşünceleri, istekleri gün yüzüne çıkarak bir film şeridi gibi gözünün önünden geçtiği varsayılır. Bu duruma da rüya denir.

ruya-nedir.jpg

Rüyalar soyut kavramlar içerdiği için bilimsel olarak ifade edilmeye çalışılıyor. Ancak yine de tam olarak istenen şekilde ifade edilemiyor. Bu nedenle toplumların büyük bir kısmı rüyaları dinsel yönden açıklamaya çalışıyor. Dinsel açıdan rüya, ruh bedenden ayrıldığı takdirde görülmeye başlanan çoğu şey ilahi bir mesaj olarak algılanıyor.


Olağanüstü bir şekilde derinlik içeren rüyalardan bazıları, insanlar tarafından ortak görülen rüyalardır. Bu rüyalardan en popüler olanlarını sizler için sıraladık. İşte o rüyalar: 

 

Rüyada Deniz Görmek 

deniz-gormek.jpg

En sık görülen rüyalardan teki olan deniz görme rüyası, her zaman hayırlı bir şekilde yorumlanır. Bu yorumların başında rüyayı gören kişinin muradına ereceği belirtilir. Ardından bolluk ve rahatlık, uzun ömre ve huzura yorumlanır.


 

Düşmek ya da Boğulmak

ruyada-dusmek.jpg

Hemen herkes, bugüne kadar rüyasında en az bir kere olsun yukarıdan bir boşluğa doğru düştüğünü ya da suda boğulduğunu görmüştür. Bu durumu toplumun büyük bir kısmı dinsel olarak yorumlar. Bu yorumların başında büyük sıkıntılardan kurtulacağı gibi yorumlar yapılır. Ancak bilimsel olarak da bu rüyayı gören kişilerin gerçek hayatta kendilerini güvende hissetmediğini, çevresinden destek alamadığını düşündüğünde görür. Bu durum karşısında kişiler, gerçek hayattaki sorunlarını tespit edip bir çözüm yolu bulmalı.


 

Çıplak Olduğunu Görmek

ciplak-olmak.jpg

Kişi rüyada kendini çıplak, yarı çıplak ya da alakasız elbiselerle (işe pijamayla gitmek gibi) günlük rutin işlerinizi tamamladığını görmesi en sık görülen bir diğer rüyalardan tekidir. Bu rüyaların anlamı da kişiler utanç hissetse de aslında gurur ve özgürlük duyguları ön plana çıkar. Uzmanlar bu rüyanın tabirini şöyle açıklıyor; daha çok evlenmek üzere olan kişilerin gördüğü bu rüya, kişinin gerçek hayatta kendini korunmasız ve çaresiz hissettiği zaman görür. Ayrıca kişi sırrını paylaştıktan sonra pişmanlık duyarsa bu rüyayı görür.


 

Ölüm

olu-gormek.jpg

Rüyada kendinizin ya da çok sevdiğiniz bir kişinin öldüğünü görebilirsiniz. Son derece korkutucu olan bu rüyalar, gerçek hayatta incinmekten son derece korktuğunuza işarettir. Ancak şunu da unutmamak gerekir kimi zaman rüyalar kişinin sağlığı ile ilgili ipuçları verir. Bu nedenle dikkatli olmalısınız.

Rüyanızda sevdiğiniz birinin öldüğünü görmeniz, sizin bir parçanızın yok olduğu ya da ölen kişinin sizin hayatınızdan çıkmak istediği anlamına gelir. Ancak genel kanı ise sevdiğiniz kişiye duyduğunuz kuvvetli bağdan dolayı onu kaybetmekten korktuğunuz anlamına gelir.


 

Ölmüş Birini Görmek

olmus-kisi.gif

Astral kabus olarak da adlandırılan bu tarz rüyalar, genelde huzur verici rüyalardır. Zaman ve yer kavramı konusunda büyük belirsizliklerin yaşandığı bu rüyalarda bilinen bir gerçek var. Eğer ölen kişi sizinle yüksek sesli konuşuyorsa konuştuğu konuya göre bir anlamı olmalı.


 

Çürük ya da Eksik Diş Görmek

dis-gormek.jpeg

En sık görülen rüyalardan teki de diş ile ilgilidir. Kimi zaman dişlerin eksik olduğu, kimi zaman çürük olduğu, kimi zaman da dişin döküldüğü görülür. Bu durum da kişilerin gerçek hayatta çekici olmamaktan korktuğu ya da özgüven kaybı yaşamaya başladığı anlamına gelir. Rüya yorumcularına göre bir diğer anlamı da kişinin gerçek hayatta gücünü kaybetmekten çekindiği anlamına gelir.


 

Yaralanmak

ruyada-yaralanmak.jpg

Rüyada yaralanmak, ölüm konusunda bahsettiğimiz gibi sağlığınızla ilgili sizlere ipuçları veriyor olabilir. Özellikle rüyanızda yaralandığınız zaman bedeninizde acı hissettiğiniz yerlere dikkat çekmelisiniz. Hatta genel bir sağlık kontrolünden geçmek son derece önemlidir. Bunun yanı sıra hayatta neleri ihmal ettiğinizi ve acil ihtiyaçlarınızı gözden geçirmenizde fayda var.


 

Araba Kazaları

araba-kazalari.jpg

Araba kazası gibi rüyalar, ruhsal bir kazaya doğru yol aldığınız anlamına geliyor çünkü rüyanızda kontrolden çıkmış aracın ya içerisinde ya da çevresindesinizdir. Aracın frenleri patlak olması gibi sorunlardan dolayı yaptığınız bu kazalar, sizden dolayı ya da çevrenizden dolayı psikolojik problemlere işaret eder.


 

Kovalandığını Görmek

ruyada-kovalanmak.jpg

En sık görülen kabuslardan teki de rüyada bir hayvan, korkunç insandan ya da bir canavardan kaçmaktır. Uzmanlar bu durumu gerçek hayatta kişinin kendini son derece tehlikede hissettiği şeklinde açıklar.


 

Kaybolmak

ruyada-kaybolmak.jpg

En kabus rüyalardan biri de rüyada kaybolmaktır. Orman, kalabalık şehirler, büyük binalar ve labirent tipi caddelerde bir türlü çıkışı bulamamanızdır. Uykuda büyük paniğe kapıldığınız için son derece korku duyarsanız. Hemen herkesin gördüğü bu rüya, gerçek hayattaki vermeniz gereken kritik kararlar olduğu yönündedir. Eğer rüyanın sonunda bir kapana kısıldığınızı ya da  diri diri gömüldüğünüz gibi durumları görürseniz gerçek hayatta bir şeylerin kararını vermekte artık geç kaldığınızı ve başınızın çok büyük bir belaya girdiği anlamına gelir.


 

Doğal Felaketler ya da Kıyamet

dogal-felaketler.jpg

Rüyada doğal afetlerden birini ya da dünyanın sonunun geldiğini görmek, hayatınızda ciddi dramatik durumlarla karşı karşıya kalacağınız anlamına gelir. Bu nedenle biraz dikkatli olmanızda fayda var.


 

Sevgiliden Ayrılmak ya da Boşanmak

ruyada-ayrilik.jpg

Rüyada sevgiliden ayrılmak ya da boşanmak birçok anlama gelir ama bunun ana nedenleri; ilişkinizde yaşanan sorunlar ve anlaşmazlıklar ya da ona olan bağlılığınızdan kaynaklıdır. İlişkinizin çok güvende olmadığı anlamı da taşıyan bu rüyalarda ilişkinizi baştan geçirmeniz son derece faydalıdır.


 

Tekrar Eden Kabusların Nedeni Nedir?

kabus-gormek.jpg

Neredeyse hepimiz, hayatımızda bir kabusu defalarca görüyoruz. Uyumaktan bile korkar olduğunuz bu durum aslında bilinçaltınızın size bir mesaj göndermek istediğidir. Bu rüyalar korkutucu olduğu kadar aslında günlük hayatınızın düzene girmesini sağlar. Bunun için günlük yaşantınızdaki sorunlara karşı bir çözüm üretmeniz ya da mücadele etmeye karar vermenizle bu kabustan kurtulabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum