Evde Hazırlayabileceğiniz 7 Doğal Protein İçeceği Tarifi

Doğal protein içeceği, günlük almamız gereken proteinin büyük bir kısmını içerir. Peki protein içeceği nasıl hazırlanır? İşte protein içeceği tarifleri;
Evde Hazırlayabileceğiniz 7 Doğal Protein İçeceği Tarifi

Evde Hazırlayabileceğiniz Protein İçeceği Tarifleri

Protein tozu olarak piyasada bulunan besin takviyeleri, vücut geliştirme sporuyla uğraşanlar için büyük kolaylık sağlıyor. Ancak yine de doğal yollarla tüketmek her zaman daha sağlıklı. Spor öncesinde ve sonrasında protein tozu içmek yerine kendinize protein deposu bir içecek hazırlamaya ne dersiniz? Sizler için protein içerikli tarifleri araştırdık.

Evde kolay bir şekilde yapabileceğiniz protein tozlarında bulunan protein miktarını oluşturacak karışımları aşağıda bulabilirsiniz. 

1. Muzlu Protein İçeceği

Protein İçeceği Tarifleri

En çok tercih edilen tariflerden birisi olan meyveli protein içeceğini yapmak için 5 adet haşlanmış yumurta beyazını, 1 adet muzu ve 350 ml sütü blender ile karıştırın. Daha sonra afiyetle tüketin. Meyveli protein içeceği tam 30,5 gr protein içerir. İsteğe bağlı olarak muz yerine başka meyveler atılabilir.

2. Çilekli Protein İçeceği

Protein İçeceği Tarifleri

Çilekli protein içeceği yapmak için bir bardak su, bir kase çilek ve sade süzme yoğurt kullanın. İlk olarak çilekleri güzelce yıkayın, saplarını ayırın. Daha sonrasında ilk olarak çilekleri blenderdan geçirin. Üzerine sade süzme yoğurdu ekleyin, tekrar çırpın. Son olarak bir bardak suyunuzu ilave edin. İsteğe bağlı olarak 1 ölçek protein tozu ekleyebilirsiniz.

3. Çikolatalı Protein İçeceği

Protein İçeceği Tarifleri

Çikolata sevenleri de tabii ki unutmadık. İlk olarak eritilmiş çikolata, kakao ve sütü hazırlayın. Hazırladıktan sonra tüm malzemeleri bir kase içerisinde karıştırın. Eritilmiş çikolataya kakao atın, güzelce karıştırın. Bir bardak sütü yavaş yavaş kasenin içerisinde boşaltın ve karıştırın. İstediğiniz kıvama geldiğinde afiyetle tüketin. Sütü yağsız kullanmaya özen gösterin. İsteğe bağlı olarak 1 kaşık kahve de atabilirsiniz.

4. Tarçınlı Protein İçeceği

Protein İçeceği Tarifleri

Farklı bir lezzet olan tarçınlı protein içeceğini de deneyebilirsiniz. Bunun için yağsız süt, 1 çorba kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı bal ve 1 adet kivi ya da yarım muzu blenderdan geçirin. Bu protein içeceği 18,8 gr protein ve 45 gram karbonhidrat barındırmaktadır.

5. Fıstık Ezmeli Protein İçeceği

Protein İçeceği Tarifleri

1 bardak süt, 1 adet pastörize yumurta beyazı, 1,5 yemek kaşığı fıstık ezmesi ve isteğe bağlı olarak protein tozunu blenderdan geçirin. Hepsini geçirdikten sonra afiyetle tüketin. Hem uzun süre tok hissetmenizi sağlayacak hem de protein açısından zengin olan bu karışımı kesinlikle deneyin.

6. Lor Peyniri ve Yumurtalı Protein İçeceği

Protein İçeceği Tarifleri

Malzemeler, 2 yumurta akı, 1 yumurta sarısı, yarım çorba kaşığı lor peyniri, 300 ml süt, 2 adet muz, bal ya da pekmezden oluşmaktadır. Tüm malzemeyi blendere koyup karıştırıyoruz. Dilerseniz blendere bal ya da pekmez ekleyerek karıştırabilirsiniz. İşte proteinli içeceğimiz hazır. Hazırlamış olduğumuz doğal içeceğin içerisinde 20 gram protein bulunuyor.

7. Vanilyalı ve Muzlu Protein İçeceği

Protein İçeceği Tarifleri

1/2 bardak organik günlük süt, 1/2 bardak lor, 1 paket vanilya, 1 adet muz, 1/2 çay kaşığı tarçını hazırladıktan sonra tüm malzemeleri blenderde çırpıyoruz. Ardından bu içeceği bir kaba koyuyoruz. Daha sonrasında kahvaltılık mısır gevreği gibi tüketiyoruz. Hazırladığımız bu doğal içeceğin içerisinde 17.5 gram protein bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Protein Hakkında Bilinmesi Gereken BilgilerVücut Geliştirmede Protein Önemli mi?
Whey Protein Tozları Hakkında BilgilerAnabolik Kahvaltı Önemli mi?
Yüksek Protein İçeren BesinlerVücut Geliştirme Diyet Programı
Suda Çözünen ve Çözünemeyen Lifli Yiyecekler

Protein neden önemli?

Vücudun yapı taşı olan hücrelerin büyük bir kısmını protein oluşturur. Sürekli olarak yenilenen bu hücreler, vücudun sağlıklı olmasını sağlar. Ancak hücrelerin kusursuzca yenilenmesi ve hücre yıkımının başlamaması için her gün protein almaya dikkat etmeliyiz.

Günlük olarak alınması gereken protein miktarı ne kadar?

Günlük olarak vücudumuzun alması gereken en az protein miktarı 25 gramdır. Bu miktar kadınlarda, çocuklarda, yaşlılarda, erkeklerde, gençlerde değişiklik gösterebilmektedir. Çocuklarda 10 gram kadar protein alımı yeterli olacaktır.

Protein nelerde bulunur?

Beden sağlığı için protein olmazsa olmaz bir besin değeridir. Günlük hayatta yediğimiz birçok besinde yüksek protein bulunuyor.

Protein, az yağlı kırmızı et, tavuk, hindi eti, barbunya, yumurta, yoğurt, fındık, fıstık, badem, deniz ürünleri ve kabak çekirdeği gibi besinlerde bulunur. Bunların yanı sıra süt, ayran başta olmak üzere birçok doğal içecekte de bulunan protein, her zaman tüketilmeli.

Sporcu protein shake nasıl yapılır?

Sporcu protein shake hazırlamak için bir su bardağı badem sütü ya da yağsız inek sütü kullanın 1 ölçek vanilyalı whey protein tozu, 50 gr kırmızı meyve, muzun yarısı ve isteğe bağlı olarak 1 tatlı kaşığı balı blender yardımıyla karıştırın. Artık protein shake içmeye hazır.

Protein içeceği ne işe yarar?

Açlık hormonlarını etkileyerek iştahı azaltan protein içeceği aynı zamanda uzun süre tok hissetmenizi sağlar. Vücut yağının azalmasına katkıda bulunur, daha az yemeniz için sizi uyarır. Proteinin sindirimi için çok fazla enerji gerektiği için protein shakeler metabolizmayı hızlandırır.

Spordan sonra protein tozu yerine ne kullanılır?

Spordan sonra protein tozu yerine fındık, az yağlı süt, baklagiller, balık, kümes hayvanları, yumurta, yağsız et, mercimek, fasulye, yoğurt, süt peynir tüketilebilir. Tam gıdalardan protein almak daha etkilidir.

Hangi içeceklerde protein var?

Protein tozunuz yoksa veya proteini tozdan almak istemiyorsanız süt ve sütten yapılan kefir, ayran, peynir, yoğurt gibi besinleri tüketebilirsiniz. Kendiniz evde yumurta, süt ve çeşitli meyvelerle içecek hazırlayarak protein tozlarının yarattığı etkiden faydalanabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum