Hüzünleneceğiniz En İyi 14 Amazon Prime Dram Dizisi | 2024

Hüzünlü sahnelerle dolup taşmaya hazır mısınız? Amazon Prime'da yer alan en iyi dram dizilerini sizler için derledik.
Hüzünleneceğiniz En İyi 14 Amazon Prime Dram Dizisi | 2024

Kimi dizilerde belirli bir sahne meydana gelir ve gözyaşlarınıza engel olamazsınız. İşte bu sahneleri en iyi şekilde görebileceğiniz Amazon Prime dram dizilerini sizler için derledik. 

En İyi 14 Amazon Prime dram dizisi... 

1. The Summer I Turned Pretty

Amazon Prime Dram Dizileri
Belly 16’ıncı yaşına girecek olduğu yaz tatilinde, ailesi ve Fisher’larla birlikte en sevdiği yer olan Cousins Beach’de geçirmeye gider. Son yıllara kıyasla Belly iyice olgunlaşmış ve güzelleşmiştir. Bu yüzden bu geçirecek olduğu yazın diğerlerinden farklı olacağının farkında olarak hareket eder.

TürDramRomantik
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJenny
Han
OyuncularLola
Tung
Jackie
Chung
Rachel
Blanchard

2. Night Sky

Amazon Prime Dram Dizileri
Franklin ve Irene, yıllar öncesinde arka bahçelerinde gömülü bir oda keşfetmiştir. Oda sayesinde çift, ıssız bir gezegene yol alabilmektedir. Franklin ve Irene, bu durumu öğrendiklerinden beri sır olarak özenle her şeyi korumaktadırlar. Lakin Jude adlı esrarengiz bir genç adam hayatlarına girdiği anda, çok iyi bildiklerini sandıkları bu odanın altında daha da büyük bir sırrın olduğunu öğrenirler.

TürMaceraDramFantastik
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenHolden
Miller
OyuncularSissy
Spacek
J.K.
Simmons
Chai
Hansen

3. Prisma

Amazon Prime Dram Dizileri
Aynı görünüşe sahip olan ama yaşamları çok farklı olan ikizler Marco ve Andrea’nın ilişkileri ve kimlikleri keşfedilmektedir. İkizler, dünyadaki yerlerini aramak için bir araya gelen arkadaş grupları ile beraber, olmaları gerekenden olmak istediklerine dönüşümün ve keşfin yolculuğuna çıkmaktadırlar.

TürDram
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenLudovicco
Bessegato
Alice
Urciuolo
OyuncularMattia
Carrano
Lorenzo
Zurzolo
Caterina
Forza

4. This Is Us

Amazon Prime Dram Dizileri
Rebecca üçüzlerle zor bir hamilelik süreci geçirmişti. Ortaya çıkan doğum anı kocası Jack’in otuz altıncı doğum günüyle aynı güne denk gelmişti. Rebecca, Jack ve üç çocuklarının hayatlarında var olan her olay ve her kare dizimiz ile sizlerle.

TürKomediDramRomantik
IMDb8,7
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenDan
Fogelman
OyuncularMilo
Ventimiglia
Mandy
Moore
Sterling
K. Brown

5. House

Amazon Prime Dram Dizileri
Biraz gıcık, fazlasıyla aksi ve huysuz ve tam bir ağrı kesici bağımlısıdır. Lakin işinin ehli bir doktor olması onun bu kötülüklerini yok etmektedir. Çok zeki olmasının yanında çözemeyeceği hasta vakası pek yoktur. Kendisi hastaları ile iyi bir şekilde anlaşırken ekibinde bulunan diğer tüm doktorların psikolojisini alt üst etmektedir. Sayılı gönül işlerinde de çuvallamaya başladığında ise işler değişir.

TürDramGizem
IMDb8,7
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenDavid
Shore
OyuncularHugh
Laurie
Omar
Epps
Robert
Sean Leonard

6. The Expanse

Amazon Prime Dram Dizileri
Günümüzden 200 yıl sonrasına hoş geldiniz. Deneyimli dedektif Miller, oldukça zengin bir ailenin kayıp kızını bulmak için bir uzay gemisinin kaptanıyla iş birliği yapar. Olayı araştırdıklarında kahramanlarımız, insanlık tarihinin en büyük komplosu ile karşı karşıya kalırlar.

TürDramGizemBilim Kurgu
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenDaniel
Abraham
Mark
Fergus
OyuncularSteven
Strait
Dominique
Tipper
Wes
Chatham

7. The Man in the High Castle

Amazon Prime Dram Dizileri
Phillip K. Dick’in aynı isimli romanından uyarlanmış olan bu yapımda; Müttefik Devletlerin 2’inci Dünya Savaşı’nı kaybettiği ve Japonya ile Almanya’nın Birleşik Devletleri yönettiği bir dünyaya adım atacaksınız.

TürDramBilim KurguGerilim
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenFrank
Spotnitz
OyuncularAlexa
Davalos
Luke
Kleintank
Rufus
Sewell

8. Star Trek Picard

Amazon Prime Dram Dizileri
Jean-Luc, Yıldız Filosu’ndan emekli olduktan 14 yıl sonra, Chateau Picard’da sakin bir hayat sürmektedir. Lakin onun huzur dolu yaşamı Dahj adında esrarengiz bir kadın tarafından aranması ile alt üst olur. Jean-Luc, yardımına ihtiyaç cuyan Dahj’ın sorununu araştırmaya başladığında, Dahj’ın kendi geçmişi ile bağlantılı olabileceğini fark etmeye başlar.

TürAksiyonMaceraDram
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenKristen
Beyer
Michael
Chabon
OyuncularPatrick
Stewart
Alison
Pill
Michelle
Hurd

9. Maradona: Blessed Dream

Amazon Prime Dram Dizileri
Arjantinli efsanevi futbol yıldızı olan Diego Maradona’nın hayatı sizlerle. Diego’nun anavatanı olan Arjantin’deki yaşantılarının yanında, Barselona ve Napoli’deki kariyerine odaklanırken, kariyeri boyunca yaşamış olduğu önemli anları birer birer izleyeceksiniz.

TürBelgeselBiyografiDram
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2021
OyuncularJuan
Palomino
Julieta
Cardinali
Mercedes
Moran

10. Law & Order: Special Victims Unit

Amazon Prime Dram Dizileri
Yeraltı dünyasının karanlık suçlarının peşinde koşmakta olan bir özel birim... New York polis departmanının altındaki cinsel suçlar konusunda uzmanlaşmış olan kişilerden oluşan bu ekip, sıradan insanları hayrete düşürmüş olduğu vakalara göğüs germektedirler.

TürSuçDramGizem
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenDick
Wolf
OyuncularMariska
Hargitay
Christopher
Meloni
Ice-T

11. Downton Abbey

Amazon Prime Dram Dizileri
Grantham Kontu Robert ailesi ile mutlu bir hayat sürdüğüne inanmaktadır. Lakin her şey 15 Nisan 1912’de Titanik’in buzdağına çarpması ile birlikte ailenin hayatı da eskisi gibi olmayacaktır. Crawley Ailesi iki üyesini de bu çarpışmada kaybetmiştir.

TürDramRomantik
IMDb8,7
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenJulian
Fellowes
OyuncularHugh
Bonneville
Phyllis
Logan
Elizaebth
McGovern

12. The Good Fight

Amazon Prime Dram Dizileri
The Good Wife’ın son bölümünde yaşanmış olan olayların devamı sizlerle. Büyük bir finansal dolandırıcılık genç bir avukatın, Maia’in itibarını zedelerken akıl hocası ve vaftiz annesi Diane’ın birikimlerine yok ediyor. Lockhart ve Lee’den kovulduktan sonra Chicago’nun en iyi hukum firmalarından birisine katılmaya başlıyor.

TürSuçDram
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenMichelle
King
Robert
King
OyuncularChristine
Baranski
Sarah
Steele
Nyambi
Nyambi

13. Tales From The Loop

Amazon Prime Dram Dizileri
Simon harikulade tablolarında esinlenen bu yapımda, evrenin gizemlerini çözmek ve yeni keşifler yapabilmek için bir makine inşa edilmiştir. Bu makina insanların akıl almaz maceralarını araştırırken bir yandan da daha önceki bilim kurgu yapımlarının altındaki tüm gizli gerçekleri ortaya çıkartmaktadır.

TürDramBilim Kurgu
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenNathaniel
Halpern
OyuncularDaniel
Zolghadri
Paul
Schneider
Rebecca
Hall

14. Solos

Amazon Prime Dram Dizileri
İnsan olmanın ne anlama geldiğini düşündünüz mü hiç? Zamanımızın en iyi oyuncularının canlandırdığı sekiz farklı karakterli bu antropoloji dizisinde, şimdiki zaman ile gelecek arasında bir çizgi çekilmiştir. En izole anlarımızda bile insan deneyimin ne demek olduğunu bu dizi ile keşfedeceksiniz.

TürDramFantastikBilim Kurgu
IMDb6,0
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenDavid
Weil
OyuncularUzo
Aduba
Nicole
Beharie
Morgan
Freeman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.