Çalışan Anne Hangi Şartlarda Bakıcı Parası Alabilecek

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, çalışan annelere bakıcı parası verecek. Peki, bakıcı parası nasıl alınıyor, kimlere ve ne şartlarla veriliyor? İşte, bakıcı parası alınmasıyla ilgili detaylar...
Çalışan Anne Hangi Şartlarda Bakıcı Parası Alabilecek

Çalışma hayatı olan kadınların en büyük sorunu; çocuklarını bakabilecek yerlere verebilecek imkânlarının olmamasıydı, bu durumun ortadan kalkması için artık devlet çalışan annelere bakıcı parası verecek. Peki her çalışan anne bundan yararlanabilecek mi, bakıcı parası almanın şartları nelerdir ve nasıl başvurular nasıl yapılır?

Çalışan Anne Bakıcı Yardımı İçin Nereye Başvuracak?

Pilot il olan Antalya, İzmir ve Bursa'da başlanan annelere bakıcı yardımı için internet üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu Resmi Sitesi ve adreslerinde başvurunuzu yapabilirsiniz.

Peki, Bakıcı Parası Kimlere Verilecek?

Bakıcı yardımına başvuran çalışan annelerin çocuklarının 24 aylık veya daha küçük olması gerekiyor. Yani 24 aylıktan büyük olan çalışan annelere bakıcı yardımı yapılmıyor.

İşte Bakıcı Yardımı Yapılırken Aranan Şartlar;

  1. Öncelikle Anne ve bakıcının aynı illerde ikamet etmesi gerekiyor.
  2. Anne ve bakıcının Türk vatandaşı olması da aranan diğer bir şarttır.
  3. Annenin sigortalı bir işte çalışıyor olması gerekiyor.
  4. Annenin en fazla asgari ücretin iki katı ücretinde brüt geliri olması gerekiyor, yani en fazla 2.600 TL alması gerekiyor.
  5. Anne ve bakıcı arasında birinci derece akrabalık ilişkisi olmaması gerekir.
  6. Çocuk bakıcısının en az ilkokul mezunu olması gerekmektedir.

Devlet Ne Kadar Bakıcı Destek Parası Verecek

Çalışan annelere 1000 liralık bakıcı parası desteği yapılacaktır. Şayet İŞKUR'a üye bir bakıcı olursa devletin yardımı daha da artabilecek.

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.