Astral Seyahat Nedir, Nasıl Yapılır ve Teknikleri Nelerdir?

Astral seyahat nedir? Astral seyahat nasıl yapılır? Astral seyahat teknikleri nelerdir? İşte herkesin merak ettiği astral seyahat hakkında tüm bilgiler.
Astral Seyahat Nedir, Nasıl Yapılır ve Teknikleri Nelerdir?

Astral Seyehat Nedir?

Astral seyahat ruhun bedeni terk etmesiyle farklı bir boyuta geçmesidir. Kişi astral seyahat yaptığı zamanda rüyadan farklı olarak bilinci açık olur. Bu yüzden de ne yaptıklarının farkında olur. Fiziksel herhangi bir engelin olmadığı bu evrende dilediğiniz yere gidebilirsiniz.

Astral Seyahat Gerçek mi?

Astral Seyahat Nedir Nasıl Yapılır

Astral seyahatin gerçek olup olmadığı bilimsel olarak kanıtlanması oldukça zordur. Çünkü rüya durumunda yapıldığı için yapan kişilerin kanıtlanması imkansızdır. Bu yüzden de şu ana kadar herhangi bir şekilde ispatlanamamıştır. Ancak bunu yapan kişilerde azımsanmayacak kadar çoktur ve yaşadıkları deneyimler astral seyahati yapmak isteyen kişilere yol gösterici olmaktadır.

Astral Seyahat Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Astral Seyahat Nedir Nasıl Yapılır

"Astral seyahat", ruhun bedeni terk ederek farklı bir boyuta geçmesi olduğundan rüyadan çok daha ötesidir. Bu geçiş sırasında bilinç açık kaldığı için kişi, yaptıklarının farkında olur. Astral seyahatte fiziksel engeller yoktur. Örneğin duvarlar ve kapılar engel olmaktan çıkar.

Kendi semtinizde kalabildiğiniz gibi farklı ülkeler ve gezegenlere de sıçrayabildiğiniz astral seyahat kimi zaman eğlence boyutundan çok tehlike boyutuyla karşımıza çıkmaktadır. Farklı bir boyuta geçildiği için normal zamanda görülmeyen veya görülmemesi gereken varlıklarla karşılaşılabilir.

Astral deneyimi olanlara göre bu varlıklar kişiye zarar veremez ama korkuya kapılmasına sebep olabilir ve korku da aslında kişiye zarar verebilecek bir kavramdır. Zihni bulandırmak için oyun oynayabilirler ve bu da kişinin psikolojisine zarar verebilir. Yani tıpkı uzaylıların kötü de olabileceği gibi, astral seyahatte cennette gibi de olabilirsiniz, kötü durumlarla da karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden korkuyu yenmeniz gerekir. "Astral seyahatin" en büyük düşmanı olarak korku görülmektedir.

Astral Seyahat Nasıl Yapılır?

Astral Seyahat Nedir Nasıl Yapılır

Bazı kişilerde bu konuda doğuştan yetenek vardır ve kendi istekleri dışında astral seyahat yaşayabilirler. Diğerinin ise "Astral seyahati" gerçekleştirebilmesi için belli yöntemlere başvurması gerekir. Peki "Astral seyahat" nasıl yapılır? Astral seyahat yapımındaki detaylar nelerdir?

Korku unsurunu yenmeniz gerekir. Vücudun astral seyahate geçerken verdiği tepkilerden korkanlar astral deneyim yaşayamaz. Bazıları ise buna rağmen deneyimi yaşar ama ruhları ayrıldıklarında vücutlarını gördükleri zaman korkuya kapılabilirler. Her iki durumda da ruh, vücuda geri dönecek ve astral seyahat denemesi burada son bulacaktır.

Robert Monroe bu konuda fazla araştırma yapan kişilerdendir. Monroe Enstitüsü olarak bilinen kurum bu konuda çalışmalarını sürdürmektedir.

Astral seyahat gibi uyurken yaşadığımız farklı gerçekler bulunuyor. Bunlar için "Uyurken Yaşadığımız Tuhaf Gerçekler" adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Astral Seyahat Teknikleri

Astral Seyahat Nedir Nasıl Yapılır

"Astral seyahat teknikleri" herkesin merak ettiği konuların başlarında gelmektedir. Peki, Astral seyahat teknikleri nelerdir? İşte, detaylar...

Hazırlık: Sizi rahatsız eden ve hissettiğiniz aksesuarları çıkarın. Oda, gözkapaklarınıza doğrudan ışık gelmeyecek şekilde karanlık olmalıdır. Başınız kuzeyde olacak şekilde sırtüstü yatmalısınız. Elbiselerinizi çıkarın ama vücut ısınız normal olsun. Rahatsız edilmeyeceğiniz bir yerde olmanız önemlidir. Dudaklarınız yarım açık olsun ve nefes alıp verin, dengede tutun.

Klasik Yöntem - Rahatlama ve Uçma Arzusu: Ayağınızdan alnınıza kadar vücudunuzu nokta olarak düşünmelisiniz. Zihinsel gücünüzü kullanarak bedeninizin bir metre yukarıda olduğuna odaklanın. Alnınızdan yukarı doğru kalkıp ayaklarınızın üzerinde durduğunuzu düşünün.

Ters Algı - Beyin Aldatmacası: Kuzeye doğru yatış şeklinizi güneye doğru yatmış gibi düşünerek beyninizi aldatın. Beyniniz tam tersini ispatlamaya çalışacak. Beyninize inandırdığınızda yükselmeyi gerçekleştirdiğinize odaklanın. Yükselmede zorlanıyorsanız her nefes alıp verişinizde daha hafifleyerek yükseldiğinizi düşünün. Ayrıca yukarıda asılı bir ipi çektiğinizi düşünmek de yükselmenin bir diğer yoludur. Titreşimler hala oluşmadıysa ipi her çektiğinizde bunları hissetmeye daha yakın olacak ve rahatlayacaksınız. Ayrılma gerçekleştiğinde görüntüler ve uğultular başlar. Bu noktada yapmanız gereken düşüncelere hakim olmak ve uçuş denemesi yapmaktır.

Yardımcı Etkenler - Ses Dalgaları: Yapılan araştırmalarla astral deneyimi kolaylaştıran bazı sesler ortaya konmuştur.

Hipnoz - Etki Yöntemi: Astral seyahat için bilinen en etkili yoldur diyebiliriz ama hipnoz sırasında bilinçaltı ortaya çıkacağı için sonucun astral seyahat mi yoksa beynin bir oyunu mu olduğu kesin bilinemez.

Su Altı Yöntemi - Kurtulma: Konsantre olmanıza rağmen ayrılmayı gerçekleştiremiyorsanız kendinizi su altında düşünün. Nefesiniz yavaş yavaş azalacağı için yukarı çıkmanız gerekecek. Ayağınıza dolanan yosunlardan kurtulmaya çalıştığınızı düşünün. Yukarı çıkma isteğiniz ve yorulan nefesiniz sizi vücudun dışına atacaktır.

Hedefleme - Arzu Etme: Evden bir cisim seçilmeli ve bu derinlemesine düşünülmelidir. Gözünüzde net bir şekilde canlandıracağınız kadar çalışmalısınız. Ulaşılmak istenen bir hedef ve güç ortaya çıkar. Bu, astral seyahati kolaylaştırır.

Kendiliğinden Meydana Gelme: Bayılma, ağır hastalık, ağır uyku hali, ani şoklar ve trafik kazası gibi etkiler sonucunda istem dışı olan astral ayrılmalardır. Bu durumda kişi genelde kendisini birden beden dışında bulur ama farkına varmadan bedene geri döner. Normal uyku halinde de bu ayrılmalar yaşanmasıyla rüyalar görülür ve uyku sırasında düşme, uçma gibi etkiler bunun belirtisi olabilir.

Astral Seyahatte Ruhun Bedenden Ayrılması Esnasında Neler Hissedilir?

Astral Seyahat Nedir Nasıl Yapılır

Vücuttaki tüm kas ve hücrelerin uyuştuğu hissedilir. Kulakta uğuldama ve vücutta karıncalaşma olur. Baş dönmesi ve vücudun spiral bir şekilde dönmeye başlaması da hissedilebilir. Hafifleme hissi oluştuğunda nefes sistemini bozmadan nefes tutulmalı ve devam edilmelidir. Ayrılma başarılı olmadıysa yeni belirtiler beklenmelidir.

Astral Seyahat ile Lucid Rüya Arasındaki Farklar Nelerdir?

Astral Seyahat Nedir Nasıl Yapılır

Lucid rüyayı kişi kendi zihninde yaşarken, astral seyahatte farklı bir boyutta gerçek deneyim yaşanır. Lucid rüya bilimsel olarak kanıtlanmıştır fakat astral seyahatin bilimsel bir dayanağı yoktur. Astral seyahat, bunu yaşayanların deneyimlerine ve parapsikoloji ile uğraşanların iddialarına dayanır.

Ülkemizde astral seyahati savunanlar Piri Reis'in haritasını kanıt olarak gösterir. Bu haritanın sırrı çözülememiştir. Bilimsel dayanağı olmadığını unutmamak gerekir fakat Piri Reis'in haritasının astral seyahat deneyimi ile oluşturulduğu iddia edilmektedir.

Rüyanın kontrol edilebilmesi de bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Konu hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz "Rüyalar Kontrol Edilebilir mi?" adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

Astral Seyahat Yaparken Unutulmaması Gerekenler

Astral Seyahat Nedir Nasıl Yapılır

Astral seyahat gerçekleştirenlerde her şeyi bilemezler. Bu yüzden sürekli olarak pratik yapmak gerekiyor. Çünkü astral seyahatte kişi tamamen özgür olamaz ve deneyimsiz astral seyahat gezginleri genelde yaşadıklarını unutur.

Kimi zaman objelerin yerini doğru tahmin edemeyen astral gezginlerin bunu yapamamasının sebebi, zihinlerini iyi kontrol edememesindendir. O zaman neyin gerçek olduğunu neyin olmadığını anlayamayacakları bir rüya düzlemine girerler ve zihinlerinde yeni mekanlar yaratmaya başlarlar.

Astral Seyahat Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

İçeriğimizin bu kısmında astral seyahat hakkında merak edilen soruları cevapladık. İşte astral seyahat hakkında sıkça sorulan sorular.

Astral seyahat günah mı?

Bu soru çoğu kişi tarafından sorulsa da cevabı çoğu zaman yanıtsız kalmıştır. Ancak ülkemizde tanınan hocalardan olan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu bir programında bu uğraşın çok doğru denemeler olmadığını belirtmiştir.

Astral seyahat tehlikeli mi?

Astral seyahatte herhangi bir tehlikeli durum bugüne kadar yaşanmamıştır. Bedeniniz huzur içinde yatakta yattığı için endişelenmenize gerek yoktur. Bu yüzden de astral seyahat tehlikeli değildir.

Astral seyahatte ne oluyor?

Astral seyahatte bedenimiz yerinde kalmaya göre kimilerine göre ruhumuz kimilerine göre enerjimiz açığa çıkar. Bu sayede de istediğimiz yere gidebiliriz. Herhangi bir şekilde fiziksel engellerin olmadığı astral seyahatte istediğimiz yere gidebilme şansımız olur. Yapan bazı kişiler dilediği yere gidebildiklerini ancak bu yerleri bilmeleri gerektiğini söylüyorlar.

UYARI!

Verilen bilgiler bilimsel olarak kanıtlanmış değildir. Astral seyahat deneyimini gerçekleştirdiğini iddia eden kişilerden ve çeşitli kaynaklardan derlenerek oluşturulmuştur.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum