Bulmacalarla Dolu En İyi 15 Amazon Prime Gizem Dizisi | 2024

Bulmacalarla dolu gizem dizilerine hazır olun. Sizler için Amazon Prime'da yer alan en iyi gizem dizilerini derledik.
Bulmacalarla Dolu En İyi 15 Amazon Prime Gizem Dizisi | 2024

İpuçları çözmeye ne dersiniz? Sizler için Amazon Prime'da yer alan gizem dizilerini derledik. Listemizde yer alan yapımları izlerken birbirinden ilginç bulmacaların içerisinde kendinizi bulacak ve çözmek için her şeyi yapacaksınız. 

İşte en iyi 15 Amazon Prime gizem dizisi...

1. The Confession

Amazon Prime Gizem Dizileri
Patricia Hall küçük Yorkshire kasabası Pudsey’de kaybolduğu anda herkes kocası Keith’ten şüphe duymaya başlar. Keith kendisini hiç bilmediği bir dedikodu ve şüphe içerisinde bulduğunda ise hayatı yıkılmaya başlar. Keith yıllar sonra güzel bir yabancıya aşık olarak kendisine huzurlu bir yaşam kurmaya çalışır. Lakin ortadan kaybolmuş olan karısı hakkında gizli bilgiler ortaya çıktıkça hayatı yeniden alt üst olmaya başlar.

TürBelgeselSuçGizem
IMDb 
Gösterim
Tarihi
2022
OyuncularHollie
Wade
Lucy
Mizen
Matt
Salmon

2. The Peripheral

Amazon Prime Gizem Dizileri
Amerika’nın kuytu köşesinde parçalanmış ailesini arada tutmaya çalışan Flynne herkes gibi uyuşturucudan kazanç sağlamamaktadır. Video oyunlarının bağımlısı olan Flynne bir şirket tarafından keşfedilir ve özel bir oyunu test etmesi için ödeme alır. Oyun Flynne için mükemmeldir lakin şirketin bir sürprizi vardır. Oyun gibi görünen bu yapımın altında ise gerçek hayatını ve ailesini tehlike altına sokmaya yeter.

TürDramGizemBilim Kurgu
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2022
OyuncularChloe
Grace Moretz
Gary
Carr
Jack
Reynor

3. Sherlock

Amazon Prime Gizem Dizileri
Günümüz dünyasında Sherlock Londra’da çözülmesi imkansız olarak görünen tüm davaları çözmektedir. Yardımcısı Doktor Watson ile en büyük düşmanları Mariarty ile karşı karşıya kaldığında işleri biraz daha karmaşıklaştırır.

TürSuçDramGizem
IMDb9,1
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenMark
Gatiss
Steven
Moffat
OyuncularBenedict
Cumberbatch
Martin
Freeman
Una
Stubbs

4. The Night Manager

Amazon Prime Gizem Dizileri
Jonathan lüks bir otel odasında çalışmaktadır. Çalıştığı süre zarfı boyunca Sophie isimli Arap asıllı bir Fransız ile tanışarak karaborsa silah tüccarı Richard hakkında bilgiler elde eder. Etmiş olduğu bilgiler ile Jonathan İngiliz istihbaratı ile iş birliği yapmasına yardımcı olur. Bu durum sonucunda Sophie ölü bulunur ve Jonathan istihbarata katılarak kimin öldürdüğünü araştırmaya başlar.

TürSuçDramGizem
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenDavir
Farr
OyuncularHugh
Laurie
Tom
Hiddleston
Elizabeth
Debicki

5. Falling Water

Amazon Prime Gizem Dizileri
Ortak rüyalar gören üç kişinin hayatı istemeden de olsa birbirlerine bağlanır. Her biri gizemli ve kişisel arayışlar içerisine girdiğinde ise işler değişir. Birisi kayıp bir kız arkadaş ararken, bir diğeri kayıp bir çocuğu aramaktadır ve sonuncusu da katatonik annesini tedavi etmeye çalışıyordu. Üçünün de aramış olduğu şeyler rüyalar ile ipuçları sayesinde bağlanır. Ne kadar derine inerlerse de o kadar riskler altına girerler.

TürDramGizemBilim Kurgu
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenHenry
Bromell
Blake
Masters
OyuncularDavid
Ajala
Lizzie
Brochere
Will
Yun Lee

6. Upload

Amazon Prime Gizem Dizileri
İnsanlar bilinçlerini sanal bir ölümden sonrasına aktarabilecek bir teknoloji geliştirmiştir. Nathan’da bir raba kazasında öldükten sonra hüsrana uğramış kız arkadaşı taraşından bu teknolojiyi kullanarak canlanmıştır. Nathan yeni cennetindeki dünyadasından Nora ismindeki bir müşteri hizmetlisi ile tanışır ve iki arasında beklenmeyen bağlantılar ortaya çıkmaya başlar.

TürKomediGizemBilim Kurgu
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenGreg
Daniels
OyuncularRobbie
Amell
Andy
Allo
Allegra
Edwards

7. The Widow

Amazon Prime Gizem Dizileri

Kocasının gizemli bir şekilde ortadan kaybolmasının üzerine, işler değişmeye başlar. Kadın kocasının normal bir şekilde kaybolmadığına emin olarak Kongo’ya doğru araştırmak üzere yolculuğa çıkar. Sevdiği adam hakkında neler olduğunu öğrendikçe beklediğinden daha da korkunç gerçekler öğrenmeye başlar.

TürAksiyonDramGizem
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2019
OyuncularKate
Beckinsale
Olafur
Darri Olafsson
Charles
Dance

8. Utopia

Amazon Prime Gizem Dizileri
Birbirleri ile alakası olmayan bir grup insan, internetteki çizgi roman forumlarından birisinden tanışır. Grup, beklemedikleri bir anda Utopia adında keşfedilmemiş bir çizgi roman taslağı bulurlar. Çok geçmeden grup çizgi romanın son yüzyılda yaşanmış felaketleri önceden bildiğini fark eder. Olaylar her geçen gün karışırken grup kendisini bilmedikleri bir organizasyonun içerisinde bulurlar.

TürAksiyonDramGizem
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenGillian
Flynn
OyuncularJohn
Cusack
Ashleigh
LaThrop
Dan
Byrd

9. The Wilds

Amazon Prime Gizem Dizileri
Birbirinden farklı karakterlere sahip olan kızlar beklemedikleri bir anda uçak kazası yaşayarak terk edilmiş bir adada uyanırlar. Kazazedeler birbirleri ila tanışmanın ardından, daha da yakınlaşabilmek için hayatlarına dair bilgiler ve sırlarını paylaşırlar. Kısa süreli yakınlaşma onları kaynaştırdığı kadar da düşman eder. Lakin kazazedeler şans eseri bu adaya düşmemiştir.

TürMaceraDramGizem
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenSarah
Streicher
OyuncularRachel
Griffitsh
Sophia
Ali
Shannon
Berry

10. Nine Perfect Strangers

Amazon Prime Gizem Dizileri
Gözlerden uzakta bir sağlık merkezi ile yolları kesişen 9 yabancının hayatı değişmeye başlar. Zihinlerini ve bedenlerini arındırmak için 10 koca gün tanınan 9 insan, tedavi süreci boyunca kendilerini beklemedikleri durumlar altında bulmaya başlarlar. Onları iyileştirecek olan Maşa’nın büyüsüne kapılan insanlar beklenmedik bir tehdit ile karşı karşıya kalırlar.

TürDramGizemGerilim
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenJohn
Henry Butterworth
David
E. Kelley
OyuncularNicole
Kidman
Melissa
McCarthy
Michael
Shannon

11. Flower of Evil

Amazon Prime Gizem Dizileri
Cha Ji-Won, Baek Hee-Sung ile evli ve bir kızı olan dedektiftir. Hee-Sung kendisini ailesine adamış sevecen bir kocadır lakin şefkatle dolu bir baba gibi görünüyor olsa da büyük sırlar saklamaktadır. O zalimliklerle dolu birisidir ve başka birinin kimliği altında kusursuz bir hayat sürmektedir. Karısı ve çevresindeki herkesi kandırmıştır ve karısı bu durumu fark etmeye başladığında her şey çözülmeye başlar.

TürDramGizemRomantik
IMDb8,7
Gösterim
Tarihi
2020
OyuncularLee
Joon-Gi
Moon
Chae-Won
Seo
Hyun-woo

12. Cruel Summer

Amazon Prime Gizem Dizileri
Küçük bir Teksas kasabasında yaşayan popüler kız Kate kaçırılmıştı. Onunla bağlantısı olmayan ve bir o kadar da utangaç olan genç Jeanette ise kaybın üstüne popüler hale gelmişti. Kısa bir sürenin ardından Jeanette, Amerika’nın en nefret edilen insanı unvanına sahip olur.

TürDramGerilimGizem
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenBert
V. Royal
OyuncularChiara
Aurelia
Olivia
Holt
Froy
Gutierrez

13. American Gods

Amazon Prime Gizem Dizileri
Shadow hapishaneden çıktığı andan itibaren gizemli Bay Wednesday ile tanışmıştır. Karısının yakın zamanda ölümüyle başı boş bırakılmış olan Shadow, Bay Wednesday’in koruması olarak işe başlar. Kendisini yalnızca bir koruma dünyasında değil büyünün gerçek olduğu ve Yeni Tanrıların artan gücünden korkmuş olduğu gizli bir dünyada bulmaya başlar.

TürDramFantastikGizem
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenBryan
Fuller
Michael
Green
OyuncularRicky
Whittle
Emily
Browning
Yetide
Badaki

14. House

Amazon Prime Gizem Dizileri
Bulaşıcı hastalıklar ve nefroloji konusunda uzmanlaşmış olan doktor Gregory, özel tıbbi vakalarla ilgili çok parlak teşhisler sağlayabilmektedir. Dehasının yanında iş arkadaşlarına kabalığı ve alaycı olmasıyla da dikkat çeker.

TürDramGizem
IMDb8,7
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenDavid
Shore
OyuncularHugh
Laurie
Omar
Epps
Robert
Sean Leonard

15. Lodge 49

Amazon Prime Gizem Dizileri
Kaliforniya Long Beach’te geçmekte olan ve en eski sörfçülerden birisi olan Dud, babasının ölümüyle ve aile şirketinin iflası ile uğraşmaktadır. Belirsizlikler yaşarken şans eseri kendisini cemiyet loncasının içinde bulur. Hayatı o andan itibaren tamamen değişmeye başlar.

TürKomediDramGizem
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJim
Gavin
OyuncularWyatt
Russell
Brent
Jennings
Sonya
Cassidy

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.