Doğum Öncesi Hazırlık Listesi | Anne ve Bebeğin İhtiyaçları

Doğum zamanının yaklaşmasıyla tarifsiz bir heyecan yaşayan anne adaylarının oluşturması gereken doğum öncesi hazırlık listesini yazımızda bulabilirsiniz.
Doğum Öncesi Hazırlık Listesi | Anne ve Bebeğin İhtiyaçları

Yavaş yavaş hamileliğin son dönemine girildiği zaman ebeveynlerde bir alışveriş furyası başlamaktadır. Sürekli olarak bir şey alındığı bu dönemde gerekli gereksiz eşyalar ya da kıyafetler evleri doldurmaktadır. Oldukça hatalı olan bu durum sonucunda bazı önemli eşyaları unutabilirsiniz. Bu içeriğimizde doğum öncesi ihtiyaç listesi nasıl oluşturulur sorusunun cevabını vereceğiz.

İşte doğum öncesi ihtiyaç listesi hakkında her şey...

Annenin İhtiyaçları

Doğum hazırlık listesinde bebeğinizin ihtiyaçlarının yanı sıra sizin ihtiyaçlarınız için de bir bölüm ayırmalısınız. Kendi ihtiyaçlarınızı belirlerken bebeğinizin konforunu da göz önünde bulundurmalısınız. Unutmayınız ki doğum sonrasında sizin stresli ve rahatsız olmanız bebeğinize de yansıyacaktır.

Annenin Bedenen Rahat Olması İçin Gerekenler

doğum öncesi hazırlık listesi

Doğuma hazırlık listesi hazırlarken ilk düşünmemiz gereken şey tabi ki anne adayımızın rahat olmasıdır. Bu yüzden ilk olarak bunları hazırlamamız gerekiyor. Bunun için kumaşları terletmeyen, pamuklu, esnek, modeli ise göğüs altından bollaşan ve baskı yapmayan gömlek ya da bluz almanızı öneriyoruz. Bunun yanında bu modelin aynısından elbise, gecelik, pijama takımı, sweatshirt gibi giysileri yanınızda bulundurmalısınız.

Doğum sonrasında rahat etmek istiyorsanız ise lohusa külodu, emzirme sütyeni, emzirme atleti ve badisi gibi kıyafetleri yanınızda taşımanız gerektiğini hatırlatalım. Bu giysiler tamamen bu durumlar için üretilmesi sebebiyle sizin konforunuzu en üst düzeye çıkartacaktır.

Sorunsuz Bir Şekilde Emzirmek İçin İhtiyaç Duyulanlar

doğum öncesi hazırlık listesi

Burada önemli olan sütün ihtiyaç duyulan miktarda gelmesidir. Yeterli miktarda süt gelmesi için süt arttırıcı takviyeleri alabilirsiniz. Bu takviyeler kısa süre içerisinde sütünüzün gerekli seviyelere gelmesini sağlayacaktır.

Yeterli miktarda sütünüz olduktan sonra bunu sağmak ve uygun koşullarda saklamak gerekiyor. Bunun için göğüs pompasına ve süt saklama poşeti veya kabına ihtiyacınız olacak. Ayrıca emzirme önlüğü, emzirme minderi ve göğüs ucu kremi hazırlık listesinde mutlaka olması gereken ürünlerdendir.

Kişisel Bakımı Karşılamak İçin Gerekenler

doğum öncesi hazırlık listesi

Hiç şüphe yok ki anne adayının kendisine iyi bakması gerekiyor. Bu yüzden kişisel bakımı da atlamamız gerekiyor. Doğum öncesi ihtiyaç listesi hazırladığınız zaman anne adayını rahatlatacak şeyleri eklemeniz gerektiğini hatırlatalım

Bu malzemeler çatlak önleyici krem, lohusa pedi, anne-bebek bakım çantası, destek yastığı veya minderi, hamile bel destek bandı ve hamile emniyet kemeridir. Gereken bakımı karşılayacak ve sizi rahatlatacak olan bu ürünler sayesinde daha konforlu bir süreç yaşayabilirsiniz.

Annenin Genel İhtiyaçları

doğum öncesi hazırlık listesi

Annenin giymesi gereken kıyafetlerden, emzirmesi için ihtiyaç duyduklarından ve kişisel bakım için gerekli eşyalardan detaylıca bahsettik. Ancak bu süreçte bazı genel ihtiyaçlarımız da bulunuyor ve bunlarında mutlaka yanınızda bulunması gerekiyor.

Annenin genel ihtiyaçları nakit para, yakınlarınızın telefon numaralarının bulunduğu bir not defteri, boş not defteri ve kalem, 4 adet el-yüz havlusu, lif, diş fırçası, diş macunu, şampuan, sıvı sabun, kulak pamuğu, pamuk, doğum sonrası pedi, göğüs pedi, Bepanthol, dudak kremi, deodorant, makyaj malzemeleri, saç tokası, taç, tarak, kamera, cep telefonu ve şarj aletidir. Bu eşyalar doğum öncesi hazırlık çantasında mutlaka bulunmalıdır.

Bebeğin İhtiyaçları

Doğuma hazırlık listesi yaparken bebeğinizin hastane çıkışından sonra da ihtiyaç duyacağı eşyaları not almanız alışverişin büyük çoğunluğunu tek seferde tamamlamanıza ve eksikleri daha rahat görmenize yardımcı olur.

Beslenme

doğum öncesi hazırlık listesi

Bebeğinizi sorunsuz bir şekilde beslemek istiyorsanız kendinize baktığınız kadar beslenme ürünlerine de dikkat etmeniz gerekiyor. Mutlaka bu ürünlerin özellikle biberonların en yüksek kaliteli olanlarını almanızı öneriyoruz.

Bebeğinizin en iyi şekilde beslenmesini sağlayacak olan ürünler biberon, biberon kordonu, biberon fırçası, emzik, emzik kutusu, önlük ve ağız mendilidir. Bu ürünleri aldığınız takdirde bebeğinizin rahat bir şekilde besleneceğinden emin olabilirsiniz.

Bebek Giyim

doğum öncesi hazırlık listesi

Doğum öncesi ihtiyaç listesi hazırlarken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da bebeğin giyeceği kıyafetlerdir. Bebeğinizin giyeceği ürünlerin %100 pamuk, bambu ya da keten gibi malzemelerden üretilmiş olması gerekiyor. Ayrıca bebeğinizin hareketlerini engellemeyecek esnek ve geniş kesim giysileri tercih etmelisiniz.

Mutlaka almanız gereken bebek giyim ürünleri arasında patikli tulum, iç zıbın, zıbın badi, kol bandı, çorap, takım, şapka, eldiven, kundak, penye battaniye ve patikli alttır. Bunları aldığınız takdirde herhangi bir eksiklik yaşamayacağınızdan emin olabilirsiniz.

Bebek Banyo ve Bakım

doğum öncesi hazırlık listesi

Bebek ihtiyaç listesinde en çok dikkat edilmesi gereken nokta banyo ve bakım ürünleridir. Bu ürünleri alırken oldukça dikkatli ve hassas olmanız gerekiyor. Mutlaka doktorunuzun önerdiği ürünler varsa onları almalı yoksa alacağınız ürünlerin kalitesinin yüksek olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca içeriğinde kimyasal bulunduran hiçbir ürünü almamalısınız.

Bebeğinizin banyo ve bakım ihtiyaçları için 2 paket yeni doğan bebek bezi, pişik kremi, alt değiştirme örtüsü, havlu, deterjan, yumuşatıcı, fırça, tarak ve 3-4 paket ıslak mendile ihtiyacınız olacaktır. Bu ihtiyaçları doğum öncesinden karşılamanız gerekmektedir.

Bebek Odası

doğum öncesi hazırlık listesi

Bebeğinizin güvenli ve huzurlu bir şekilde uyuması için güzel bir oda hazırlamanız gerekiyor. Bu odanın içerisinde de mutlaka olması gereken bazı malzemeler bulunuyor. Alanında uzman kişiler bu malzemelerin her bebek odasında bulunması gerektiğini söylüyor.

Bebek odasında mutlaka bulunması gerekenler beşik, park yatak uyku seti, 2-3 adet nevresim takımı, 2-3 adet pelüş battaniye, çarşaf, alez, alt açma, yatak, yorgan, yastık, dolap, elbise askısı ve kirli torbasıdır. Saymış olduğumuz bu malzemeler olmazsa olmazdır.

Bebeğin Genel İhtiyaçları

doğum öncesi hazırlık listesi

Kategori kategori bebeğin ihtiyaçlarını detaylıca yazdık. Şimdi sıra bebeğinize bakmak için ihtiyaç duyacağınız genel eşyalara geldi. Bu eşyaların da bir an önce tamamlanması gerekiyor. Bu sayede bebeğinizin bakımını etkili bir şekilde yapabilirsiniz.

Bebeğin genel ihtiyaçları arasında oda termometresi, beden termometresi, oda nemlendiricisi, puset, bebek arabası, oto koltuğu, kanguru, ana kucağı, banyo küveti ve filesi, banyo süngeri, bakım yatağı ve diş kaşıyıcıdır. Bu ürünler sayesinde bebeğinize daha rahat bir şekilde bakabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Sezaryen Doğum Kaçıncı Haftada OlurNormal Doğum Sonrası
Sezaryen Doğum SonrasıNormal Doğum Nasıl Yapılır
Normal ve Sezaryen Doğum FarklarıHafta Hafta Gebelik Dönemi
Sezaryen Doğum Nasıl YapılırAğrısız Doğum

Doğuma hazırlık için neler yapmalı?

Doğuma hazırlık yapmak her ne kadar heyecanlı olsa da bazı kişiler için tedirginlik verici de olabilir. Bu durumlarda doğumu gözünüze büyütmemenizi öneriyoruz. Doğuma hazırlık için yapmanız gerekenler ise hastane seçmek, ilgili kurslara gitmek, eşin doğuma katılmasını sağlamak, doğumla ilgili kitap ya da makale okumak, bu süreci yaşayanlarla konuşmak ve doktorunuzla kaygılarınızı paylaşmaktır.

Doğum öncesi neler alınmalı?

Doğum öncesi neler alınmalı sorusunun iki cevabı vardır. Bunlardan ilki anneye alınacak şeyler, ikincisi ise bebeğe alınacak şeylerdir. Bebek doğmadan önce eksiklerinizi bu iki maddeye göre kapatmanız gerekiyor.

İlk bebeğe neler alınmalı?

Bebeğinizin bakımı için almanız gereken birkaç eşya bulunuyor. Bu eşyalar göbek oyuntulu bebek bezi, alt değiştirme örtüsü, tırnak makası, pişik kremi, temizleme pamuğu, bebek şampuanı, saç fırçası ve bebek sabunudur.

Doğuma giderken nasıl giyinmeli?

Her ne kadar kişinin kendi zevkine göre değişiklik gösterebilse bile uzmanlar doğuma giderken gecelik giyilmesini öneriyor. Gecelik giymek doğumun ilk günlerinde size kolaylık sağlayacaktır. Ondan sonraki günler ise pijama giymenizde problem yoktur.

Yeni doğan bebek ilk ne giyer?

Yeni doğan bebeklerinizin ihtiyaç duyacağı kıyafetler zıbın takımları, uzun pantolonlar, ayağı açık tulumlar, çoraplar, tek parça tulumlar, şapka, eldiven ve hastane çıkış takımlarıdır. Bu kıyafetleri bebeğinize giydirebilirsiniz.

Doğumdan sonra pijama mı gecelik mi?

Doğum sonrası yaşanan üşüme nedeniyle pijama giyebilirsiniz. Ancak gecelik giyilmesi bu süreçte daha çok önerilmektedir. Doğumdan sonra birkaç gün boyunca gecelik giymelisiniz. Daha sonra pijama giymenizde problem yoktur.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.