Bilinmezlerle Dolu En İyi 10 Amazon Prime Gizem Filmi | 2024

Bilinmezlerin içerisinde yer almaya hazır olun? Sizler için Amazon Prime'da yer alan gizem filmlerini derledik.
Bilinmezlerle Dolu En İyi 10 Amazon Prime Gizem Filmi | 2024

Bilinmezlerin içerisinde yer almaya hazır olun? Sizler için Amazon Prime'da yer alan gizem filmlerini derledik. Listemizdeki filmleri izlerken bulmacalar ve şüphelerle dolacaksınız. 

İşte en iyi 10 Amazon Prime gizem filmi...

1. Deep Water

Amazon Prime Gizem Filmleri
Vic ve Melinde küçük Little Wesley kasabasında yaşamakta olan sevgisiz evliliğe sahip çifttir. İkili boşanmamak için büyük bir anlaşma yapmıştır. Melinda istediği kadar sevgili yapabilirdi. Vic, Melinda boşanmadığı sürece bu durumu kabullenir ve bir gün Melinda’nın eski sevgilisi Martin ile karşılaşır. Martin’in faili meçhul cinayetinden büyülenerek cinayetin sorumluluğunu üstlenir. Gerçek katil yakalandığında ise Vic’in iddaları toplum tarafından kötülenmeye başlar.

TürDramGizemGerilim
IMDb5,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAdrian
Lyne
OyuncularBen
Affleck
Ana de
Armas
Tracy
Letts

2. The Voyeurs

Amazon Prime Gizem Filmleri
Pippa ve Thomas hayallerindeki daireye taşınmıştı ve mutlulardı. Pencereleri doğrudan karşıdaki daireye baktığını fark ettiklerinde işler değişir. Karşılarında gördükleri çiftin değişken bir ilişkisi vardır ve ikili bu ilişkiye istemeden de olsa dahil olurlar. Lakin isimsiz olarak hayatlarına müdahale etmeye çalıştıkları anda büyük felaketlere yol açarlar.

TürDramGizemGerilim
IMDb6,0
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenMichael
Mohan
OyuncularSydney
Sweeney
Justice
Smith
Ben
Hardy

3. Gone Girl

Amazon Prime Gizem Filmleri
Nick beşinci evlilik yıl dönümü üstüne karısı Amy’nin kaybolduğunu bildirir. Polisin baskısı artıp medyanın da tüm suçları Nick’e yıkmasının üstüne, mutlu bir birlik portresi paramparça olmaya başlar. Zaman ilerledikçe yalanlar ortaya çıkar, aldatmacalar doğar ve garip davranışlarla herkes Nick’in karısını öldürdüğünü düşünmeye başlar.

TürDramGizemGerilim
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenDavid
Fincher
OyuncularBen
Affleck
Rosamund
Pike
Neil
Patrick Harris

4. Shutter

Amazon Prime Gizem Filmleri
Yeni evlenmiş olan Ben ve Jane, gelecek vaat eden bir iş fırsatı için Japonya’ya taşınırlar. Karanlık bir orman yolunca yapmış oldukları yolculukta, yerel bir kızın ölümüne yol açan trafik kazası yaşarlar. Bilinçlerini geri kazansalar bile kızın vücuduna dair bir şey bulamazlar. Perişanlık içerisinde ikili yeni hayatlarına başlamak için Tokyo’ya gelirler. Lakin öldürmüş oldukları genç kızın ruh fotoğrafları ortaya çıkmaya başladıklarında intikam için kızın geldiğini fark ederler.

TürKorkuGizemGerilim
IMDb5,2
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenMasayuki
Ochiai
OyuncularJashua
Jackson
Rachael
Taylor
James
Kyson

5. Evil Eye

Amazon Prime Gizem Filmleri
Usha kızı Pallavi’nin yeni bir erkek arkadaşı olduğunu öğrendiğinde çok sevinir. Lakin Usha’nın mutluluğu kısa bir süre içerisinde söner. Çünkü kızının erkek arkadaşı onun kendi geçmişindeki korkutucu bir figüre çok benzemektedir. Şüpheleri arkadaşları ve ailesi tarafından reddediliyor olsa da Usha kızının hayatındaki adam hakkında bilgiler almak için derin araştırmalara girerler. Ve her araştırma ile kızının hayatındaki erkeğe karşı duyduğu şüphede haklı olduğunu fark etmeye başlar.

TürKorkuGizemGerilim
IMDb4,8
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenElan
Dassani
Rajeev
Dassani
OyuncularSarita
Choudhury
Sunita
Mani
Bernard
White

6. Black Box

Amazon Prime Gizem Filmleri
Trafik kazasının ardından hafızasında hiçbir şey kalmamıştı. Geçmişine ve gününe dair olan bilgileri geri toplamaya çalışan adamanın amacı ise kızını büyütmektir. Kendisine ait bile olmayan karanlık bir geçmişi araştırmak için deneye tabi olduğunda ise işler değişmeye başlar.

TürGizemKorkuBilim Kurgu
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenEmmanuel
Osei-Kuffour
OyuncularMamoudou
Athie
Phylicia
Rashad
Amanda
Christine

7. The Manor

Amazon Prime Gizem Filmleri
Geçirmiş olduğu bir kazanın ardından Judith’in hayatı tamamen değişir. Tarihi bir huzurevine gönülsüzce yerleştiğinde ise hayatı daha da karmaşık bir hale bürünür. Huzurevinde olan doğaüstü şeyler ile kendinin kaçması gerektiğine emin olur. Ve fark ettiği bir şey daha vardır ki orada kalanların aslında oraya ait olmadığıdır.

TürKorkuGizem
IMDb5,0
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenAxelle
Carolyn
OyuncularBarbara
Hershey
Bruce
Davison
Nicholas
Alexander

8. A Gruta

Amazon Prime Gizem Filmleri
Kapalı bir mağarada meydana gelmiş olan ölümcül olaylardan tek kurtulan bir tane adamdır. Olay yerinde dört farklı ceset bulunur ve adli bilim insanları bu durumu araştırmaya başlar. Adamın arkadaşları, karısı ve tur rehberi ölmüştü. Hastanede katil olduğunu reddedip polislerle iş birliği yapmayan adam onları öldüren şeyin bir kötü güç olduğunu savunmaya başlar.

TürKorkuGizem
IMDb3,0
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenArthur
Vinciprova
OyuncularCarolina
Ferraz
Arthur
Vinciprova
Nayara
Justino

9. Ölüm Günün Kutlu Olsun

Amazon Prime Gizem Filmleri
Doğum gününün tadını çıkartmak isteyen genç bir kız, çok geçmeden son doğum gününü kutladığını anlar. Blumhouse’tan üniversite öğrencisi katilin kimliğini bulana kadar aynı günü üst üste yaşamaya başlar ve bunu asla durduramaz. Onun amacı, kendi cinayetinin detaylarını bulmaktır.

TürKomediKorkuGizem
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenChristopher
Landon
OyuncularJessica
Rothe
Israel
Broussard
Ruby
Modine

10. The Vast of Night

Amazon Prime Gizem Filmleri
1950’lerin alacakaranlığında, New Mexico’da mukadder bir gece yaşanır. Genç santral operatörü Fay ve karizmatik radyo programcısı DJ’i Everett küçük kasabaları ardındaki sırları fark edebilecek bir ses alırlar. Kaderlerini ve geleceklerini tamamen değiştirecek olan tuhaf bir ses frekansı onların hayatını baştan sona değiştirir.

TürDramGizemBilim Kurgu
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenAndrew
Patterson
OyuncularSierra
McCormick
Jake
Horowitz
Gail
Cronauer

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.