Çetelerle Dolu En İyi 15 Amazon Prime Suç Dizisi | 2024

Kimi zaman bir katil olarak hissedeceğiniz en iyi Amazon Prime suç dizilerini sizler için derledik.
Çetelerle Dolu En İyi 15 Amazon Prime Suç Dizisi | 2024

Cinayetlerin, davaların, kovalamacaların ve daha nicesinin bitmediği suç dünyasına girmeye ne dersiniz? Sizler için Amazon Prime'da yer alan en iyi suç dizilerini derledik. Listemizdeki dizileri izlerken kendinizi bir dedektif, bir mafya ya da bir katil gibi hissedeceksiniz. 

İşte en iyi 15 Amazon Prime suç dizisi...

1. Bosch: Miras

Amazon Prime Suç Dizileri
Cinayet masasından emekli olmuş olan Özel Dedektif Harry, eski işinin sağlamış olduğu yetkinin yokluğu altında yeniden davalara müdahale etmeye başlar. Bir cinayet teşebbüsünden kurtulan avukat Honey, hukuk sistemine olan inancını da korumak için çaba harcamaya başlar. Harry’nin eşi Maddie ise Los Angeles sokaklarında çaylak devriye polisliği yaparak hayatın zorluklarına katlanmaya çabalar.

TürSuçDram
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenTom
Bernardo
Michael
Connelly
OyuncularAnthony
Gonzales
Titus
Welliver
Mimi
Rogers

2. Bang Bang Baby

Amazon Prime Suç Dizileri
Alice 16 yaşındaydı ve annesi Gabriella ile Kuzey İtalya’da orta sınıf bir kesimde yaşamaktaydı. Öldüğüne inanılan babasının hala hayatta olduğuna dair bilgiler elde ettiğinde ise kurmuş olduğu yuva tamamen değişmeye başlar. Alice, babasına olan sevgisi ile beraber Milano’nun suç dünyasına, Ndrangheta’nın tehlikeli dünyasına girmeye başlar.

TürMaceraBiyografiSuç
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAndrea
Di Stefano
Chiara
Imbriale
OyuncularArianna
Becheroni
Adriano
Giannini
Antonio
Gerardi

3. The Unsolved Murder of Beverly Lynn Smith

Amazon Prime Suç Dizileri
Kırk yıl önceye uzanmış olan çözülmemiş bir cinayete tanık olmaya ne dersiniz. Balık tutma sevgisi üzerine kurulan bir dostluk kısa zaman diliminin ardından uğursuz hale gelir. Meşhur bir polis taktiği ile elde edilen bilgiler, katilin aile arşivinden hayatında yer alan kişilere kadar herkesi ön plana çıkartır.

TürBelgeselSuçGizem
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2022
OyuncularJustin
Moses
Freya
Tennant
Derrick
Rabethge

4. A Private Affair

Amazon Prime Suç Dizileri
Dedektif ruhuna sahip olan Marina, sadık uşağı Hector’un yardımıyla birlikte kasabaya salınmış olan seri katilleri yakalamak üzere harekete kalkışır. Uşağı ile birlikte katilleri tuzağa düşürmek için harekete geçtiğinde ise işler tamamen değişir.

TürKomediSuçDram
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRamon
Campos
Teresa
Fernandez-Valdes
OyuncularAura
Garrido
Jean
Reno
Gorka
Otxoa

5. Reacher

Amazon Prime Suç Dizileri
Emekli Askeri Polis Jack işlemediği bir cinayetten dolayı tutuklanmıştı. Kendisini kirli polislerle, şaibeli işadamlarıyla ve entrikacılarla dolu ölümcül bir komplonun ortasında bulduğunda ise işler ölüm kalım olayına dönüşür. Aklında başka bir şeyin olmamasıyla birlikte amacı kendisine bunu yapanı bulmaktır.

TürAksiyonSuçDram
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenNick
Santora
OyuncularAlan
Ritchson
Malcolm
Goodwin
Willa
Fitzgerald

6. Carnival Row

Amazon Prime Suç Dizileri
Dedektif olan Rycroft Philostrate ve mülteci peri Vignette Stonemoss toplumun hoş görüşsüz olmuş olan topluluğun içinde bir umut bulurlar. Bu topluluğun içinde tehlikeli bir ilişki alevlendirmişlerdi. Lakin Vignette, Philo’dan sakladığı sırlar bulunmaktadır. İkilinin en önemli davalarını çözmeye çalışmalarının yanında bu sırlar canlarını yakmaya başlar.

TürSuçDramFantastik
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenTravis
Beacham
Rene
Echevarria
OyuncularJamie
Harris
Orlando
Bloom
Cara
Delevingne

7. Sherlock

Amazon Prime Suç Dizileri
Sir Arthur Conan Doyle isimli yazarın yazmış olduğu ve herkesin kalbine sevgi katan Sherlock karakterinin 21’inci yüzyılın başlarındaki haline hoş geldiniz. 21’inci yüzyılının başlarında Londra’da yaşayan Sherlock kendisine olan güveni ile birlikte Scotland Yard’ın dedektif müfettişine yardım ederken bir yandan da ukalalık yapmaktadır. Yardımcı Doktor Watson ile birlikte insanların kafasını kurcalayan tüm sorunların çözümünü de bulmaktadır.

TürSuçDramGizem
IMDb9,1
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenMark
Gatiss
Steven
Moffat
OyuncularBenedict
Cumberbatch
Martin
Freeman
Una
Stubbs

8. The Night Manager

Amazon Prime Suç Dizileri
Jonathan, Kahire’deki bir otelin gece müdürüdür. Yerel bir gangsterin kız arkadaşı olan kadın ile yakın bir ilişki kurduğunda Gangster topluluğunun içine girmiş kadar olur. Gangsterlerle olan ilişkisinden ötürü, İngiliz milyarder Richard ile yasadışı uluslararası silah satışları arasında bağlantı elde eder. İngiliz milyarder kısa bir süre içinde ölü bulunduğunda, bilgiyi bilen kim varsa öldürülmeye başlar. Jonathan ölümden korkarak kaçtığında ise işler daha da tehlikeli hale bürünür.

TürSuçDramGizem
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenDavid
Farr
OyuncularHugh
Laurie
Tom
Hiddleston
Elizabeth
Debicki

9. Absentia

Amazon Prime Suç Dizileri
O 6 yıl boyunca ortadan kaybolmuştu ve kimse ona dair tek bir iz bile bulamamıştı. Bostonlu bir seri katili takip eden FBI ajanının kaybı, herkesi üzmüştü. Lakin 6 yılın sonunda, kaybolduğuna inanılan kişi yeniden ortaya çıkmış ve ormandaki bir kulübede bulunmuştu. Yeniden evlenen ve oğlunu büyüten kocasının yanına geri döndüğünde ise işler değişmeye başlar. Gerçeklikler arasında gezinmek zorunda kalan FBI ajanı kendisini kısa bir süre içinde yeni cinayetlerin içinde bulur.

TürSuçDramGizem
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenMatthew
Cirulnick
Gaia
Violo
OyuncularStana
Katic
Patrick
Heusinger
Neil
Jackson

10. Ted Bundy: Falling for a Killer

Amazon Prime Suç Dizileri
Yıllar boyunca süren sessizliğin sonunda; Ted uzun süreli sevgilisi olan Elizabeth, kızı Molly ve diğer kurbanlar ile yeniden ortaya çıkmıştı. Ted’in suçlarını kadın bakış açısı ile yeniden ele alan bu belgesel ile birlikte en ünlü seri katillerden birisinin içinde yatan kadın nefretini, kültür savaşını ve 70’lerin feminist hareketlerini inceleyeceksiniz.

TürBelgeselBiyografiSuç
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2020
OyuncularElizabeth
Kendall
Molly
Kendall
Steve
Winn

11. Cold Case

Amazon Prime Suç Dizileri
Philadelphia Polis Departmanı’nda görev yapan dedektif Lily, çözülmemiş ya da çözülmesi zor görünen her davaya ekstra özenmektedir. Yıllar önce işlenmiş cinayetlerin her birini kapatmayı hedef alan Lily günümüz teknolojisinden de yararlanarak her şeyi çözmeye başlar.

TürSuçDramGizem
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenMeredith
Stiehm
OyuncularKathryn
Morris
Danny
Pino
John
Finn

12. The Good Fight

Amazon Prime Suç Dizileri
The Good Wife dizisinin son bölümlerinin ardında kalan olayları aydınlatmak üzere The Good Fight sizlerle. Muazzam bir mali dolandırıcı, genç avukat Maia’nın itibarını tamamen yerle bir etmişti. Eş zamanlı olarak akıl hocası ve vaftiz annesi Diane’nın birikimlerini de yok etmişti. Lockhart ve Lee’den kovulan Maia, Chicago’nun önce gelen hukuk firmalarından birisi olan Lucca Quinn’e katılmaya karar verir.

TürSuçDram
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenMichelle
King
Robert
King
OyuncularChristine
Baranski
Sarah
Steele
Nyambi
Nyambi

13. Sneaky Pete

Amazon Prime Suç Dizileri
Tehlikeli bir çete üyesinden kaçmak üzere olan düzenbaz, hapishanedeki hücre arkadaşı Pete’in kimliğini alarak geçmişinden gizlenmeye çalışır. Kendisini kaçmaya çalışmış olduğu dünyadan daha da tehlikeli bir dünyaya sürüklerken, hiç tanımamış olduğu sevgiyi Pete’in görmediği şekilde işlevsiz ailesi ile tatmaya başlar.

TürSuçGerilim
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenBryan
Cranston
David
Shore
OyuncularGiovanni
Ribisi
Marin
Ireland
Shane
McRae

14. Dom

Amazon Prime Suç Dizileri
Uyuşturucuyla savaşmayı bırakmayan bir baba ve uyuşturucuyu hiç bırakmayan bir evlat. Aynı madalyonun iki yüzü olsalar da Victor, hayatını kokain kaçakçılığını engellemeye çalışan bir polistir. Oğlu ise Rio de Janeiro’nun en çok aranan soyguncusudur. Bir babanın sevgisi, oğlunun hayatını kurtarmaya yeterli hale gelebilecek mi?

TürSuçDram
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenBreno
Silveira
OyuncularGabriel
Leone
Flavio
Tolezani
Filipe
Bragança

15. Mirzapur

Amazon Prime Suç Dizileri
Minzapur’da intikam kandan daha da karanlıktır. Demir yumruklu Akhandanand, milyoner bir halı ihracatçısı ve bir mafya babasıdır. Oğlu Munna, babasının mirasını devralmak için her şeyden vazgeçmeyecektir. Bir düğün alayında kopan olay i Munna’ya dürüst avukat olan Ramakant ile karşı karşıya gelmesini sağlar. Kanunsuz şehir içerisinde tehdit eden kim varsa, her biri düşmeye başlar.

TürAksiyonSuçDram
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenPuneet
Krishna
Karan
Anshuman
OyuncularPankaj
Tripathi
Ali
Fazal
Shweta
Tripathi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.